Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 2-1: Και πάλι... χαμένος στο Ολντ Τράφορντ ο Μουρίνιο (vid)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 2-1: Και πάλι... χαμένος στο Ολντ Τράφορντ ο Μουρίνιο (vid)

bet365

Η καλύτερη έκδοση της φετινής Γιουνάιτεντ υποχρέωσε τον Ζοσέ Μουρίνιο στην πρώτη του ήττα ως τεχνικού της Τότεναμ (2-1) και μάλιστα, στην επιστροφή του στο Ολντ Τράφορντ μετά την απόλυση του.

Τον Δεκέμβρη του 2018, σχεδόν έναν χρόνο πριν, ο Ζοσέ Μουρίνιο αποτελούσε παρελθόν από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η στάμπα του «αποτυχημένου» τον είχε ακουμπήσει, μετά από μία κάκιστη εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Με την επιστροφή του στην Premier League για λογαριασμό της Τότεναμ, το καλεντάρι είχε σημαδεμένη ημερομηνία, όμως στο προκαθορισμένο ραντεβού του Ολντ Τράφορντ, γέλασαν καλύτερα οι γηπεδούχοι (2-1), αδειάζοντας ξανά τον «Special One».

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκερ, του ανθρώπου που διαδέχθηκε τον Πορτογάλο, έμελλε να πραγματοποιήσει την καλύτερη της εμφάνιση ως τώρα στην σεζόν, σε ένα ματς που ο Χάρι Μαγκουάιρ είχε προαναγγείλει ως το παιχνίδι που θα πατήσει τον διακόπτη μιας νέας αρχής.

Ο διακόπτης άλλαξε, λοιπόν, κλίση, η Γιουνάιτεντ σφυροκόπησε την Τότεναμ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε τον Μάρκους Ράσφορντ σε υπέροχη βραδιά και διπλό ρόλο σκόρερ, μόνιμο κίνδυνο για την εστία του ηρωικού Γκατσανίγκα και μπόρεσε έστω και οριακά με βάση τον καθρέπτη του σκορ να πάρει αυτό που δικαιωματικά αξίζει, υποχρεώνοντας τους Σπερς στην πρώτη τους ήττα από την στιγμή που ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Μουρίνιο.

Στο καλύτερο της πρώτο ημίχρονο εδώ και καιρό, η ομάδα του Σόλσκερ έπιασε από τον λαιμό την Τότεναμ, βρήκε ρυθμό από νωρίς και δεν άφησε τους Σπερς να απειλήσουν πέρα από ένα χτύπημα φάουλ του Κέιν εκτός στόχου. Δεν ήταν μόνο το γκολ, το οποίο ήρθε μόλις στο 6', μετά από κόντρα στην μεγάλη περιοχή, που έδωσε χώρο και χρόνο στον Ράσφορντ να εξαπολύσει ένα δυνατό σουτ, νικώντας τον Γκατσανίγκα στην κλειστή του γωνία. Ήταν όσα ακολούθησαν μετά από αυτό, με την Γιουνάιτεντ να έχει 5 εξαιρετικές τελικές σε διάστημα 7 λεπτών. Οι τρεις εξ αυτών με τον σκόρερ, ο οποίος απείλησε με καλό φάουλ στο 18', με απίθανο κεραυνό από τα 25 μέτρα στο 25', που απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Γκατσανίγκα προτού τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και με γλυκό πλασέ από την μεγάλη περιοχή, που επίσης, εξουδετέρωσε ο Αργεντίνος. Οι ενδιάμεσες απειλές από Γκρίνγουντ και Λίνγκαρντ ήταν και πάλι αναποτελεσματικές και η νομοτέλεια του αθλήματος ήρθε να τιμωρήσει την ασυνεπή στην τελική προσπάθεια Μάντσεστερ.

Με μία εξαιρετική έμπνευση και ντρίμπλα με μία επαφή, ο Ντέλε Άλι βρέθηκε προ του Ντε Χέα από την μικρή περιοχή σε φάση διαρκείας και με άψογο εναέριο τελείωμα, ισοφάρισε σε 1-1 στο 39', με το 3ο του τέρμα στις ισάριθμες τελευταίες αναμετρήσεις, επίδοση που είχε να πράξει από τον Μάρτιο του 2017, αποδεικνύοντας την αναζωογόνηση του υπό την αύρα του Μουρίνιο.

Όμως, αυτή η Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να χάσει το παιχνίδι, βρίσκοντας ξανά γκολ στην αρχή του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50' με πέναλτι, το οποίο κέρδισε και εκτέλεσε ο Ράσφορντ, σημειώνοντας το 8ο του γκολ στα δέκα τελευταία του παιχνίδια στο Ολντ Τράφορντ.

Έκτοτε, οι «κόκκινοι διάβολοι» κοντρόλαραν το τέμπο κι αυτή τη φορά δεν πλήρωσαν την αδυναμία για το τρίτο γκολ, αφοπλίζοντας τους παίκτες του Μουρίνιο, οι οποίοι με αποκομμένο τον Χάρι Κέιν πραγματοποίησαν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους επιθετικά.

Το επισφράγισμα της νίκης αυτής για την Γιουνάιτεντ δεν ήταν μόνο ηθικό, αλλά και απόλυτα πρακτικό, αφού ξεπέρασε έτσι στην βαθμολογία την Τότεναμ και βρέθηκε στο -2 από την πέμπτη θέση με 21 βαθμούς, πηγαίνοντας στο ντέρμπι του Μάντσεστερ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και φόρμα.

Μάντσεστερ Γ. (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Ουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Γιανγκ, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Γκρίνγουντ (80' Περέιρα), Λίνγκαρντ (87' Σο), Τζέιμς, Ράσφορντ.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γκαζανίγκα, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Γουίνκς (70' Εντομπελέ), Σισοκό (86' Λο Σέλσο), Λούκας Μόουρα (64' Έρικσεν), Ντέλε Αλι, Σον, Κέιν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα