Γουλβς - Άρσεναλ 0-2: Διπλό τίτλου με υπογραφή Όντεγκααρντ και στο +5 από Σίτι!

Νίκος Κικίδης
Γουλβς - Άρσεναλ 0-2: Διπλό τίτλου με υπογραφή Όντεγκααρντ και στο +5 από Σίτι!

bet365

Η Άρσεναλ δεν άφησε το δώρο της Μπρέντφορντ να περάσει ανεκμετάλλευτο, καθώς επιβλήθηκε 2-0 της Γουλβς με πρωταγωνιστή τον Όντεγκααρντ και αποσπάστηκε στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι!

Στην αρχή έμοιαζε ακατόρθωτο, στη συνέχεια... παραμυθένιο. Πλέον όμως φαντάζει όλο και πιο αληθινό! Το στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Μπρέντφορντ άλλωστε είχε σφραγίσει ήδη τον τίτλο της Άρσεναλ ως πρωταθλήτρια χειμώνα, όμως ακόμα κι αυτό δεν της ήταν αρκετό. Η ευκαιρία του +5 από τη... μόνιμη πρωταθλήτρια αποδείχθηκε πολύ καλή για την παραβλέψει και η Γουλβς έμελλε να πληρώσει τα σπασμένα! Με τον Όντεγκααρντ να βάζει την υπογραφή του με δυο γκολ, οι Gunners άλωσαν το «Μολινό» με 2-0 και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τους Πολίτες, βάζοντας φουλ τις μηχανές για την κούπα της Premier League!

Μια τέτοια ευκαιρία λοιπόν ανάγκασε την Άρσεναλ να είναι προσεκτική - ίσως και περισσότερο απ΄ότι θα έπρεπε - με τους Gunners να ελέγχουν στο ξεκίνημα τον ρυθμό και την κατοχή. Το αργό τέμπο ωστόσο και η πολυπρόσωπη άμυνα της Γουλβς δεν επέτρεπε την παραγωγή φάσεων από πλευράς Gunners που έψαχναν επίμονα για κάποιον κενό χώρο με υπομονετική κυκλοφορία.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ωστόσο οι Λύκοι θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά, καθώς σε μια από τις αντεπιθέσεις τους ο Γκέδες βρέθηκε σε θέση βολής εντός της περιοχής, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε ουσιαστικά «έξυσε» το οριζόντιο δοκάρι του Ράμσντεϊλ (20΄). Η ευκαιρία του Πορτογάλου ήχησε σαν καμπανάκι κινδύνου στα αυτιά των Gunners, οι οποίοι ανέβασαν ταχύτητα και λίγο έλειψε να δικαιωθούν όταν ο Γκάμπριελ Ζεσούς έπιασε φανταστικό φαλτσαριστό σουτ που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι (35΄).

Το β΄μέρος απαιτούσε περισσότερα ρίσκα από πλευράς Άρσεναλ που τελικά επέστρεψε... διαφορετική στον αγωνιστικό χώρο. Ούσα μια βαθμίδα πιο δυναμική στην ένταση, η ομάδα του Λονδίνου κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 55΄με σκόρερ τον Όντεγκααρντ. Έπειτα από υπέροχη κάθετη του Ζεσούς, ο Βιεϊρά έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Νορβηγός σκόραρε σε κενή εστία για το 1-0.

Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι και το 2-0 έμοιαζε θέμα χρόνου. Έτσι κι έγινε όταν έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Σα, ο Όντεγκααρντ έπιασε οβίδα μέσα από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας (75΄). Δυο προσπάθειες του Ποντένσε στο φινάλε δεν έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, με την Άρσεναλ να παίρνει μια σημαντική νίκη, μα κυρίως να κάνει δήλωση προθέσεων για τον φετινό τίτλο.

Και σαν κερασάκι στην τούρτα μιας ιδανικής βραδιάς; Το γεγονός πως οι προηγούμενες επτά ομάδες, πριν από την Άρσεναλ, που κατάφεραν να νικήσουν στα 12 από τα πρώτα 14 ματς της Premier League, στο τέλος σήκωσαν την κούπα...

Γουλβς (Στιβ Ντέιβις): Ζοσέ Σα, Σεμέδο (68΄Λεμπίκισα), Κίλαν, Κόλινς, Τότι, Μπουένο, Νέβες, Τραορέ, Μουτίνιο (68΄Ποντένσε), Γκέδες, Τραορέ

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Παρτέι, Όντεγκααρντ, Τζάκα (16΄Βιέιρα), Σακά, Μαρτινέλι, Γκαμπριέλ Ζεσούς

Η βαθμολογία της Premier League

Premier League table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα