Premier League: Τρίτο τρίποντο για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, πήρε το «θρίλερ» με τη Λιντς η Τότεναμ

Newsroom
Premier League: Τρίτο τρίποντο για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, πήρε το «θρίλερ» με τη Λιντς η Τότεναμ

bet365

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πήρε το τρίτο της τρίποντο στην τρέχουσα Premier League, καθώς επικράτησε της σκληροτράχηλης Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά με 1-0. Ματς θρίλερ στο Λονδίνο με νικήτρια την Τότεναμ, 4-3 τη Λιντς.

Βαθμολογική «ανάσα» για τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο τελευταίο της παιχνίδι στην Premier League πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη λίγα 24ωρα μετά τη μεγάλη νίκη - πρόκριση στους «16» του League Cup κόντρα στην Τοτέναμ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 1-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «City Ground». Τρίτο τρίποντο για τους Reds, οι οποίοι ανέβηκαν στην 18η θέση με 13 βαθμούς.

Η μαχητική ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 41' όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, ο Ζαχά το εκτέλεσε αλλά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χέντερσον. Η ομάδα του Στιβ Κούπερ κατάφερε να προηγηθεί στο 54' όταν από τις κόντρες ο Γκιμπς - Γουάιτ βγήκε σε θέσηβολής και εξ επαφής άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους να διπλασιάσουν το προβάδισμα τους με τον Λίνγκαρντ στο 73' και στο 76' αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Νίκη - θρίλερ η Τότεναμ, 4-3 με ανατροπή τη Λιντς!

Μια αναμέτρηση... αποθέωση του ποδοσφαίρου! Τότεναμ και Λιντς χάρισαν άπλετο θέαμα και ένα τσουβάλι γκολ στο τελευταίο τους ματς πριν από το Μουντιάλ, με τους Spurs τελικά να λυγίζουν με ανατροπή τα Παγώνια σε ματς - θρίλερ και να παίρνουν τη νίκη με το... χορταστικό 4-3.

Εκείνοι πάντως που ευτύχησαν να προηγηθούν ήταν οι φιλοξενούμενοι, όταν ο Σάμερβιλ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 10΄. Η Τότεναμ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κέιν στο 25΄, όμως η Λιντς έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ χάρη σε γκολ του Ροντρίγκο στο 43΄. Η εικόνα δεν άλλαξε στο β΄μέρος με την Τότεναμ να επιστρέφει δυναμικά στο γήπεδο και να απαντά με τον Ντέιβις στο 51΄για το 2-2.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η Λιντς δεν έδειχνε πρόθυμη να τα παρατήσει και ανάκτησε το προβάδισμα στο 76΄με γκολ του Ροντρίγκο! Όλα τα σημάδια έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι δεν θα άφηναν το διπλό να... γλιστρήσει μέσα από τα χέρια τους, όμως όλα άλλαξαν μέσα σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο με μπροστάρη τον Μπεντανκούρ!

Με δυο γκολ σε 81΄και 83΄αντίστοιχα, ο Ουρουγουανός μέσος κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς και να στρέψει τα δεδομένα υπέρ της Τότεναμ, η οποία είδε τα πράγματα να γίνονται ακόμα καλύτερα στο 87΄με την αποβολή του Άνταμς. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους Spurs να παίρνουν το τρίποντο σε μια συγκλονιστική μονομαχία και να παραμένουν στην τρίτη θέση της Premier League.


Σούπερ η Λέστερ, ηρεμία για Μάντισον!

Η Λέστερ πέτυχε την τέταρτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς, επικράτησε 2-0 της Γουέστ Χαμ εκτός έδρας και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, οι Λονδρέζοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα χαμηλά. Ο Άγγλος διεθνής άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, αλλά ένα τέταρτο αργότερα τον είδαν να… τραυματίζεται. Βέβαια, λίγο αργότερα, το ιατρικό τιμ φρόντισε να καθησυχάσει τους Αγγλους, μιας και ο παίκτης αναμένεται να ταξιδέψει κανονικά για το Κατάρ. Ο Τίλεμανς έχασε πέναλτι στο 41ο λεπτό, για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια, αλλά η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δεν απειλήθηκε. Ήταν καλύτερη και στο 78’ χάρη στο 2ο συνεχόμενο γκολ του Μπαρνς πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο.


Πήρε ανάσα η Μπόρνμουθ, δύσκολα για την Εβερτον!

H Μπόρνμουθ πήρε ανάσα και η Εβερτον παραμένει σε δύσκολη θέση. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-0 των «Ζαχαρωτών», βρέθηκαν στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη, όταν η αντίπαλός της είναι μόλις στο +1. Κι όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την τεσσάρα της Μπόρνμουθ (4-1) κόντρα στην ομάδα του Λάμπαρντ για το Carabao Cup. Στο 18ο λεπτό ο Πίκφορντ έκανε λάθος υπολογισμό στην προσπάθεια του Σολάνκε και από κοντά ο Ταβερνιέ πέτυχε το 1-0. Ο σκόρερ έγινε δημιουργός του δεύτερου τέρματος της ομάδας του στο 24' και ο Μουρ με κεφαλιά πέτυχε το 2-0 των γηπεδούχων. Το τελικό 3-0 για την Μπόρνμουθ διαμορφώθηκε στο 69' από τον Τζέιντον Άντονι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα