Τσέλσι - Νιούκαστλ 3-2: Λάμψη μετά από καιρό με τριάρα

Νίκος Κικίδης
Τσέλσι

bet365

Αν και αγχώθηκε στο φινάλε η Τσέλσι επέστρεψε στις πειστικές εμφανίσεις και στις νίκες απέναντι στη Νιούκαστλ, την οποία λύγισε με 3-2 και την πλησίασε στον πόντο.

Κυνική μεν, νικήτρια δε. Η Τσέλσι έκανε αυτό που χρειάστηκε απέναντι στη Νιούκαστλ, πέτυχε τρία γκολ με κεφάτο Κόουλ Πάλμερ και παρόλο που αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά πήρε τη νίκη με 3-2 και μείωσε την μεταξύ τους ψαλίδα στον πόντο από την 11η θέση.

Οι Μπλε ευτύχησαν να προηγηθούν πρακτικά στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία, όταν μόλις στο 5΄ο Τζάκσον βρέθηκε στην πορεία της μπάλας από προσπάθεια του Πάλμερ και βρήκε δίχτυα για να ανοίξει το σκορ. Η Νιούκαστλ προσπάθησε να αντιδράσει με τον αγώνα να κυμαίνεται σε καλό ρυθμό και τελικά κατάφερε λίγο πριν από το ημίχρονο, όταν στο 43΄ο Ίσακ έπιασε υπέροχο curler από το ύψος της περιοχής και σημάδεψε τη γωνία του Πέτροβιτς για το 1-1.

Στιγμές αργότερα ο Τζάκσον απάντησε με ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ, όμως στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι βρήκε δίχτυα... νόμιμα. Στο 58΄ο ορεξάτος Πάλμερ αιφνιδίασε τον Ντουμπράφκα με ξαφνικό σουτ για το 2-1, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Στέρλινγκ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία με προσπάθεια που κόντραρε στα σώματα.

Ό,τι ωστόσο δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο ο Άγγλος, το πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο ο Μούντρικ στο 76΄. Μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ο Ουκρανός έσκασε «ποδιά» στον Σαρ προτού ντριμπλάρει και τον αντίπαλο γκολκίπερ για να πετύχει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Το 3-1 χάρισε ηρεμία στην Τσέλσι, η οποία βέβαια... παραχαλάρωσε στο φινάλε και λίγο έλειψε να το πληρώσει όταν στο 90΄ο Μέρφι μείωσε σε 3-2 με φανταστικό σουτ στο παραθυράκι, επαναφέροντας το άγχος μέχρι το τέλος των καθυστερήσεων.

Τσέλσι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Μάλο Γκούστο, Ντισασί, Τσαλόμπα, Κουκουρέγια, Έντσο Φερνάντες, Καϊσέδο, Στέρλινγκ (71΄Μούντρικ), Πάλμερ, Γκάλαγχερ, Τζάκσον

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Ντουμπράφκα, Λιβραμέντο, Σαρ, Μπότμαν, Μπερν (70΄Κραφθ), Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Γουίλοκ, Αλμιρόν (70΄Άντερσον), Γκόρντον, Ίσακ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα