Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ 2-1

bet365

Η ομάδα του Μουρίνιο δεν έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά βρήκε το 2-1 επί της Λέστερ και νίκησε για 18η φορά (ρεκόρ) σε πρεμιέρα της Premier League. Πρώτο γκολ σε 134 ματς ο Σο.

Και η καλή μέρα, αλλά και η κακή από το... πρωί φαίνονται. Μόνο που για τη φετινή Γιουνάιτεντ φάνηκαν και τα δύο σε αυτό το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Το feeling θα είναι διφορούμενο, καθώς η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να πήρε ικανοποίηση από τη νίκη με 2-1 επί της Λέστερ, αλλά συνέχισε να παίζει κάθε άλλο παρά ελκυστικά. Σε πρώτη φάση πάντως όπως και να έχει, το σημαντικό ήταν ότι έφτασε στη 18η επιτυχία της σε πρεμιέρα Premier League και άρχισε με τρίποντο.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν απουσίες και φάνηκαν ότι δεν είναι ακόμα έτοιμες. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είδαν τον Αμαρτέι να κάνει ανόητο-ανούσιο χέρι μόλις στα 72 δευτερόλεπτα και τον αρχηγό Πογκμπά να ευστοχεί στο πέναλτι. Από εκεί και έπειτα η Μάντσεστερ υποχώρησε, έδωσε χώρο και η Λέστερ το πάλευε. Ο Ντε Χέα τη σταμάτησε εντυπωσιακά στο 29' αποκρούοντας το βολέ του Μάντισον, κάτι που έκανε και στο 75' απέναντι στον Γκρέι.

Ενδιάμεσα απλά δεν υπήρχε καμία φάση. Ολα τα σημαντικά θα συνέβαιναν από εκεί και έπειτα. Ο Σμάιχελ (79') νίκησε εξ επαφής τον Λουκάκου, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Λουκ Σο έβαλε με περίεργο γυριστό το παρθενικό γκολ του με τους Κόκκινους Διαβόλους. Στο 92' όμως ήρθε το 2-1 με τη σέντρα του Περέιρα να χτυπάει στο δοκάρι και τον Βάρντι να το βάζει σε άδεια εστία. Χρόνος ωστόσο, δεν υπήρχε για κάτι καλύτερο και η Λέστερ είδε τον Μουρίνιο να διευρύνει τα φοβερά αήττητα ξεκινήματα του στο Νησί (9 νίκες, 1 ισοπαλία).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Μπαϊγί, Λίντελοφ, Σο, Νταρμιάν, Φρεντ (77' ΜακΤόμινεϊ), Περέιρα, Πογκμπά (84' Φελαϊνί), Μάτα, Ράσφορντ (67' 67' Λουκάκου), Αλέξις Σάντσες

Λέστερ (Κλοντ Πιέλ): Σμάιχελ, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Αμαρτέι (63' Βάρντι), Ν'Ντιντί, Αντριέν Σίλβα (80' Ιμπόρα), Περέιρα, Μάντισον (63' Γκεζάλ), Γκρέι, Ιεανάτσο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα