Premier League: Η Γουέστ Χαμ «βύθισε» την Έβερτον, «έσωσαν» τον βαθμό Νότιγχαμ και Μπράιτον

Newsroom
Premier League: Η Γουέστ Χαμ «βύθισε» την Έβερτον, «έσωσαν» τον βαθμό Νότιγχαμ και Μπράιτον

bet365

Η Γουέστ Χαμ υπέταξε με 2-0 την Έβερτον και την άφησε στον «πάτο» της βαθμολογίας της Premier League, όπου ισοβαθμεί με την Σαουθάμπτον, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας από την Άστον Βίλα. Έμειναν πίσω στο σκορ αλλά έσωσαν τον βαθμό Μπράιτον και Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η... ελεύθερη πτώση της Έβερτον συνεχίζεται. Τα Ζαχαρωτά ταξίδεψαν στο Λονδίνο για έναν «τελικό» με την Γουέστ Χαμ, ηττήθηκαν με 2-0 και παραμένουν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας μαζί με τη Σαουθάμπτον. Πρωταγωνιστής για τα Σφυριά ο Μπόουεν, ο οποίος σκόραρε και τα δυο τέρματα της ομάδας του στο πρώτο μέρος (34' και 41'). Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ έκλεισε τρεις μήνες χωρίς νίκη και σε αυτό το διάστημα μετράει έξι ήττες και δυο ισοπαλίες.

Πήρε τον βαθμό η Νότιγχαμ και απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη

Σε ένα κομβικό ματς για τη μάχη της παραμονής η Νότιγχαμ Φόρεστ έμεινε «όρθια» στην έδρα της Μπόρνμουθ, καθώς έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και παραμένει σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Γέιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 13' αλλά μετά από παρέμβαση του VAR το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 28' ο Άντονι με εντυπωσιακό τελείωμα έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους. H Νότιγχαμ βρήκε τη λύση στο 83' όταν ο Τζόνσον έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε τη μπάλα και ο Σάριντζ εξ επαφής ισοφάρισε. Η ομάδα του Κούπερ παραμένει αήττητη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, στις οποίες έχει απολογισμό δυο νίκες και δυο ισοπαλίες.

Απόδραση από το «St. Mary's» με Γουότκινς για την Άστον Βίλα

Πολύτιμο τρίποντο στον... δρόμο κατάφερε να πάρει η Άστον Βίλα, η οποία επικράτησε της Σαουθάμπτον εκτός έδρας με 1-0. Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, με τον Μπαζούνου στο 31' πάντως να αποκρούει το σουτ του Ράμσεϊ. Στο 64', και ενώ η ομάδα του Έμερι έδειχνε να επιβάλει τον ρυθμό της, ο Γουόρντ-Πράουζ νόμισε πως έκανε το 1-0, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε 77ο λεπτό ο Όλι Γουότκινς με όμορφη κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Λουίζ. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Μπέρμιγχαμ ανέβηκε στην 11η θέση της Premier League, με τους Αγίους να παραμένουν στην 20η.

Μοιρασιά για Λέστερ και Μπράιτον, έμειναν στο 2-2

Την ευκαιρία να πατήσει 5αδα έχασε στο «King Power» η Μπράιτον η οποία ήρθε ισόπαλη με 2-2 απέναντι στη Λέστερ. Οι Γλάροι άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό με φανταστικό πλασέ του Μιτόμα εκτός περιοχής. Στο 38' ωστόσο ο Ολμπράιτον έκανε το 1-1 για τους γηπεδούχους, σκορ με το οποίο έληξε το γενικά ισορροπημένο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, η ομάδα του Ντε Τζέρμπι βελτιώθηκε, ο Μαρτς έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 57ο λεπτό και έξι λεπτά αργότερα ο Μπαρνς τον... τιμώρησε κατά κάποιο τρόπο, σκοράροντας από κοντά μετά από κόρνερ για το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν τα παράτησαν και στο 88' έσωσαν τον βαθμό με κεφαλιά του Φέργκισον. Με την ισοπαλία αυτή, η Μπράιτον ανέβηκε στην 6η θέση ενώ η Λέστερ παρέμεινε 14η.

Βαθμολογία:

pl table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα