Κόουλ: «Έφυγα από την Άρσεναλ όταν ένιωθα ότι γκρεμιζόταν»

Gazzetta team
Κόουλ: «Έφυγα από την Άρσεναλ όταν ένιωθα ότι γκρεμιζόταν»

bet365

Η μεταγραφή του στην Τσέλσι ακόμη μνημονεύεται ως προδοσία από τους φίλους της Άρσεναλ και ο Άσλεϊ Κόουλ εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να μεταβεί στο αντίπαλο στρατόπεδο του Λονδίνου.

Οι μνήμες του... Cash-ley Cole, το πρόσωπό του δηλαδή πάνω σε ψεύτικα χαρτονομίσματα παραμένουν ζωντανές στους φίλους της Premier League, της Άρσεναλ και σίγουρα στον ίδιο τον παλαίμαχο Βρετανό μπακ.

Ο Άσλεϊ Κόουλ από αγαπημένος της εξέδρας έγινε «προδότης» για τους φίλους των Κανονιέρηδων μέσα στο καλοκαίρι του 2007, όταν και μετακόμισε στο «Στάμφορντ Μπριτς» και την Τσέλσι. 13 χρόνια αργότερα, μίλησε για τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την καθοριστική μεταγραφή για την καριέρα του, με τον άλλοτε διεθνή αμυντικό να εξηγεί πως η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ που γνώρισε εκείνος στις αρχές των '00s έδειχνε σημάδια διάλυσης όταν αποφάσισε να την εγκαταλείψει.

«Η μετάβαση με όρους του να βρίσκεσαι σε διαφορετικό σύνολο, περιβάλλον και παίκτες ήταν εύκολη για μένα, διότι όταν πρωτοβρέθηκα στην Άρσεναλ, είχαμε έναν πυρήνα: Κίον, Σίμαν, Βιεϊρά, Ανρί, Άνταμς. Όταν άρχισαν να φεύγουν ένας ένας, αισθάνθηκα ότι υπήρχαν τρύπες στην κουλτούρα της ομάδας που έφερε τις επιτυχίες. Αισθάνθηκα ότι γκρεμιζόταν σιγά σιγά, ή ότι υπήρχαν μεγάλα κενά που δεν συμπληρώνονταν. Συνεπώς η μετάβαση για να βρω τον εαυτό μου σε διαφορετική κουλτούρα και τη θέληση για τη νίκη ήρθε εύκολα γιατί πήγα στην Τσέλσι, εκεί τα είχα όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα