Άρσεναλ - Γουλβς 2-1: «Φλέρταρε» με την αυτοχειρία αλλά χαμογέλασε και ξέφυγε στο +4 από τη Σίτι

Ιάσονας Θεριός

bet365

Η Άρσεναλ ήταν εξαιρετική για ένα ημίχρονο κόντρα στη Γουλβς, όμως σπατάλησε τις ευκαιρίες τη και πλησίασε στο απόλυτο χαράκιρι, το οποίο πάντως απέφυγε (2-1) για να... στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή της Premier League.

Αγχώθηκε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε, όμως η Άρσεναλ τα κατάφερε κόντρα στη Γουλβς και εξασφάλισε πως, ό,τι κι αν γίνει, το τέλος αυτής της αγωνιστικής θα τη βρει στην κορυφή της Premier League. Οι Κανονιέρηδες ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος, όμως δεν φρόντισαν να τελειώσουν το παιχνίδι και το τέρμα του Κούνια στο 86' τους έκανε να... ιδρώσουν. Το σύνολο του Αρτέτα πάντως πήρε την πολύτιμη νίκη με 2-1 και αύξησε στο +4 - με ματς παραπάνω - τη διαφορά της από τη 2η Σίτι.

Σε ένα από τα καλύτερα ημίχρονά της φέτος, η ομάδα από το Βόρειο Λονδίνο έκανε τα πάντα στην εντέλεια και έθεσε γερές βάσεις νίκης, ακόμα κι αν θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με αέρα περισσότερων τερμάτων από τα δύο που πέτυχε. Οι διαθέσεις της άλλωστε έγιναν φανερές από την αρχή. Στο 6', Ζεσούς, Τομιγιάσου και Σάκα συνδυάστηκαν στη δεξιά πλευρά, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ωραία προσποίηση και με όμορφο σουτ νίκησε τον Σα για το 1-0.

Η Άρσεναλ σκόραρε στην πρώτη της καλή στιγμή αλλά δεν... χαλάρωσε. Στο 13' οι παίκτες της άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα, ο Ζιντσένκο γύρισε στο σημείο του πέναλτι και ο Όντεγκααρντ με άψογο πλασέ την «κάρφωσε» στη γωνία, χαλυβδώνοντας το προβάδισμα.

Οι Κανονιέρηδες μάλιστα δεν έριξαν στροφές και συνέχισαν να πυρπολούν την εστία των Λύκων. Στο 20' ο Τροσάρ είδε τον Σα να τον σταματά την τελευταία στιγμή και στο 37' το πλασέ του Μαρτινέλι σταμάτησε στο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά, ο Ζεσούς αστόχησε από πολύ κοντά μετά τη σέντρα του Σάκα, ενώ ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στο τετ α τετ του 45ου λεπτού.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε αναμενόμενα, όμως ακόμα κι έτσι η Άρσεναλ θα μπορούσε να έχει κάνει πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για τον εαυτό της. Στο 75' το μακρινό σουτ του Σάκα πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 82' ο Τροσάρ χαράμισε την ασύλληπτη κάθετη-ποδιά του Όντεγκααρντ, μη σκοράροντας από θέση τετ α τετ.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Κούνια εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ζιντσένκο και με άψογο τελείωμα μείωσε. Δοκάρι είχε στο 88' και ο Ενκέτια, με τους Λύκους πάντως να μην ολοκληρώνουν το απόλυτο σοκ και την Άρσεναλ να βάζει στο σακούλι της τους τρεις σημαντικούς βαθμούς.

«Καθάρισε» τη Λούτον η Μπρέντφορντ

Με τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο η Μπρέντφορντ έκανε τη δουλειά (3-1) κόντρα στη Λούτον και ανέβηκε στη 10η θέση της Premier League. Εκτός της ζώνης του υποβιβασμού παραμένουν οι Χάτερς. Ο Μοπέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Φρανκ στο 49' και ο Μι στο 56' έκανε το 2-0. Ο Μπράουν μείωσε στο 76' αλλά στο 81ο λεπτό ο Μπαπτίστ «κλείδωσε» το τρίποντο για τις Μέλισσες.

Ξέσπασμα της Μπέρνλι με «πεντάρα» στη Σέφιλντ

Η Μπέρνλι... ισοπέδωσε στο ντέρμπι της ουράς τη Σέφιλντ, πήρε τη νίκη με 5-0 και πανηγύρισε το δεύτερο της τρίποντο μετά από έξι διαδοχικές ήττες, ξεκολλώντας από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού με τον Ροντρίγκες.

Στο 29' η ομάδα του Κομπανί πήρε προβάδισμα δυο γκολ με τον Μπρουν Λάρσεν. Στο 45+1' άλλαξαν οι ισορροπίες όταν αποβλήθηκε ο ΜακΜπέρνι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αμντούνι και Κολεόσο βρήκαν δίχτυα μέσα σε δυο λεπτά (73'-75') και στο 80' ο Μπράουνχιλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα