Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Οι Λονδρέζοι την ξέραναν στο 90+9΄σε τρελό φινάλε!

Νίκος Κικίδης

bet365

Σε ένα τρελό φινάλε η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε κόντρα στη ροή στο 90+6΄και φλέρταρε με ένα μεγάλο διπλό, όμως η μακράν ανώτερη Μπρέντφορντ ισοφάρισε στο 90+9΄και γλίτωσε τον βαθμό (1-1).

Η μοίρα έπλεξε με τέτοιο τρόπο τον ιστό της ώστε στο 90+6΄η Γιουνάιτεντ να πάρει το προβάδισμα με τον Μέισον Μάουντ, δίνοντας την εντύπωση πως θα πάρει ένα μεγάλο διπλό παρά μια τραγική εμφάνιση... Η Μπρέντφορντ άλλωστε ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε μετρήσει τέσσερα (!) δοκάρια, αλλά λίγο έλειψε να μείνει με άδεια χέρια. Στο 90+9΄ωστόσο ο Αγιέρ βρήκε τη λύτρωση κι έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό για μια Μπρέντφορντ που δικαιούνταν περισσότερα, απέναντι σε μια Γιουνάιτεντ που οφείλει να αφήσει πίσω την απόδοσή της στο Λονδίνο.

Από την αρχή του αγώνα οι γηπεδούχοι έδιναν την εντύπωση που είχαν άλλον... αέρα στο γήπεδο κι όσο τα λεπτά κυλούσαν ένιωθαν όλο και πιο άνετοι απέναντι στο σύνολο του Τεν Χαγκ. Στο 24΄τελικά έριξαν την πρώτη μεγάλη προειδοποιητική βολή, όταν ο Τόνεϊ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και σημάδεψε το δοκάρι του Ονάνα με όμορφο πλασέ που φλέρταρε με το γκολ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ωστόσο δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και οκτώ λεπτά αργότερα το έπαθαν ξανά! Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Ζάνκα βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο του Ονάνα. Το τέλος του ημιχρόνου απαιτούσε πλήρη αναδιάρθρωση σε όλες τις γραμμές από την πλευρά της Γιουνάιτεντ, η οποία μετά την ανάπαυλα έδειξε για πρώτη φορά σημάδια... ζωής.

Στο 55΄ο Χόιλουντ βρέθηκε απέναντι από την εστία αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Φλέκεν, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Κόκκινων Διάβολων στο ματς. Η σπίθα των φιλοξενούμενων άλλωστε έσβησε για τα καλά στο υπόλοιπο του αγώνα, ο οποίος μετατράπηκε σε μονόλογο της Μπρέντφορντ. Ο Ονάνα ωστόσο με διπλή επέμβαση κράτησε το μηδέν σε προσπάθειες των Γιάρμολουκ και Λιούις Πότερ, ενώ στο 59΄το μονοκόμματο σουτ του Ουισά βρήκε ξανά το δοκάρι του Καμερουνέζου!

Στο 72΄το VAR ακύρωσε το γκολ του Τόνεϊ για οφσάιντ, έξι λεπτά αργότερα ο Εμπουεμό σημάδεψε το οριζόντιο και το σφυροκόπημα των Λονδρέζων δεν έλεγε να κοπάσει. Κόντρα στη ροή ωστόσο η Γιουνάιτεντ κατάφερε να κάνει το μπαμ! Στο 90+6΄ο Μάουντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ωστόσο δεν άντεξαν για πολύ... Μόλις τρία λεπτά αργότερα ωστόσο ο Αγιέρ βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι και σφράγισε με πλασέ το τελικό 1-1, το οποίο άφησε στο -8 τους Κόκκινους Διάβολους από την πρώτη πεντάδα.

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Φλέκεν, Ζάνκα, Άγιερ, Κόλινς, Λιούις Πότερ (87΄Γκόντος), Ρόσλεβ Ράσμουσεν (87΄Μοπέι), Γιάρμολουκ (71΄Ντάρμστ, Γιένσεν, Γιάνελτ, Ουίσα (71΄Εμπουέμο), Τόνεϊ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μπισάκα, Βαράν (46΄Μαγκουάιρ), Λίντελοφ, Νταλότ, ΜακΤόμινεϊ, Μαϊνού (80΄Κασεμίρο), Γκαρνάτσο (59΄Άντονι), Ράσφορντ (80΄Μάουντ), Μπρούνο Φερνάντες, Χόιλουντ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα