Μάντσεστερ Σίτι - Μπρέντφορντ 1-2: Ο Τόνεϊ τής έκλεισε το σπίτι και η Άρσεναλ θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή (vid)

bet365

Με τον «killer» Ιβάν Τόνεϊ να σκοράρει δις, η Μπρέντφορντ πήρε σπουδαίο διπλό στο 90+8' κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και της έκοψε το εντός έδρας αήττητο των 20 αγώνων, χρίζοντας την Άρσεναλ πρωτοπόρο μέχρι τα Χριστούγεννα, μετά από 15 χρόνια!

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν είχε θέση γι' αυτόν στην αποστολή της Αγγλίας για τον Μουντιάλ. Δεν είχε θέση για τον πρώτο Άγγλο σκόρερ της φετινής Premier League μετά τον Χάρι Κέιν. Ο Ιβάν Τόνεϊ, όμως, φρόντισε να αποδείξει με το... καλησπέρα πόσο λάθος έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής. Και την πλήρωσε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είδε το αήττητο εντός έδρας σερί των 20 αγώνων ανεξαρτήτως διοργάνωσης από τον περασμένο Φεβρουάριο να καταρρέι στο 90+8', όταν ο «killer» της Μπρέντφορντ σφράγισε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ το μυθικό διπλό για τις Μέλισσες. Κάνοντας παράλληλα χαρούμενη την Άρσεναλ, η οποία θα είναι σίγουρα πρωτοπόρος μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου και θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια και τη σεζόν 2007/08!

Το τελικό σκορ δεν αδικεί την εικόνα του ματς. Οι παίκτες του Τόμας Φρανκ μπήκαν πολύ πιο συγκεντρωμένοι, με υψηλότερη ένταση και διάθεση από το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα που πελαγοδρομούσε αμυντικά στο πρώτο εικοσάλεπτο. Αποτέλεσμα ήταν η Μπρέντφορντ να φτιάξει δύο κλασικές ευκαιρίες στο 4' και το 6', με τον Έντερσον που πραγματοποίησε τρομερό ματς να λέει «όχι» στο τετ-α-τετ με Εμπεμό και Τόνεϊ αντίστοιχα. Η τρίτη ήταν και... φαρμακερή, καθώς στο 16' ο τελευταίος νίκησε κατά κράτος τον Στόουνς στον αέρα μετά την πρώτη κεφαλιά του Μι κι άνοιξε το σκορ για τις Μέλισσες.

Η Μπρέντφορντ δεν έχει γνωρίσει την ήττα ακόμα σε παιχνίδι που προηγείται στην Premier League. Από τη θεωρία της παράδοσης μέχρι την πράξη πάντως, υπήρχε απόσταση. Οι Πολίτες προσπάθησαν να επιβληθούν, ως έναν βαθμό το κατάφεραν με την καθολική κατοχή της μπάλας, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Φόντεν στο 41' δεν απείλησε την εστία του Ράγια. Ο ίδιος ο 22χρονος Άγγλος, όμως, φρόντισε να ισορροπήσει την παρτίδα πριν την ανάπαυλα, βρίσκοντας δίχτυα με καταπληκτικό τελείωμα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, γκολ που αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων για την ανατροπή.

Η Σίτι, όμως, δεν έβαλε... ποτέ τα καλά της. Ίσως οι δέκα από τους έντεκα βασικούς της (εξαιρουμένου του Χάαλαντ) σκέφτονταν από τώρα το Μουντιάλ στο οποίο θα παίξουν. Ο Νορβηγός δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο παιχνίδι στο β' μέρος και από την άλλη, η Μπρέντφορντ απορροφούσε την πίεση και με την ένταση που είχε στο παιχνίδι δεν ένιωσε ποτέ να «πνίγεται». Ήταν, πάντως, δύστοκη η Σίτι, ιδίως με τον Γκουντογκάν που έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία σχεδόν με κενό τέρμα από τη μικρή περιοχή.

Το γκολ, όμως, δεν ερχόταν και η ζημιά θα γινόταν ακόμα και με το 1-1. Ο Τόνεϊ, όμως, κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, καθώς από φάση της Σίτι, η Μπρέντφορντ έτρεξε την αντεπίθεση και η ασίστ του Ντα Σίλβα βρήκε συστημένο τον Βρετανό στράικερ να σπρώχνει απλά την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία. Απόλυτος θρίαμβος των Μελισσών, απόλυτο στραπάτσο για τη Σίτι, που κινδυνεύει να πάει στη διακοπή του Μουντιάλ στο -5 από τους Κανονιέρηδες.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Λαπόρτ, Ακάντζι, Κανσέλο (87' Άλβαρες), Γκουντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Χάαλαντ, Φόντεν

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Ράγια, Ρούρσλεβ, Ζάνκα, Μι, Πίνοκ, Χένρι, Γιάνελτ (62' Νόργκααρντ), Γιένσεν, Ονιέκα (87' ΝταΣίλβα) Εμπεμό (73' Γουϊσά), Τόνεϊ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα