Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0: Την «πάτησε» και... βλέπει τετράδα

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Η Νιούκαστλ «πάτησε» αγωνιστικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με σκόρερ τον Άντονι Γκόρντον πήρε τη νίκη σε ακόμα ένα ντέρμπι με 1-0. Στην 5η θέση οι Καρακάξες με 26 βαθμούς, στο +2 από τους 7ους Κόκκινους Διαβόλους.

Η φανταστική Νιούκαστλ ένα μήνα μετά το «πάρτι» στο «Ολντ Τράφονρτ» για το League Cup επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «St. Jame's Park» με 1-0 και σκόρερ τον Άντονι Γκόρντον. Σκορ που... κολακεύει την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, η οποία έμοιαζε ανύμπορη να αντιδράσει. Στην 5η θέση η ομάδα του Έντι Χάου με 26 βαθμούς, στο +2 από τους 7ους Κόκκινους Διαβόλους.

Κυριαρχία και δοκάρι

Οι γηπεδούχοι εξ αρχής είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τους φιλοξενούμενους σε ρόλο... θεατών. Η μοναδική φάση της Γιουνάιτεντ ήταν στο 10' όταν ο Πόουπ έβγαλε με το πόδι το σουτ του Γκαρνάτσο από δύσκολη θέση.

Στο 17' ο Ονάνα απέκρουσε το πλασέ του Αλμιρόν μέσα από την περιοχή και στο 20' το σουτ του Ίσακ μέσα από την περιοχή κόντραρε στον Μαγκουάιρ. Στο 35' ο Αλμιρόν πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά αστόχησε.

Η Νιούκαστλ είχε «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο 39' είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος. Ο Τρίπιερ ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ στο ύψος του ημικυκλίου και τράνταξε το δοκάρι του Ονάνα, ο οποίος... παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας.

Γκόρντον ο λυτρωτής

Η ομάδα του Χάου βρήκε το γκολ που άξιζε στο 55'. Η Νιούκαστλ έκλεψε ψηλά την μπάλα, ο Ζοέλιντον άνοιξε την μπάλα στον Τρίπιερ, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο Γκόρντον εξ επαφής έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν όποτε ήθελαν περιοχή αλλά οι τελικές τους σταματούσαν στα σώματα των αμυνόμενων Κόκκινων Διαβόλων. Στο 78' ο Μίλι με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε τον Γουάν Μπισάκα.

Στο 86' ο Χάου είδε τον Πόουπ να μην μπορεί να συνεχίσει και έβαλε στο ματς τον Ντουμπράβκα. Στο 89' ο Άντονι με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά κόντραρε στον εκτεθειμένο Μαγκουάιρ, το γκολ ακυρώθηκε και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Νιούκαστλ: Πόουπ (86’ Ντουμπράβκα), Τρίπιερ, Σερ, Λασέλς, Λιβραμέντο, Αλμιρόν, Γκιμαράες, Μάιλι, Ισάκ, Γκόρντον (90+7' Ρίτσι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Σο, Μαγκουάιρ, Γουάν Μπισάκα (80’ Ρεγκιλόν), ΜακΤόμινεϊ, Μαϊνού (80’ Άμραμπατ), Φερνάντες, Μαρσιάλ (61’ Χόιλουντ), Ράσφορντ (62’ Άντονι), Γκαρνάτσο

Βαθμολογία:

Βαθμολογία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα