Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 2-0: Άνετο τρίποντο και φουλ για τετράδα (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 2-0: Άνετο τρίποντο και φουλ για τετράδα (vid)

bet365

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από ΜακΤόμινεϊ και Μαρσιάλ αντίστοιχα και έναν σωρό ακόμα τελικές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε άνετα της Έβερτον (2-0) ξεφεύγοντας στο +6 από την 5η, Τότεναμ. Σε δεινή θέση οι Τόφιζ.

Η ήττα από τη Νιούκαστλ αποτέλεσε μίνι πισωγύρισμα στον στόχο της να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα. Το βασικό μέλημα, λοιπόν, για να μπει ξανά δυναμικά στην κούρσα και να νιώσει και πάλι άνετη, ήταν το 2x2 εντός έδρας κόντρα στη Μπρέντφορντ και την Έβερτον. Το εμπόδιο των Μελισσών ξεπεράστηκε χάρη στον εξαιρετικό Ράσφορντ (1-0). Και κόντρα στους Τόφιζ, ήταν η σειρά του supporting cast να λάμψει και να σφραγίσει το εξάποντο μέσα σε τρεις μέρες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε με 2-0 και ξέφυγε στο +6 από την 5η, Τότεναμ.

Με τα επίπεδα έντασης και ενέργειας στα ύψη, η ομάδα του Τεν Χαγκ έψαξε το γκολ από την αρχή και βρήκε σύμμαχο στις επιδιώξεις την ανισόρροπη άμυνα των Ζαχαρωτών. Πολλές περιστάσεις που οι γηπεδούχοι έφυγαν στην πλάτη της άμυνας, με τον Άντονι να είναι σπάταλος και επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια (είχε και δοκάρι, ο Γουάν Μπισάκα έχασε το... άχαστο στο rebound) και τον Πίκφορντ να αποκρούει τα πάντα, μέχρι τη φάση του 36ου λεπτού. Εκεί, ο Σάντσο με άψογη κάθετη βρήκε τον ΜακΤόμινεϊ, ο οποίος δεν λάθεψε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής για το 1-0. Το ημίχρονο έληξε με 21 ευκαιρίες για τη Γιουνάιτεντ, επίδοση ιστορική καθώς είναι οι περισσότερες που μέτρησε σε πρώτο ημίχρονο αγώνα Premier League τουλάχιστον από το 2003, καθώς και οι περισσότερες οποιασδήποτε ομάδας φέτος σε πρώτο μέρος στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό κι έδωσαν την ευκαιρία στην Έβερτον να το πιστέψει, αφού δεν μπόρεσε να πάρει ασφαλές προβάδισμα από το πρώτο 45λεπτο. Ωστόσο, η μοίρα του αγώνα δεν αμφισβητήθηκε. Στο 71', ο Αντονί Μαρσιάλ με το 11ο του γκολ ως αλλαγή στην Premier League (τρίτος στη σχετική λίστα από τη σεζόν 2015-16), απλοποίησε την κατάσταση για τη Γιουνάιτεντ, η οποία ανησύχησε ξανά μόνο για τον Μάρκους Ράσφορντ ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 81ο λεπτό.

Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει την Έβερτον στους 27 βαθμούς, ισόβαθμη με Φόρεστ και Μπόρνμουθ στο όριο της επικίνδυνης ζώνης, που έχουν όμως ματς λιγότερο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Μαρτίνες, Μαλάσια, ΜακΤόμινεϊ, Ζάμπιτσερ (76' Φρεντ), Φερνάντες, Άντονι (60' Μαρσιάλ), Σάντσο (77' Έρικσεν), Ράσφορντ (81' Βέγκχορστ)

Έβερτον (Σον Ντάις): Πίκφορντ, Κόουλμαν (87΄ Πάτερσον), Ταρκόφσκι, Κιν, Γκόντφρεϊ (46' Μικολένκο), Ονάνα (60' Ντέιβις), Γκέιγ (60' Γκάρνερ), Ιγουόμπι, ΜακΝίλ, Γκρέι, Σιμς (70' Μοπέ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα