Λίβερπουλ- Τζόρνταν Χέντερσον: Ο «ηγέτης» που θα ήθελε κάθε ομάδα (pics & vids)

Λίβερπουλ- Τζόρνταν Χέντερσον: Ο «ηγέτης» που θα ήθελε κάθε ομάδα (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Λίβερπουλ- Τζόρνταν Χέντερσον: Ο «ηγέτης» που θα ήθελε κάθε ομάδα (pics & vids)

bet365

Η φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι κάτι παραπάνω από μία δικαίωση, για τον αρχηγό της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον. Βρισκόμενος από το 2011 στους «Reds» έχει βιώσει ωραίες αλλά και άσχημες καταστάσεις.

Ο Χέντερσον τη φετινή σεζόν όχι απλά χαρακτηρίζεται «τίμιος» για την συνεισφορά του στις αναμετρήσει αλλά «ηγέτης» της Λίβερπουλ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης της Premier League. Πρώτος στη ψηφοφορία του κοινού με ποσοστό 23%, αποτυπώνοντας έμπρακτα την συμβολή του στην αμύθητη πορεία της ομάδας με 28 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα σε 30 αγωνιστικές.

Η συγκεκριμένη διάκριση δεν ήρθε για τυχαίους λόγους. Κάνοντας «αθόρυβη» δουλειά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Τζόρνταν Χέντερσον, βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα να πανηγυρίσει μετά από 30 χρόνια την κατάκτηση της Premier League.

Πολλές φορές δεν παίρνει τα credits που του αξίζουν, άλλα όπως έχει δηλώσει και ο συμπαίκτης του, Αντι Ρόμπερσον: «Οταν παίζεις με εκείνον στο γήπεδο, όταν προπονείσαι μαζί του, όταν τον βλέπεις πως συμπεριφέρεται στον αγωνιστικό χώρο, τότε καταλαβαίνεις γιατί είναι απόλαυση και τιμή να τον έχεις αρχηγό στην ομάδα σου».

Το ματς που έδωσε (γι’ ακόμα μια φορά) απαντήσεις

Κόντρα στη Γουλβς στο «Μολινό» τον Ιανουάριο, ήταν ο Man of the Match. Όχι μόνο κατάφερε να σκοράρει με ωραία κεφαλιά αλλά δεν άφησε κανέναν αντίπαλο του, να δημιουργήσει και να γίνει απειλητικός από τη μεσαία γραμμή.

Έχει κερδίσει 48 φορές την κατοχή με μαρκάρισμα σε αντίπαλο, τουλάχιστον 12 περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, είχε 80% επιτυχημένες μεταβιβάσεις, δημιούργησε 2 ευκαιρίες για γκολ, κάλυψε 11,49 χιλιόμετρα, είχε μια ασίστ στον Φιρμίνο με την άμεση κάθετη για το καθοριστικό γκολ στο 84ο λεπτό του αγώνα με τη Γουλβς, ήταν απόλυτος νικητής στις φορές που διεκδίκησε από αέρος τη μπάλα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, τον είχε χαρακτηρίσει ως τον πιο υποτιμημένο παίκτη στην Premier league και είπε ότι δικαιώθηκε όταν αποφάσισε να τον μετατρέψει σε 6αρι. Παράλληλα, πολλές φορές δεν βρίσκει λόγια για να εγκωμιάσει, τον αρχηγό των «Reds». «Δεν είναι όμως το σημαντικό ότι φωνάζει ο αρχηγός, αλλά τι πραγματικά λέει και πως παρακινεί τους άλλους. Ζητάει πράγματα και από τον εαυτό του την ίδια στιγμή που τα λέει στους συμπαίκτες του. Δεν θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στη θέση που είμαστε αν δεν είχαμε χαρακτήρες όπως του Τζόρνταν Χέντερσον στην ομάδα».

Το στυλ παιχνιδιού του είναι η πεμπτουσία του αμετάκλητου προσώπου του. Κινείται με δύναμη. Περπατάει όπου άλλοι παρασύρονται, τρέχει όπου αιωρούνται άλλοι. Οι εορτασμοί του είναι συμβολικοί από μόνοι τους.

Ο Χέντερσον δεν είναι μόνο ο τέλειος captain, αλλά η τέλεια μελέτη περίπτωσης για τον σύγχρονο ηγέτη.

Εχοντας 3 τέρματα, 5 ασίστ και 66% πετυχημένα τάκλιν τη φετινή σεζόν, αδιαμφισβήτητα και δίκαια κατέκτησε τον τίτλο του φετινού MVP της διοργάνωσης.

Γι’ αυτό το λιγότερο που του αξίζει, είναι η φετινή κατάκτηση της Premier League.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα