Σον Ντάις: «Υπάρχει ένας κανόνας για την Έβερτον και άλλος για τη Μάντσεστερ Σίτι»

Σον Ντάις: «Υπάρχει ένας κανόνας για την Έβερτον και άλλος για τη Μάντσεστερ Σίτι»

Newsroom
Σον Ντάις

bet365

Ο Σον Ντάις, προπονητής της Έβερτον, διερωτάται γιατί η παραβίαση των κανόνων της Premier League απ' την ομάδα του εκδικάζεται πριν από τις 115 παραβιάσεις της Μάντσεστερ Σίτι!

Ο προπονητής της Έβερτον, Σον Ντάις, αμφισβήτησε γιατί οι δύο παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων της Premier League από τα «Ζαχαρωτά» θα εκδικαστούν πριν από την εξέταση της υπόθεσης της Μάντσεστερ Σίτι με τις δεκάδες παραβιάσεις. Μάλιστα δήλωσε ότι την ίδια απορία πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα καθώς η απειλή περαιτέρω κυρώσεων κρέμεται πάνω από τον σύλλογο.

Η Έβερτον αναμένει την απόφαση της προσφυγής της κατά απόφασης μιας ανεξάρτητης επιτροπής να της δεσμεύσει δέκα βαθμούς για παραβίαση των Κανόνων Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας, οι οποίοι επιτρέπουν ζημίες που δεν υπερβαίνουν τα 105 εκατομμύρια £ σε τρεις σεζόν. Θα εκδοθεί έφεση αυτόν τον μήνα, με τον σύλλογο να αντιμετωπίζει μια νέα ακρόαση για μια δεύτερη παράβαση για το οικονομικό έτος 2022/23. Ωστόσο, η υπόθεση εναντίον της Σίτι εξακολουθεί να εκκρεμεί, παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκε για 115 παραβιάσεις πριν από ένα χρόνο που αφορούσαν την περίοδο μεταξύ 2009/10 και 2022/23.

Οι σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν κατά πλειοψηφία τον Ιούνιο του περασμένου έτους να τροποποιήσουν τους κανόνες και να επισπεύσουν τη διαδικασία, με το πρωτάθλημα στη συνέχεια να δηλώνει ότι επειδή η Έβερτον παραδέχτηκε δύο φορές παραβάσεις, οι υποθέσεις εναντίον της είναι λιγότερο περίπλοκες από αυτές κατά των πρωταθλητών Αγγλίας!

Πριν από την αναμέτρηση του Σαββάτου (10/02) με τη Σίτι στο «Έτιχαντ» ο Νταίας (ο οποίος δεν θα βρίσκεται στον πάγκο αφού έχει δεχθεί 3 αποβολές φέτος και θα εκτίσει την ποινή του) τόνισε: «Όπως όλοι οι άλλοι, απλά αναρωτιόμαστε τι κάνει έναν κανόνα για τον έναν, και έναν κανόνα για τον άλλο. Οι άνθρωποι στο δρόμο ρωτούν: "Γιατί ειδικά η Έβερτον; Δεν ξέρω ποιος είναι ο ακριβής αριθμός, αλλά αναφέρουν πάνω από 100 κατηγορίες [κατά της Σίτι]. Δεν αμφισβητώ τη Μάντσεστερ Σίτι. Δεν ξέρω αν έχουν κάνει πράγματα ή όχι, αλλά το θέμα είναι ότι σίγουρα [πέρασε] πολύς καιρός. Αυτή η ιστορία κυκλοφορεί εδώ και καιρό για όλες αυτές τις κατηγορίες. Άρα πώς γίνεται; Πού είναι οι χρεώσεις όλων των άλλων; Τι συμβαίνει με αυτούς; Δεν ξέρω καν πώς απαντάς σε τόσες κατηγορίες».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα