Έμερι: «Δεν ζήτησα ποτέ τον Πεπέ στην Αρσεναλ, ο Οζίλ έχει θέματα συμπεριφοράς»

Έμερι: «Δεν ζήτησα ποτέ τον Πεπέ στην Αρσεναλ, ο Οζίλ έχει θέματα συμπεριφοράς»

Κώστας Τόπας
Έμερι: «Δεν ζήτησα ποτέ τον Πεπέ στην Αρσεναλ, ο Οζίλ έχει θέματα συμπεριφοράς»

bet365

Για τη συνεργασία του με την Αρσεναλ, μίλησε ο άλλοτε τεχνικός της, Ουνάι Έμερι αφήνοντας αιχμές προς τη διοίκηση της ομάδας.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Δεν έχει και τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από τους «κανονιέρηδες» ο Βάσκος τεχνικός, καθώς όπως δήλωσε στη «Daily Mail», η σχέση του με τη διοίκηση ήταν κάκιστη, στις μεταγραφικές κινήσεις δεν είχε το πάνω χέρι ενώ έγιναν και αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών χωρίς την έγκριση του.

«Κανείς μέσα από την ομάδα δεν με προστάτευσε. Ναι είπαν: «Ουνάι, είμαστε μαζί σου», αλλά στη σχέση μου με τους οπαδούς και στα αποδυτήρια δεν το εφάρμοσαν στην πράξη. Κάποια στιγμή είχαμε επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Παίξαμε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και ήταν δύσκολες οι συνθήκες, αφού την περασμένη σεζόν η ομάδα είχε αποκλειστεί από τα ημιτελικά. Στο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει στην 3η θέση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μεταγραφή του Πεπέ έναντι 72 εκ. λιρών αλλά και στη σχέση του με τον Μεσούτ Οζίλ:

«Ο Πεπέ είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά θέλει χρόνο. Όσο ήμουν εκεί δεν έπαιζε καλά. Ήθελα να έρθει κάποιος που να ήξερε το αγγλικό ποδόσφαιρο και δεν θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. Για το λόγο αυτό είχα κάνει συνάντηση με τον παίκτη της Κρίσταλ Πάλας, Ζαχά. Αυτόν ήθελα, διότι έβλεπα ότι είχε πάρει νίκες μόνος του. Τον είδα σε 20 ματς, σε ορισμένα είχε πραγματοποιήσει καταπληκτικές εμφανίσεις. Είπα λοιπόν στη διοίκηση ότι αυτόν ήθελα! Μίλησα και μαζί του και ήθελε και εκείνος να έρθει. Η ομάδα, όμως, αποφάσισε από μόνη της να πάρει τον Πεπέ, επειδή ήταν πιο νέος με περισσότερο μέλλον. Είπα εντάξει, αλλά θέλω κάποιον που να νικάει παιχνίδια. Ο Ζαχά είναι τέτοιος παίκτης».

«Ο Οζίλ πρέπει στο τέλος της ημέρας να τα βρει με τον εαυτό του. Να κοιτάξει τη συμπεριφορά του. Προσπάθησα να τον βοηθήσω. Ανέκαθεν στην καριέρα μου, οι μεγάλοι παίκτες ήταν οι αγαπημένοι μου και μαζί μου έπιαναν την καλύτερη τους απόδοση. Ήμουν θετικός απέναντί του, ήθελα να τον βάζω να παίζω, αλλά η συμπεριφορά και η συνέπεια που έδειχνε δεν ήταν στα επίπεδα που έπρεπε. Θα μπορούσε να ήταν ο αρχηγός, αλλά δεν το ήθελα. Ο βαθμός της συνέπειάς του δεν ήταν τέτοιος για να του δώσω το περιβραχιόνιο. Δεν του άξιζε… Τελικά όμως αποφάσισαν οι παίκτες, όχι εγώ.

Όταν πήγα στην ομάδα κατάλαβα αμέσως ότι ο Ράμσεϊ ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Ένας ηγέτης στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Ήθελε να μείνει σε εμάς. Κανονικά έπρεπε η διοίκηση να διαπραγματευτεί μαζί του για νέο συμβόλαιο, αλλά δεν το έκανε όσο έπρεπε. Ποτέ δεν μπλέκομαι στα οικονομικά. Αυτό όμως που έγινε είχε και αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα θα ήταν καλύτερη με εκείνον. Παράλληλα αφήσαμε τον Τσεχ να φύγει, το ίδιο και τον Κοσιελνί και τον Μονρεάλ. Έτσι ξαφνικά και οι τέσσερις αρχηγοί μας είχαν αποχωρίσει! Τέσσερις σημαντικοί παίκτες έφυγαν και εμείς έπρεπε να πάμε με νέους. Είχα άλλη οπτική για το μέλλον και άλλη η ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα