Μπόρνμουθ - Λίβερπουλ 1-0: Από την «εφτάρα» στο... ζερό, μέγα κάζο κόντρα στην ουραγό (vid)

bet365

Από τα εφτά γκολ κόντρα στη Γιουνάιτεντ, στο μηδέν και το κάζο απέναντι στην ουραγό μέσα σε έξι μέρες! Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις κι έπεσε θύμα της Μπόρνμουθ (1-0), χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να πιάσει την Τότεναμ στην πρώτη τετράδα. Άστοχος σε πέναλτι ο Σαλάχ.

Έμοιαζε με όνειρο, με παραίσθηση. Και για τις δύο πλευρές. Οι φίλοι της Λίβερπουλ θεωρούσαν μάλλον σουρεαλιστικό τον πίνακα με το σκορ στο «Άνφιλντ» απέναντι στη μισητή τους αντίπαλο, εκείνο το 7-0 που ήρθε από το πουθενά να φωτίσει μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Τα λόγια του Κλοπ για υπερβολική αυτοπεποίθηση, όμως, επιβεβαιώθηκαν μόλις έξι μέρες μετά και η προσγείωση ήταν όσο το δυνατόν πιο απότομη. Κόντρα στην Μπόρνμουθ, την μέχρι πρότινος ουραγό της κατηγορίας, οι Reds απέτυχαν να χτίσουν στον θρίαμβό τους, έμειναν στο μηδέν και υπέστησαν ήττα-σοκ από τα Κεράσια (1-0), επαναφέροντας τα προβλήματα στην επιφάνεια.

Σε μια έδρα που είχαν να ηττηθούν από τον Δεκέμβριο του 2016, οι Κόκκινοι προσπάθησαν να μπουν κυριαρχικά στο ματς αλλά ο έλεγχος του παιχνιδιού κράτησε οριακά μισό ημίχρονο. Μέχρι το 22', η ομάδα του Κλοπ απείλησε με μια κεφαλιά του Φαν Ντάικ από στημένη μπάλα και ένα διαγώνιο σουτ του Ρόμπερτσον που εξουδετέρωσε ο Νέτο. Την ίδια ώρα, η αχίλλειος πτέρνα των αμυντικών μεταβάσεων άρχισε να αποκαλύπτεται, με τον Ουατάρα να σπαταλά τεράστια ευκαιρία στο 10ο λεπτό σε τετ-α-τετ με τον Άλισον, αποφασίζοντας να τον προσπεράσει αντί να τον πλασάρει με τη μία και να μην μπορεί να βρει δίχτυα.

Οι παίκτες του Κλοπ στήθηκαν αρκετά ψηλά, ήταν ευάλωτοι στο άμεσο παιχνίδι με βαθιές μεταβιβάσεις των γηπεδούχων και στο 28' το πλήρωσαν, με τον Ουατάρα αυτή τη φορά να τα κάνει όλα σωστά σε κίνηση και δημιουργία, σερβίροντας πάρε-βάλε στον ανενόχλητο Μπίλινγκ έξω από τη μικρή περιοχή για το 1-0.

Η Λίβερπουλ δεν είχε την παραμικρή επιλογή μετά την ανάπαυλα παρά να κυνηγήσει το γρήγορο γκολ που θα της έδινε την ευκαιρία να ψάξει την ανατροπή. Το αγωνιστικό της πρόσωπο και η ένταση στο παιχνίδι της, ωστόσο, δεν άλλαξαν, όπως και η άρτια ανασταλτική δουλειά από τους παίκτες των Τσέριζ. Τα πάντα όμως θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά στη φάση του 69ου λεπτού.

Μετά από κεφαλιά του Ζότα, ο Σμιθ βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο ρέφερι Μπρουκς καταλόγισε πέναλτι κατόπιν ειδοποίησης από το VAR. Ήταν το πρώτο σε ολόκληρη τη σεζόν και συνολικά στην Premier από τις αρχές Απριλίου για τη Λίβερπουλ, αλλά όπως αποδείχθηκε όχι και... φαρμακερό. Ο Μο Σαλάχ αστόχησε, έστειλε την μπάλα ψηλά, εφτά μέτρα δίπλα από το κάθετο δοκάρι και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία αντεπίθεσης.

Η ψυχολογία παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα από πλευράς Reds και αυτή που είχε τις περισσότερες απειλές στο τελευταίο 20λεπτο ήταν η Μπόρνμουθ! Η μόνη στιγμή που άγγιξαν το 1-1 οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 90+4' με το βολέ του Χάκπο που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Μπόρνμουθ (Γκάρι Ο' Νιλ): Νέτο, Σμιθ (80' Φρέντερικς), Στέβενς, Σενέσι, Κέλι, Ουαταρά, Λέρμα (81' Κουκ), Μπίλινγκ (70' Κρίστι), Άντονι (88' Βίνια), Ρόθγουελ, Σολάνκε

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (65' Μίλνερ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Έλιοτ (46' Ζότα), Φαμπίνιο (65΄ Χέντερσον), Μπάιτσετιτς, Σαλάχ, Χάκπο, Νούνιες (66' Φιρμίνο)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα