Άρσεναλ - Λέστερ 1-1: «Όμπα» ημίχρονο, Βάρντι τελικό και βαθμό τετράδας οι Αλεπούδες (vid)

Άρσεναλ - Λέστερ 1-1: «Όμπα» ημίχρονο, Βάρντι τελικό και βαθμό τετράδας οι Αλεπούδες (vid)

bet365

Οι δύο πρώτοι σκόρερ της PL, Ομπαμεγιάνγκ και Βάρντι, έκαναν το καθήκον τους, αλλά η Λέστερ χαμογέλασε περισσότερο με τον βαθμό στο φινάλε (1-1) και κρατάει απόσταση ασφαλείας από την 5η Γιουνάιτεντ.

Η παράδοση την ευνοούσε. Διπλό στην έδρα της από τις Αλεπούδες είχε να υποστεί από το μακρινό 1973/74, μετρώντας έκτοτε 22 ματς αήττητη και 12 σερί νίκες πριν από το αποψινό ραντεβού. Το μομέντουμ επίσης, αφού οι τρεις διαδοχικές νίκες με μηδέν παθητικό τόνωσαν το σύνολο του Μίκελ Αρτέτα. Απέναντι στη Λέστερ, όμως, η Άρσεναλ δεν κατάφερε να βρει ξανά τον δρόμο προς το τρίποντο, έμεινε στο εξαιρετικό της πρώτο ημίχρονο και η Λέστερ δούλεψε μεθοδικά για να φτάσει στην ισοφάριση και με τον δικό της πρώτο σκόρερ (και συνολικά της Premier League), Τζέιμι Βάρντι, να φύγει αλώβητη από το «Emirates», επί του αντίπαλου δέους που λέγεται Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ

Για πρώτη φορά στη σεζόν, η μεσοεπιθετική «μηχανή» της Άρσεναλ λειτούργησε τόσο αρμονικά. Ο Θεμπάγιος έκοβε και έραβε δημιουργικά με τις κάθετες πάσες του, προειδοποίησε μία φορά με τη μπαλιά προς τον Μπεγιερίν που ήταν οφσάιντ, αλλά στη δεύτερη έδωσε το έναυσμα για την «τιμωρία» των Αλεπούδων.

Η καταπληκτική μεταβίβαση του Ισπανού βρήκε τον καταλυτικό Σάκα στο 21’, ο οποίος χωρίς αντίπαλο σέρβιρε στον Πιερ Εμερίκ-Ομπαμεγιάνγκ το 20ο γκολ του στο πρωτάθλημα, με τη 12η προσωπική ασίστ του. Ο Γκαμπονέζος «killer» έγινε έτσι, ο μοναδικός παίκτης της Άρσεναλ που σκοράρει 20+ γκολ σε διαδοχικές σεζόν μετά τις πέντε συναπτές του Τιερί Ανρί (2001/02-2005/06). Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο για την Άρσεναλ αν Λακαζέτ και Σακά ήταν πιο αποτελεσματικοί, αν και η Λέστερ έφτασε ομολογουμένως στην ισοφάριση, με γκολ του Ιεανάτσο που ακυρώθηκε ωστόσο, για επιθετικό φάουλ στον Κολάσινατς.

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΝΚΕΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΝΤΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ

Μετά την ανάπαυλα η ομάδα του Ρότζερς πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και υπομονετικά έχτισε το παιχνίδι της για να ισορροπήσει στο σκορ. Οι αποκρούσεις του θετικότατου, Μαρτίνες έκαναν δύσκολο το έργο για Ιεανάτσο και Βάρντι, με τον αρχισκόρερ των Αλεπούδων να εκτελεί κυρίως χρέη δημιουργού προς τον Νιγηριανό σε όλο το ματς. Ωστόσο, στο 75’ σημειώθηκε η στιγμή που έμελλε να γείρει την πλάστιγγα.

Η απερισκεψία του Ενκέτια να μαρκάρει με τις τάπες τον Τζάστιν είχε ως αποτέλεσμα το VAR να μετατρέψει την κίτρινη σε αποβολή, δύο λεπτά μόλις αφότου είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Το αριθμητικό πλεονέκτημα βοήθησε τις Αλεπούδες να εδραιωθούν στο μισό της Άρσεναλ και η στιγμή του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος δεν άργησε.

Στο 84’, ο Τζέιμι Βάρντι πλάσαρε εύκολα από την μπαλιά του Γκρέι και έγραψε το 1-1, σκοράροντας για 22η φορά φέτος και 10η φορά απέναντι στους Κανονιέρηδες. Μόνο οι Ρούνεϊ και Φάουλερ έχουν περισσότερα (Κέιν επίσης με 10).

Η ομάδα του Ρότζερς, έκτοτε, κυνήγησε και το δεύτερο γκολ, εκείνο δεν ήρθε ποτέ, αλλά ακόμη κι έτσι, ο βαθμός μάλλον την ωφελεί περισσότερο, καθώς αν και υποχώρησε στην 4η θέση, με 59 βαθμούς απέχει +4 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και διατηρεί μαξιλαράκι ασφαλείας 4 στροφές πριν από το φινάλε. Αντίθετα, οι Κανονιέρηδες ανέβηκαν στους 50 και εξακολουθούν να έχουν υψηλές πιθανότητες για τα εισιτήρια του Europa League.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Μαρτίνες, Λουίζ, Τίρνεϊ, Μουστάφι, Κολάσινατς, Μπεγιερίν, Τζάκα, Θεμπάγιος (80’ Τορέιρα), Σάκα (70’ Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ (90+3’ Μέιτλαντ-Νάιλς), Λακαζέτ (70’ Ενκέτια)

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Έβανς, Σογιούντσου, Μπένετ (76’ Γκρέι), Τζάστιν, Ολμπράιτον (59’ Φουκς), Εντίντι (82’ Πρατ), Τίλεμανς, Πέρεθ, Ιεανάτσο (59’ Μπαρνς), Βάρντι

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα