Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Οσα είδαμε στο εκπληκτικό φινάλε της Premier League (pics & vids)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Οσα είδαμε στο εκπληκτικό φινάλε της Premier League (pics & vids)

bet365

Ανατροπή, χαρές, δάκρυα, πανηγυρισμοί στο Μάντσεστερ και ο ύμνος ξανά στο «Ανφιλντ». Ενα υπέροχα έντονο κλείσιμο στην Αγγλία και όσα συνέβησαν, συγκεντρωμένα όλα σε ένα κείμενο στο gazzetta.gr.

Δεν έχει ξαναγίνει. Να τερματίσει ομάδα με 97 βαθμούς και να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα. Βασικά δεν έχει ξανασυμβεί στην Αγγλία, γιατί σε άλλα μεγάλα πρωταθλήματα το έχει ξαναβιώσει η ιστορία, ακόμα και αήττητος να μην το σηκώνει τελικά. Αυτό ήταν το πλέον τρελό στη φετινή κούρσα για την κούπα της Premier League, με τη Λίβερπουλ να μένει τελικά 2η και τον Γιούργκεν Κλοπ να παραδέχεται ότι αυτό που έζησε ο ίδιος και οι Reds του, «ήταν κάτι που πονάει». Το θέμα λοιπόν είναι ότι βρέθηκε κάποιος να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερους πόντους. Από τις 29 Γενάρη και την ήττα από τη Νιούκαστλ, η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε ούτε πόντο να της πέσει κάτω και έγινε η πρώτη με 14 διαδοχικές νίκες στην Premier League.

Premier League: Κλοπ, Γκουαρδιόλα και Ποκετίνο κάνουν τη διαφορά

Το σασπένς ήταν δεδομένο, αλλά έστω και για λίγο στο «Ανφιλντ» πήγαν να το πιστέψουν. Τη στιγμή που ο Μάρεϊ έκανε το 1-0 για την Μπράιτον, οι οπαδοί των Κόκκινων πανηγύριζαν. Η χαρά τους όμως κράτησε μόνο για 83 δευτερόλεπτα. Ηταν ο χρόνος που χρειάστηκε για να απαντήσει ο Αγουέρο και να γίνει με 164 γκολ συνολικά ο 6ος σκόρερ ever στην Premier. Λίγο αργότερα ο Λαπόρτ θα έβαζε τα πράγματα σε φυσιολογική ροή για τη Σίτι και θα ακολουθούσαν οι γκολάρες των Μαχρέζ, Γκουντογκάν, για να κλειδώσουν οριστικά και αμετάκλητα την κορυφή των Πολιτών.

Την ίδια ώρα στο Λίβερπουλ, ο Μανέ έβρισκε δίχτυα δύο φορές και έπιανε στην κορυφή των φετινών σκόρερ τους Σαλάχ, Ομπαμεγιάνγκ, με το βραβείο να μοιράζεται δια του τρία. Το 2-0 επί της Γουλβς ήταν μία ακόμα νίκη σε αυτή την εκπληκτική σεζόν όπου οι Reds γνώρισαν μόνο μία ήττα, εκείνη από τη Σίτι στο Μάντσεστερ. Ηταν και αυτό που αποδείχτηκε καταλυτικό για τη στέψη. Παίκτες και προπονητής των τροπαιούχων έγιναν ένα κουβάρι στη φιέστα, καθώς γιόρτασαν ένα υπέροχο repeat, το οποίο έφερε και το τέταρτο πρωτάθλημα σε οκτώ χρόνια (σ.σ.: έχουν έξι συνολικά). Στο «Ανφιλντ» δεν είχαν διάθεση για χαμόγελα, αλλά βρήκαν το κουράγιο να τραγουδήσουν ξανά όλοι μαζί τον διάσημο ύμνο τους σε ένα ακόμα συγκινητικό στιγμιότυπο.

Ολα τα υπόλοιπα είχαν κριθεί πριν από αυτή την αγωνιστική. Οι υποβιβασμένοι ήταν γνωστοί, όπως και ουσιαστικά οι δύο άλλοι της τετράδας (Τσέλσι, Τότεναμ), μιας και για την Αρσεναλ ήταν εκ των πραγμάτων ανέφικτο το μοναδικό θαύμα που θα την έστελνε 4η. Κάπως έτσι λοιπόν η Σίτι έζησε το όνειρο και πάει για το εγχώριο τρεμπλ, ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα διευρύνει διαρκώς τον προσωπικό μύθο του, ξεπερνώντας σε τίτλους Ζοσέ Μουρίνιο, Γιουπ Χάινκες και συνεχίζει...


* Η Μάντσεστερ Σίτι που τους νικάει όλους και το ρεκόρ από τον 19ο αιώνα

*Οι πανηγυρισμοί με τον Γιάγια Τουρέ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα