Τίμο Βέρνερ – Λίβερπουλ: Θέλουν και οι δυο, αλλά... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τίμο Βέρνερ – Λίβερπουλ: Θέλουν και οι δυο, αλλά... (vids)

bet365

Το όνομα του Τίμο Βέρνερ παραμένει καθημερινά στα ρεπορτάζ του διεθνή αθλητικού Τύπου για τη Λίβερπουλ, ο παίκτης ψάχνει τρόπο να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη μεταγραφή, ωστόσο, η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους...

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Έπειτα από 27 γκολ σε 36 αναμετρήσεις στην... αναβληθείσα αγωνιστική περίοδο 2019-2020, ο Βέρνερ κατάφερε να βάλει τ' όνομά του στην πιο έντονη μεταγραφολογία για το φετινό, πολύ ιδιαίτερο καλοκαίρι.

Ο κορονοϊός έχει σταματήσει τα πάντα και φυσικά, πέρα από την ανθρώπινη ζωή και την καθημερινότητα του απλού πολίτη, επηρεάζει τρομερά τα ποδοσφαιρικά κλαμπ στο οικονομικό κομμάτι.

Τη στιγμή που ουδείς γνωρίζει αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα που... έχουν απομείνει μετά το φινάλε σε Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία, ο Βέρνερ περιμένει και πιέζει για να καταφέρει να παίξει στη Λίβερπουλ. Το «φωνάζει» όποτε βρίσκει ευκαιρία, έχει δείξει την ξεκάθαρη προτίμησή του, όμως, πόσο εύκολο είναι αυτή τη στιγμή να γίνει το deal ανάμεσα στη Λειψία και τους «κόκκινους» για τον στράικερ των 88 τερμάτων σε 150 εμφανίσεις με τη φανέλα των «ταύρων»;

Η Λίβερπουλ θέλει να βιαστεί, αλλά ο Covid-19 δεν την αφήνει...

Όσο κι αν θέλουν οι δύο πλευρές να γίνει αυτός ο «γάμος» και ο Βέρνερ να σκέφτεται και να ονειρεύεται συνεχώς τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο. Τα πάντα γύρω από τον αθλητισμό αυτή τη στιγμή περιστρέφονται γύρω από την επανεκκίνηση ή όχι της αθλητικής δραστηριότητας και των μεγάλων πρωταθλημάτων, τη στιγμή που αιωρούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ πάνω από την απόφαση που θα παρθεί για κάθε Λίγκα.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν ευνοεί τις σκέψεις για μεταγραφές και επαφές με κλαμπ, με τη ρήτρα του Τίμο Βέρνερ να βρίσκεται στα 52 εκατομμύρια λίρες. Αυτό, όμως, έχει διορία. Λήγει στο πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου και η Λειψία θα έχει μεγάλο «όπλο» είτε ανεβάζοντας την τιμή είτε βάζοντας εμπόδια και φτάνοντας σε σημείο να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή με τέχνασμα τις υπερβολικές απαιτήσεις της...

Χρειάζεται επιθετικό κι όχι τόλμη στο κάθε ρίσκο

Το γεγονός πως η Λίβερπουλ θέλει επιθετικό ώστε να είναι σίγουροι οι Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο όταν θα χρειαστεί να πάρουν ανάσες. Ναι μεν η επιθετική τριπλέτα των «κόκκινων» δεν έχει απογοητεύσει την ομάδα, ναι μεν ο Κλοπ το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε να κρατήσει και τον Ντιβόκ Οριγκί, ναι μεν υπάρχει και ο Κέρτις Τζόουνς από τους μικρούς, ωστόσο, είναι απαραίτητος ένας φορ της κλάσης του Βέρνερ.

Το θέμα με τη Λίβερπουλ είναι ότι είτε ο Σαλάχ έχει υπάρξει ντεφορμέ, είτε ο Φιρμίνο έχει αντιμετωπίσει προβλήματα, είτε ο Μανέ ζορίζεται, πάντοτε βρίσκεται η λύση. Όμως, δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι η κατάσταση με βάση τις ευνοϊκές συνθήκες. Θα πρέπει να υπάρχει ένας στράικερ που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα έχει το γκολ.

Απέκλεισε τη Μπάγερν, τι γίνεται όμως με τη Ρεάλ;

Λόγω της παρουσίας του στη Λειψία και γνωρίζοντας πως για τους οπαδούς της ομάδας του είναι ένας ποδοσφαιριστής που πρόσφερε σημαντικά στην ανάπτυξη και τη βελτίωση του ευρωπαϊκού στάτους του συλλόγου, ο Τίμο Βέρνερ φαίνεται ότι απέκλεισε το ενδεχόμενο να παίξει για τη Μπάγερν Μονάχου. Ίσως γιατί θα γνωρίζει πως θα έχει τρομερό εσωτερικό ανταγωνισμό με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Zυγίζοντας, όμως, τα δεδομένα, τον τρόπο λειτουργίας των κλαμπ που έχουν ενδιαφερθεί για εκείνον και τον άνθρωπο που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία, φαίνεται να επιλέγει τη Λίβερπουλ. Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάζεται ως «μνηστήρας» του Γερμανού επιθετικού, όμως και σε αυτή την περίπτωση στο δίλημμα Κλοπ – Ζιντάν, ο ποδοσφαιριστής πείθεται πιο εύκολα και δείχνει να έχει αντιληφθεί πως η ζυγαριά πηγαίνει προς το μέρος του συμπατριώτη του. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το κλαμπ από το Μέρσεϊσαϊντ θεωρείται ίσως κάτι πολύ πιο ασφαλές και φιλόδοξο από την κατάσταση που επικρατεί στους «μερένγκες».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα