Άρσεναλ - Νότιγχαμ Φόρεστ 5-0: Ξέσπασε και πάτησε ξανά κορυφή (vid)

Μετά τα δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα και τα μόλις τέσσερα γκολ στα τελευταία πέντε ματς, η Άρσεναλ πήρε τα πάνω της απέναντι στη Νότιγχαμ και με το εμφατικό 5-0 επέστρεψε στην κορυφή της Premier League (+2 από Μάντσεστερ Σίτι).

Έχασε βαθμούς ενάμιση μήνα μετά. Είδε το απόλυτο στον όμιλο του Europa League να σταματά με ήττα από την PSV. Η εβδομάδα δεν κύλησε με τον καλύτερο τρόπο για την Άρσεναλ, αλλά το φινάλε της την αντάμειψε. Με την επιστροφή της στις νίκες, στο φαντασμαγορικό θέαμα και στην κορυφή της Premier League, χάρη στην εμφατική νίκη με 5-0 απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, που δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην... αντίδρασή της μετά τη νίκη επί της Λίβερπουλ.

Οι Κανονιέρηδες μπήκαν από την αρχή με διάθεση για ξέσπασμα. Είχαν πετύχει μόλις τέσσερα γκολ στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια σε Αγγλία κι Ευρώπη, συνεπώς η «δίψα» ήταν και πάλι μεγάλη και φάνηκε με το... καλησπέρα. Μόλις στο 5', ο Μαρτινέλι άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη από την ασίστ του Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος, όμως, στάθηκε άτυχος και γύρισε τον αστράγαλό του, γεγονός που οδήγησε στην αναγκαστική αλλαγή του στο 27'.

Ο παίκτης που πήρε τη θέση του, όμως, τον έβγαλε ασπροπρόσωπο και με το παραπάνω. Ο Ρις Νέλσον, στην πρώτη του συμμετοχή στην Premier League μετά τον Αύγουστο του 2021, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο κρεσέντο των Λονδρέζων στο δεύτερο μέρος. Σκόραρε δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά, στο 49' με δεύτερη προσπάθεια και στο 52' από εξαιρετική συνεργασία σε κλειστό χώρο και ασίστ του Ζεσούς, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Παρτέι στο 57', ο οποίος με τρομερό πλασέ ακριβείας όπως και στο ντέρμπι με την Τότεναμ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Νέλσον δεν είχε σκοράρει με τη φανέλα της Άρσεναλ από τον Νοέμβριο του 2020 και σε ένα ματς πέτυχε τα διπλάσια γκολ από όσα είχε μέχρι πρότινος στην Premier League (μόλις ένα, κόντρα στη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2020).

Όλα έγιναν πολύ απλά για το σύνολο του Μίκελ Αρτέτα έκτοτε, την ώρα που η ομάδα του Στιβ Κούπερ δεν μπορούσε να ακολουθήσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Τελικά, η Άρσεναλ πέτυχε και πέμπτο γκολ με τον αρχηγό της, τον Όντεγκααρντ (78') από δεύτερη ασίστ του πάντα καθοριστικού, Γκάμπριελ Ζεσούς. Έτσι, η Άρσεναλ νίκησε για πρώτη φορά με τουλάχιστον πέντε γκολ διαφορά στο «Emirates» σε παιχνίδι Premier League στη μετά-Βενγκέρ εποχή!

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά (76' Τίρνεϊ), Γκάμπριελ, Τομιγιάσου (63' Βιέιρα), Όντεγκααρντ, Πάρτεϊ, Τζάκα (75' Νκέτια), Σάκα (27' Νέλσον), Ζεσούς, Μαρτινέλι (63' Σέντρικ)

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Χέντερσον, Οριέ, Κουκ, ΜακΚένα, Λόντι (64' Γουόραλ), Γιέιτς, Φρόιλερ, Κουγιατέ (81' Ο' Μπράιεν), Γκιμπς-Γουάιτ (56΄ Τζόνσον), Αβονίγι (64' Γουίλιαμς), Λίνγκαρντ (56' Ντένις)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα