Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δεν θέλει πλέον μόνο... τρέξιμο!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δεν θέλει πλέον μόνο... τρέξιμο!

bet365

Ο Τεν Χαγκ έχει χρησιμοποιήσει αρκετό τρέξιμο, αλλά και σκληρούς τρόπους για να αλλάξει την κατάσταση, όμως μετά το 7-0 η Γιουνάιτεντ θέλει κάτι πιο δραστικό για να σταθεί στα πόδια της.

«Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια, οι λέξεις μπορούν να γραφτούν και να εκτυπωθούν σε βαθμό σιγουριάς: όχι ότι η Γιουνάιτεντ επέστρεψε, αλλά ότι είναι καθ' οδόν προς την κορυφή, έχοντας επιτέλους τον κατάλληλο άνθρωπο στο τιμόνι» τονίζαμε λίγες ημέρες νωρίτερα. Μετά την κατάκτηση του League Cup, ο ενθουσιασμός των φίλων της Γιουνάιτεντ «πλημμύρισε» τα social media και όλοι ήταν σίγουροι πως ακόμα και φέτος μπορεί η Μάντσεστερ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Το… σοκ του 7-0 πέρασε στην ιστορία, ωστόσο δεν μπορούμε να μην πούμε πως ο Τεν Χαγκ παραμένει το καλύτερο πράγμα για τον σύλλογο. Αυτό το συναίσθημα αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί υπό την καθοδήγησή του τους μήνες μετά από εκείνες τις διαδοχικές ήττες από Μπράιτον και Μπρέντφορντ.

Ο Τεν Χαγκ έχει δείξει ότι είναι ο άνθρωπος με σχέδιο για όλες σχεδόν τις καταστάσεις, όπως έκανε μετά την τεσσάρα από τη Μπρέντφορντ. Ναι, τότε που… διέλυσε στο τρέξιμο τους παίκτες του (13.8 χλμ., όσα είχαν τρέξει παραπάνω οι παίκτες της Μπρέντφορντ), ώστε να καταλάβουν καλά τι πρέπει να κάνουν σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για τον Ολλανδό, μιας και ακολουθεί το ματς με τη Μπέτις για τη φάση των «16» του Europa League. Άρα, ο Τεν Χαγκ θα πρέπει να σκεφτεί κάτι νέο.

7-0

Μέχρι να βρει όμως, πρέπει να καταλάβει τι πήγε τόσο χάλια… Τα 21 ματς σε 75 ημέρες (περίπου τρία την εβδομάδα) φέρνουν κούραση και ίσως αυτή η αιτία να έχει μερίδιο γι’ αυτό το χάλι. Ισως ήρθε και… συναισθηματική κατάρρευση μετά την κατάκτηση ενός τροπαίου μετά από έξι χρόνια.

Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι πως ο Ολλανδός έμεινε σχεδόν ακίνητος στην άκρη του πάγκου στο τελευταίο τέταρτο, την ώρα που η Λίβερπουλ διέλυε κάθε ίχνος αμυντικού συστήματος. Και κάπως έτσι ήρθε το 5ο, το 6ο, το 7ο γκολ. Ο Τεν Χαγκ ήταν αποσβολωμένος, «πάγωσε» κοιτώντας την ανικανότητα των παικτών του να σταματήσουν τον ποδοσφαιρικό εφιάλτη. Την ώρα που οι παίκτες του Κλοπ «λυσσούσαν» για γκολ, αυτοί της Γιουνάιτεντ δεν μπορούσαν να μαρκάρουν, να επικοινωνήσουν και φυσικά να κρατήσουν τον αντίπαλο μακριά. Ναι, λευκή πετσέτα έπεσε μετά το 3-0, αλλά ο Τεν Χαγκ δεν… μπήκε ποτέ μέσα στο ρινγκ για να βάλει τέλος στα διαδοχικά χτυπήματα που δεχόταν η ομάδα του.

Ο ίδιος δεν τους άφησε να μιλήσουν στα αποδυτήρια, δεν ήθελε καμία εξήγηση, ίσως να σκέφτηκε πως απαιτείται και από τον ίδιο μια εξήγηση γιατί δεν έβαλε τέλος στην αμηχανία των παικτών του στο τελευταίο τέταρτο. Φέτος, εκτός από τα όνειρα και τις μεγάλες εμφανίσεις, η Μάντσεστερ έχει και την ετικέτα της παραίτησης σε 45λεπτα. Το είδαμε με τη Μπρέντφορντ, με τη Σίτι, όπου δέχθηκε τέσσερα γκολ, αλλά έξι τέρματα, είναι κάτι που θα το μελετούν οι ειδικοί του ποδοσφαίρου για πολλά χρόνια. Ο Ολλανδός δεν έκανε αλλαγές, πίστεψε στους παίκτες του, όμως οι Reds τιμώρησαν τα λάθη του.

τεν χαγκ

Σο, Κασεμίρο, Βαράν, Μαρτίνες πέρασαν το χειρότερό τους βράδυ στην Premier League, την ώρα που ο Χάκπο θύμιζε στους Γκλέιζερς τη γκάφα που έκαναν τον Γενάρη και δεν τον απέκτησαν ποτέ! Ο Τεν Χαγκ… φώναζε για τη μεταγραφή, αλλά η ιδιοκτησία της Μάντσεστερ δεν άνοιξε ποτέ τα ταμεία. Στη θέση του αποκτήθηκε ο Βέγκχορστ, οποίος ήταν… συμπαθητικός ως Νο 10, όμως στο Άνφιλντ, ο Τεν Χαγκ διαπίστωσε πως η τακτική του δεν ταιριάζει γάντι σε όλα τα ματς.

Η αγωνιστική πειθαρχία που όλοι έχουμε θαυμάσει δεν εμφανίστηκε ποτέ στο β’ μέρος του ντέρμπι, ο Αντονι έχανε τη μπάλα και δε νοιαζόταν τι θα συμβεί, ενώ ο Μπρούνο Φερνάντες, όχι μόνο… ξέχασε να μαρκάρει, αλλά εκνεύριζε και τους συμπαίκτες του. Ο Πορτογάλος, όπως ο Ράσφορντ, ο Κασεμίρο, ο Σο και ο Βαράν, είχαν υποχρέωση να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, να αμυνθούν και όχι να παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό των τελευταίων μηνών.

Πέρσι, μετά την τεσσάρα, ο Ράνγκνικ έλεγε πως η Μάντσεστερ θα χρειαστεί 10 μεγάλους παίκτες για να αλλάξει την εικόνα της. Και με λιγότερους ο Τεν Χαγκ έδειξε πως η ομάδα του έχει μέλλον, αλλά υπάρχουν έδρες που πρέπει να είσαι προσηλωμένος, πειθαρχημένος. Η Γιουνάιτεντ δεν έχει κερδίσει στο Ανφιλντ από το 2016, ενώ έχει μόλις ένα γκολ στα οκτώ τελευταία με τη Λίβερπουλ.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» αντιδρούν στις βαριές ήττες, το έκαναν μετά τη Μπρέντφορντ και τη Σίτι, όμως η κατάρρευση είναι αυτή που δημιουργεί ανησυχία. Η προηγούμενη πιο βαριά ήττα από τους Reds ήταν ως Νιούτον Χιθ το 1895. Η Λίβερπουλ με τα γκολ σε οκτώ σουτ προς την εστία υποχρέωσε τη Μάντσεστερ να αναθεωρήσει τις φετινές της δυνατότητες. Οι αμυδρές φιλοδοξίες της για κυνήγι τίτλου τελείωσαν. Δεν ολοκληρώθηκε όμως το Κύπελλο Αγγλίας και η Ευρώπη. Η αντίδραση της Μάντσεστερ του Τεν Χαγκ θα μας δείξει αν ο Ολλανδός είναι αυτό που λείπει στην ομάδα μετά το 2013!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...