Νιουκάστλ - Άρσεναλ 1-0: Εκτροχίασε τους... Invincibles και «αναρριχάται»

Ιάσονας Θεριός

bet365

Χάρη στο «πολυτσεκαρισμένο», από το VAR, γκολ του Γκόρντον η Νιουκάστλ υποχρέωσε την Άρσεναλ στην πρώτη της φετινή ήττα στην Premier League και πάτησε στην 6η θέση της βαθμολογίας, στο -3 από την τετράδα.

Σπουδαία νίκη για τη Νιουκάστλ, χάρη σε ένα γκολ που δεδομένα θα δημιουργήσει ακόμα ένα νέφος γκρίνιας πάνω από τη διαιτησία της Premier League! Οι Καρακάξες υπέταξαν την Άρσεναλ στο καυτό «St' James' Park» (1-0) και διαλύοντας το αήττητο σερί τους, ανέβηκαν στην 6η θέση της βαθμολογίας. Στην 3η και το -3 από την πρωτοπόρο Σίτι οι Κανονιέρηδες.

Για ώρα στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν, με το παιχνίδι να έχει ένταση, καλό ρυθμό και αρκετά... νεύρα, όμως όχι και μεγάλες στιγμές. Η πρώτη πραγματικά σημαντική ευκαιρία άλλωστε ήρθε στο 29ο λεπτό και ήταν για τους γηπεδούχους. Το φάουλ που κέρδισαν εκτελέστηκε με πάσα, ο Γκιμαράες σέντραρε και ο Μπερν πήδηξε πιο ψηλά από όλους, με την μπάλα να πέφτει στα πόδια του Γουίλσον, αλλά τον Άγγλο να αστοχεί από την καρδιά της περιοχής. Οι Κανονιέρηδες απάντησαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν το πλασέ του Μαρτινέλι από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Πόουπ.

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που έπαιρνε τις πρωτοβουλίες και είχε την κατοχή, με τη Νιουκάστλ να κλείνει εξαιρετικά όλους τους διαδρόμους και να ψάχνει την απειλή στην κόντρα. Αμφότερες οι ομάδες διαμαρτυρήθηκαν για το ενδεχόμενο κόκκινης κάρτας. Οι γηπεδούχοι για σκληρό τάκλιν του Χάβερτς στον Λόνγκσταφ και οι Λονδρέζοι για χτύπημα του Γκιμαράες στον Ζορζίνιο, γεγονότα που κατέστησαν ακόμη πιο τεταμένο το κλίμα του ματς.

Αυτή ωστόσο ήταν μόνο η... αρχή. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στην αρχή της επανάληψης, όμως τα πάντα άλλαξαν στο 64ο λεπτό, σε μια φάση που χάρισε τη νίκη στη Νιουκάστλ και δεδομένα θα σηκώσει πολλή κουβέντα.

Ο Γουίλοκ πρόλαβε την μπάλα στη γραμμή του άουτ και σέντραρε από τα αριστερά και ο Ράγια έχασε την έξοδο. Η μπάλα έπεσε στη «μονομαχία» των Ζοέλιντον και Γκάμπριελ κι από εκεί στα πόδια του ολομόναχου Γκόρντον που από πολύ κοντά έκανε το 1-0, με το VAR στη συνέχεια να... παίρνει φωτιά.

Η φάση ελέγχθηκε αρχικά για το αν έχει βγει η μπάλα άουτ πριν τη σέντρα του Γουίλοκ. Έπειτα για το αν υπήρχε επιθετικό φάουλ ή χέρι του Ζοέλιντον και στη συνέχεια για το αν ήταν οφσάιντ ο Γκόρντον, δεδομένου ότι υπήρχε μόνο ένας αντίπαλος να τον καλύπτει. Το VAR δεν έκρινε πως αξίζει να καλέσει τον Στιούαρτ Άτγουελ για on-field review και μετά από έναν... δραματικό έλεγχο οι γηπεδούχοι μπόρεσαν εν τέλει να πανηγυρίσουν.

Η Άρσεναλ ανέβασε την πίεσή της, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πόουπ με τους παίκτες της Νιουκάστλ να αμύνονται παθιασμένα και να φτάνουν στο πολύτιμο τρίποντο.

Νιουκάστλ (Χάου): Πόουπ, Μπερν (46' Λιβραμέντο), Λασέλς, Σερ, Τρίπιερ, Ζοέλιντον, Λόνγκσταφ, Γκιμαράες, Γκόρντον, Γουίλσον (62' Γουίλοκ), Αλμιρόν (63' Μέρφι).

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράγια, Τομιγιάσου, Γκάμπριελ, Σαλίμπα, Γουάι (73' Ζιντσένκο), Ζορζίνιο (79' Βιέιρα), Χάβερτς, Ράις, Σάκα, Ενκέτια (79' Τροσάρ), Μαρτινέλι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα