Άρσεναλ - Άστον Βίλα 0-2: Πνίγηκε στο άγχος και παραδόθηκε στους Villa(i)ns

Νίκος Κικίδης

bet365

Η Άρσεναλ σπατάλησε ένα πρώτο μέρος γεμάτο ευκαιρίες και στην επανάληψη επέτρεψε στην Άστον Βίλα να την τιμωρήσει με δυο γκολ (0-2) και να τη ρίξει από την κορυφή!

Villain - ήτοι ο κακός της ιστορίας! Ένα ρόλο που ο... πρώην, Ουνάι Έμερι, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φέρει με καμάρι, καθώς η δική του Άστον Βίλα βύθιζε το «Emirates» στην εσωστρέφεια... Η Άρσεναλ είχε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή μετά την ήττα της Λίβερπουλ, όμως στο φινάλε του 90λεπτου προσπαθούσε να δεχθεί ψυχολογικά το απότοκο μιας χαμένης ευκαιρίας. Αφού σπατάλησε άλλωστε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, τιμωρήθηκε με ήττα 2-0 από τους Villa(i)ns του παραμυθιού της και επέτρεψε στη Μάντσεστερ Σίτι να πάρει κεφάλι στην κούρσα για την κατάκτηση της Premier League.

Στο πρώτο μέρος πάντως η ομάδα του Αρτέτα έσφυζε από ενέργεια. Μόλις στο 11' ο Χάβερτς άγγιξε το γκολ σε χαμένο τετ-α-τετ με νικητή τον Μαρτίνες, ενώ πετά λεπτά αργότερα ο Ζεσούς σημάδεψε με κεφαλιά την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Άστον Βίλα έδωσε μια εικόνα από τα... προσεχώς με διαγώνιο σουτ του Ουότκινς που σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ραγιά (39΄) και δευτερόλεπτα αργότερα ο Τροσάρ σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία των Gunners όταν με την εστία στο πιάτο σημάδεψε τα... πόδια του Μαρτίνες.

Ένα άστοχο πλασέ του Σάκα στο 41΄ήταν η τελευταία στιγμή της Άρσεναλ να πάρει το προβάδισμα σε ένα κυρίαρχο πρώτο μέρος, με την εικόνα ωστόσο να αλλάζει δραστικά μετά την ανάπαυλα. Στο β΄μέρος άλλωστε η Άρσεναλ σαν να μην βγήκε ποτέ στο χορτάρι... Καθώς ο χρόνος περνούσε σε χαμηλό τέμπο η Άστον Βίλα κέρδιζε μέτρα και αυτοπεποίθηση, προειδοποιώντας στο 62΄σε σουτάρα του Τίλεμανς που βρήκε σε οριζόντιο και κάθετο δοκάρι!

Τα δοκάρια ωστόσο δεν θα έσωζαν την Άρσεναλ για πάντα... Στο 84΄η ομάδα του Λονδίνου πλήρωσε την αναιμική εικόνα της όταν στο 84΄ο Ντιν έκανε το γύρισμα και ο Μπέιλι πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0. Το γκολ των Villans σόκαρε την Άρσεναλ που τρία λεπτά αργότερα δέχθηκε το τελειωτικό χτύπημα με λόμπα του Ουότκινς που σφράγισε το τελικό σκορ και κράτησε την Άρσεναλ στο -2 από τη Σίτι.

Η βαθμολογία της Premier League

Premier League βαθμολογία

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ραγιά, Γουάιτ (67΄Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (87΄Ενκέτια), Ράις, Όντεγκααρντ (79΄Σμιθ Ρόου), Χάβερτς, Τροσάρ (67΄Μαρτινέλι), Σάκα, Γκαμπριέλ Ζεσούς (79΄Ζορζίνιο)

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κονσά, Ντιέγκο Κάρλος, Πάου, Ντίνιε, Τζανιόλο (87΄Ουότκινς), Τίλεμανς, ΜακΓκιν, Ρότζερς, Ντιαμπί (61΄Μπέιλι), Γουότκινς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα