Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ και οι φορ που ... ξετίναξαν τα δίχτυα (poll)

Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ και οι φορ που ... ξετίναξαν τα δίχτυα (poll)

Κώστας Ζάλιαρης
Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ και οι φορ που ... ξετίναξαν τα δίχτυα (poll)

bet365

Οι επιδόσεις του Μοχάμεντ Σαλάχ είναι πλέον τέτοιες που ο Αιγύπτιος... δείχνει την πλάτη σε στράικερ ολκής που πέρασαν από το «Άνφιλντ». Είναι, όμως, καλύτερος από τους Λουίς Σουάρες και Φερνάντο Τόρες;

Build A Bet στο Μάντσεστερ Γ. - Μάντσεστερ Σ.. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Στο ματς της Λίβερπουλ με την Μπόρνμουθ το μεσημέρι του Σαββάτου, με ένα έξυπνο αριστερό χαμηλό σουτ ο Μοχάμεντ Σαλάχ σκόραρε στην κλειστή γωνία για να ισοφαρίσει προσωρινά προτού έρθει ο Σαντιό Μανέ να κάνει την ανατροπή για το τελικό 2-1.

Ο «Φαραώ» και η ομάδα του χρειάζονται ακόμα τρεις νίκες για τη μαθηματική εξασφάλιση του φετινού τίτλου της Premier League, του πρώτου με τη σύγχρονη μορφή της Λίγκας στην ιστορία των «κόκκινων» και πρώτου πρωταθλήματος για το κλαμπ γενικότερα από το 1990!

Ο Αιγύπτιος έφτασε στα 20+ τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις για τρίτη διαδοχική αγωνιστική περίοδο (44 τη σεζόν 17-18, 27 τη σεζόν 18-19 και 20 φέτος) και είναι ο πρώτος που το καταφέρνει από την εποχή του Μάικλ Όουεν (2001, 2002, 2003)!

Έχοντας φτάσει στα 70 γκολ σε 100 ματς στην Premier με την κόκκινη φανέλα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ ξεπέρασε τις επιδόσεις θρύλων της ομάδας όπως οι Λουίς Σουάρες (69 γκολ σε 110 ματς) και Φερνάντο Τόρες (65 γκολ σε 102 ματς).

Είναι, όμως, καλύτερος από τον Ουρουγουανό και τον Ισπανό που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο «Άνφιλντ»;

Μοχάμεντ Σαλάχ: Ο... ασυνεπής «βασιλιάς» του Άνφιλντ

Ο «Φαραώ» εκτόξευσε την καριέρα του από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να παίξει για τη Λίβερπουλ. Συνδύασε τα καλύτερα – μέχρι τα επόμενα – χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας μέχρι και αυτή τη στιγμή με την αναγέννηση των «κόκκινων» υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Η αγωνιστική βελτίωση της ομάδας, η παρουσία σε δυο διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τελικούς, η κατάκτηση του 6ου Champions League στην ιστορία του κλαμπ και η διαφαινόμενη φετινή κατάκτηση της Premier, έχουν βάλει τον Σαλάχ σε ρόλο ενός εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών των απόλυτα επιτυχημένων τελευταίων ετών για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Μετά την τρομερή πρώτη του σεζόν με την κόκκινη φανέλα, η αλήθεια είναι ότι έχει παρουσιάσει διαστήματα κατά τα οποία έχει αποτύχει να σκοράρει, έχει εκνευριστεί, έχει δεχθεί κριτική, έχει επιλέξει να μην πανηγυρίσει σε γκολ γιατί άκουσε και διάβασε πολλά, έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, έχει... τσακωθεί με τον Μανέ για μια πάσα. Παρ' όλα αυτά, είναι αδιαμφισβήτητη η συμβολή του σε όσα έχει πετύχει η Λίβερπουλ μ' εκείνον παρόντα. Έπειτα και από το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Μπόρνμουθ είναι πλέον ο πρώτος ποδοσφαιριστής της ομάδας με 20+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε τρεις διαδοχικές σεζόν μετά τον Μάικλ Όουεν που το είχε πετύχει στις αρχές του 21ου αιώνα.

Λουίς Σουάρες: Ο... άσωτος, αλλά πάντοτε αγαπημένος υιός

Ξεχωριστός. Από τους πιο... deadly strikers που έχουν περάσει από την Premier League και από την σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ. Τρομερά αποτελεσματικός επιθετικός, με αίσθηση του γκολ, με εκπληκτικές κινήσεις, ακούραστος, αγαπήθηκε πολύ και αγάπησε τη Λίβερπουλ, την έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2014, αλλά η ηρεμία και η διαχείριση του θυμού του ήταν θέματα που μπορούσαν να τον οδηγήσουν στην «αυτοκαταστροφή». Στο λιμάνι βρήκε έναν τόπο τον οποίο λάτρεψε, ένα μέρος όπου μαζί με την οικογένειά του βρήκε γαλήνη και ευτυχία, ωστόσο, όλα τελείωσαν με περίεργο τρόπο... Από τη ρατσιστική επίθεση στον Εβρά, το δάγκωμα στον Ιβάνοβιτς, μέχρι την απώλεια του πρωταθλήματος, εκείνο το 3-3 με την Κρίσταλ Πάλας και το κλάμα με λυγμούς στο «Selhurst Park» όπου οι σκέψεις φυγής πλέον νίκησαν, ο Λουίς Σουάρες διένυσε μια πολύ μεγάλη απόσταση. Σε αυτή την απόσταση είχε πολλά γκολ, μεγάλες στιγμές, πλατιά χαμόγελα, το Kop στο «Άνφιλντ» να τραγουδάει τ' όνομά του κι εκείνον να πανηγυρίζει σαν τρελός με την κόκκινη φανέλα, φιλώντας συνεχώς τα τατουάζ με τα αρχικά των μελών της οικογένειάς του. Η μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα κόστισε περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ... «Αν παίρναμε το πρωτάθλημα το 2014, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο επίτευγμα για τη Λίβερπουλ γιατί τότε εκείνη η ομάδα δεν ήταν τόσο καλή όσο είναι αυτά τα χρόνια... Τώρα όλοι θέλουν να παίξουν για τη Λίβερπουλ, τότε ήταν πολύ διαφορετικά» είχε δηλώσει.

Φερνάντο Τόρες: Έζησε τ' όνειρο πριν την... κατηφόρα

Κάποτε είχε αποκαλυφθεί πως σε κάθε του παρουσία στην Ατλέτικο Μαδρίτης ως αρχηγός, το περιβραχιόνιο από τη μέσα πλευρά έγραφε το αγαπημένο του μότο. «You'll never walk alone». Η Λίβερπουλ, είχε κατακτήσει ένα κομμάτι της καρδιάς του πριν καν παίξει για εκείνη. Και το 2007 τα κατάφερε, μένοντας στο «Άνφιλντ» μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011, όταν πήρε την πολύκροτη μεταγραφή τον χειμώνα για την Τσέλσι. Οι «κόκκινοι», όταν απέκτησαν τον El Nino, είχαν προσθέσει στο ρόστερ τους έναν από τους καλύτερους επιθετικούς που κυκλοφορούσαν εκείνα τα χρόνια στην Ευρώπη. Μέχρι και το 2010 έκανε τρομερά πράγματα στο «Άνφιλντ» προτού περάσει ένα δύσκολο εξάμηνο στο τελευταίο κομμάτι εκείνης της χρονιάς και τελικά με την έναρξη του 2011 κοστίσει 50 εκατομμύρια στους «μπλε» του Λονδίνου. Ήταν εκείνος που πριν από τον Μοχάμεντ Σαλάχ είχε μετρήσει τα περισσότερα γκολ στις πρώτες 100 συμμετοχές του με τη Λίβερπουλ, αφού, είχε ξεπεράσει και τον Όουεν και τον Σουάρες και τον Φάουλερ. Ήταν... «φονικός» μπροστά από την αντίπαλη εστία στα νιάτα του και πέρα από την συμβολή του στα back-to-back ευρωπαϊκά τρόπαια με την Τσέλσι το 2012 και το 2013, τα τελευταία χρόνια της καριέρας του κινήθηκαν σε μια μεγάλη μετριότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα