Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον 2-0: Σταθερή στις ράγες της με... διασώστη Χάαλαντ

bet365

Ο Χάαλαντ... ξεμπούκωσε και με δύο γκολ - τα πρώτα του μετά από 71 ημέρες - έλυσε τον γρίφο της στιβαρής Έβερτον (2-0), δίνοντας συνέχεια στο νικηφόρο σερί της Μάντσεστερ Σίτι και κρατώντας τη για τα καλά σε τροχιά τίτλου.

Έρλινγκ Χάαλαντ... to the rescue! Το θωρηκτό από τη Νορβηγία φόρεσε στολή διασώστη και έδωσε τη λύση σε ένα παιχνίδι που έδειχνε καταδικασμένο να στραβώσει για τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο 23χρονος σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 71 ημέρες, έφτασε τα 51 γκολ σε 50 ματς (!) ως βασικός στην Premier League και με την ντοπιέτα χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στους Πολίτες, που επικράτησαν 2-0 της σκληροτράχηλης Έβερτον και παρέμειναν σε τροχιά κορυφής. Έκτη διαδοχική νίκη για τους πρωταθλητές Αγγλίας, οι οποίοι πάτησαν - έστω και πολύ προσωρινά - στην κορυφή στο +1 από τη Λίβερπουλ και αναμένουν ένα δώρο από την Μπέρνλι που αντιμετωπίζει τους Ρεντς (10/02 - 17:00).

Οι φιλοξενούμενοι κρατώντας χαμηλά και κοντινά μεταξύ τους τις γραμμές τους περιόρισαν πλήρως τους Σίτιζενς και τους υποχρέωσαν σε ένα από τα χειρότερά τους ημίχρονο εδώ και πολύ καιρό. Απουσία κινήσεων και φαντασίας, έλλειψη ρυθμού και ιδεών σε συνδυασμό με τη στιβαρή άμυνα της Έβερτον, ανάγκασαν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να ισοφαρίσει μια αρνητική επίδοση που κρατούσε από το 2022, αφού οι Πολίτες έμειναν χωρίς τελική εντός στόχου σε ένα ημίχρονο μετά από δύο χρόνια (!), χωρίς να καταφέρνουν σε καμία περίπτωση να μετουσιώσουν σε κίνδυνο την κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, η γκρίνια της κερκίδας γιγαντωνόταν και η γκέλα είχε ήδη αρχίσει να... μυρίζει. Αυτό ωστόσο, μέχρι να πάρει μπρος ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός χρειάστηκε μια στιγμή για να κόψει τον γόρδιο δεσμό της άμυνας των Ζαχαρωτών και να αποβάλει το άγχος από τους ώμους των Πολιτών. Στο 71ο λεπτό, η μπάλα έπεσε στα πόδια του μετά από κόρνερ κι εκείνος με ξερό δυνατό σουτ την έστειλε στην αγκαλιά των διχτυών για να ανοίξει το σκορ και να θέσει βάσεις νίκης.

Η Έβερτον επιχείρησε να αντιδράσει και να απειλήσει - κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι τότε στο ματς - αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τιμωρηθεί, αφού ο Χάαλαντ στο 85' έφυγε στον χώρο μετά την κάθετη του Ντε Μπρόινε και εκτέλεσε τον Πίκφορντ για το τελικό 2-0, υπογράφοντας ακόμα μια νίκη της Μάντσεστερ Σίτι.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Άκε, Ακάντζι (57' Γουόκερ), Ντοκού (87' Γκρίλις), Ρόδρι, Άλβαρες (77' Σίλβα), Νούνεζ (57' Ντε Μπρόινε), Φόντεν, Χάαλαντ

Έβερτον: Πίκφορντ, Ταρκόφσκι, Μικολένκο, Γκόντφρεϊ (56' Κόουλμαν), Μπράνθγουεϊτ, ΜακΝιλ (88' Ντόμπιν), Χάρισον, Γιανγκ (78' Ονάνα), Γκουέιγ (89' Τσερμίτι), Γκάρνερ, Κάλβερτ-Λιούιν (78' Μπέτο)

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα