Λεβαντόφσκι: «Με πήρε τηλέφωνο ο Σερ Άλεξ»

Gazzetta team
Λεβαντόφσκι: «Με πήρε τηλέφωνο ο Σερ Άλεξ»

bet365

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι διηγήθηκε το story πίσω από την σύνδεση του με την Γιουνάιτεντ το 2012, όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικοινώνησε μαζί του για να τον πείσει να μετακομίσει στο Μάντσεστερ.

Πώς θα έμοιαζε μια επιθετική τριπλέτα με Γουέιν Ρούνεϊ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στην τελευταία σεζόν του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στους πάγκους;

Όσο εντυπωσιακή κι αν φαντάζει, δεν θα το μάθουμε ποτέ στην πράξη, αφού η Μπορούσια Ντόρτμουντ στάθηκε εμπόδιο σε μια μεταγραφή που πιθανόν να άλλαζε τον ρου της Premier League.

Ο Πολωνός κορυφαίος στράικερ παραχώρησε συνέντευξη στον «Guardian», στην οποία ανέλυσε το παρασκήνιο πίσω από το σίριαλ που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2012 με τους Κόκκινους Διαβόλους. Όλα ξεκίνησαν από ένα τηλεφώνημα:

«Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Μιλούσα μαζί του μετά από δύο σεζόν που ήμουν στην Ντόρτμουντ και σε εκείνο το σημείο σκεφτόμουν πολύ την μεταγραφή στην Γιουνάιτεντ. Λόγω του Φέργκιουσον και του ίδιου του συλλόγου. Η Μπορούσια, όμως, είπε "όχι". Ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα να φύγω, διότι για έναν νέο παίκτη (σ.σ. 24 ετών τότε) το να σε παίρνει τηλέφωνο ο ίδιος ο Σερ Άλεξ είναι κάτι φοβερό. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για μένα», δήλωσε συγκεκριμένα ο «Λέβα», ο οποίος είχε συστηθεί εκείνη τη σεζόν στο παγκόσμιο στερέωμα με την πρώτη του σούπερ χρονιά στην Bundesliga, σκοράροντας 22 γκολ σε 34 εμφανίσεις.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε πολύτιμους για την εξέλιξή του τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Γιούργκεν Κλοπ, ενώ διηγήθηκε και μια ανέκδοτη ιστορία του με τον Γερμανό τεχνικό από τα χρόνια τους στους Κιτρινόμαυρους:

«Στην Ντόρτμουντ βάζαμε στοίχημα με τον Κλοπ ότι αν σκοράρω 10 γκολ στην προπόνηση θα μου δίνει 50 ευρώ. Στις πρώτες προπονήσεις, έβαζα τρία ή τέσσερα. Σταδιακά έπιανα τα πέντε, έξι, επτά και μετά επτά και οκτώ. Τότε, μετά από τρεις μήνες σκόραρα σε κάθε πάνω από δέκα. Αφού πέρασαν λίγες εβδομάδες μου είπε: "Φτάνει, όχι άλλο, μου τρως τα λεφτά. Δεν θέλω να σε πληρώνω άλλο"».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα