Μαρινάκης: Αντέδρασε στην έκφραση «μικρή ομάδα» που απέδωσαν στην Νότιγχαμ

Newsroom
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης

bet365

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σχολίασε τις δηλώσεις του CEO της Premier League Ρίτσαρντ Μάστερς, που περιέγραψε τη Φόρεστ και την Έβερτον ως «μικρά κλαμπ» σε μια ακρόαση στο κοινοβούλιο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ είπε ότι ο Ρίτσαρντ Μάστερς, διευθύνων σύμβουλος της Premier League, ενήργησε ανάρμοστα όταν φάνηκε να περιγράφει τη Φόρεστ και την Έβερτον ως «μικρά κλαμπ» σε μια ακρόαση στο κοινοβούλιο, όταν ο Μάστερς προσπάθησε να δικαιολογήσει τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας του πρωταθλήματος στους βουλευτές.

«Νομίζω ότι δεν ήταν κατάλληλη έκφραση», είπε ο Μαρινάκης. «Νομίζω ότι ήταν λίγο απρόσεκτο. Νομίζω ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Έβερτον είναι πολύ μεγάλες ομάδες και ίσως είναι μεγαλύτερες από αυτές που θεωρούμε σήμερα μεγάλες ομάδες».

Η Φόρεστ και η Έβερτον κατηγορήθηκαν για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας, με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να αντιμετωπίζει μια δεύτερη αξιολόγηση από ανεξάρτητο πάνελ αυτή τη σεζόν, αφού έλαβε ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών για προηγούμενη παραβίαση. Η έφεσή τους κατά αυτής της ποινής εκδικάζεται αυτή την εβδομάδα.

Ο Μάστερς, υπό ανάκριση στην επιτροπή πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και αθλητισμού πριν από δύο εβδομάδες, ρωτήθηκε εάν οι «μεγάλοι σύλλογοι» αντιμετωπίζονταν διαφορετικά σύμφωνα με τους κανόνες, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις 115 κατηγορίες εναντίον της πρωταθλήτριας της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μάστερς απάντησε: «Οι τυπικές οδηγίες [για το PSR] είναι για όλους, δεν είναι μόνο για τα μικρά κλαμπ».

Την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος της επιτροπής, η βουλευτής Καρολίν Ντίνενιτζ, έγραψε στην Premier League ζητώντας από τον Μάστερς να διευκρινίσει τις παρατηρήσεις. «Αυτό που άφησε να εννοηθεί ο Ρίτσαρντ Μάστερς ότι η εννέα φορές νικητής του πρωταθλήματος Έβερτον και η δύο φορές νικήτρια του κυπέλλου Ευρώπης Νότιγχαμ Φόρεστ είναι "μικροί σύλλογοι" θα έχει προκαλέσει έκπληξη στους θαυμαστές», έγραψε. «Το να προτείνουμε ότι οι σύλλογοι κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το μέγεθος εγείρει ευρύτερα ερωτήματα σχετικά με το εάν κάθε μέλος του πρωταθλήματος λαμβάνει πραγματικά δίκαιη και συνεπή μεταχείριση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στο συνέδριο για την ισότητα των φυλών και των φύλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που φιλοξενεί η Φόρεστ, είπε ότι ήταν δύσπιστος με τους όρους «μεγάλοι» και «μικροί» σύλλογοι, με βασικό μέτρο -κατά τη γνώμη του- να είναι το πόσους φιλάθλους έχει η κάθε ομάδα.

«Η μεγάλη ομάδα και οι μικρές ομάδες ίσως δεν είναι η κατάλληλη έκφραση», είπε. «Είναι μια ομάδα που έχει πολλή υποστήριξη ή που έχει πετύχει πολλές νίκες ή πολλά τρόπαια. Αλλά αν το αναλύσεις θα δεις ποιες είναι αυτές οι ομάδες, αυτές είναι οι ομάδες με τα μεγάλα πλήθη (σ.σ. πολλούς υποστηρικτές). Σπάνια είναι ομάδες χωρίς σταθερή βάση οπαδών που κατακτούν ένα τρόπαιο. Βλέπεις τη δύναμη των υποστηρικτών και ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά, η υποστήριξη σε κάνει να νιώθεις πιο δυνατός. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το άθλημά μας».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα