Premier League: Η Μπράιτον συνέτριψε την Τσέλσι στην επιστροφή του Πότερ, επική ανατροπή από 0-2 για την Τότεναμ!

Newsroom
Premier League: Η Μπράιτον συνέτριψε την Τσέλσι στην επιστροφή του Πότερ, επική ανατροπή από 0-2 για την Τότεναμ!

bet365

Η φανταστική Μπράιτον διέλυσε με 4-1 την κάκιστη Τσέλσι στην επιστροφή του Γκρέιαμ Πότε στο «Amex Stadium». Φοβερή ανατροπή της Τότεναμ στην έδρα της Μπόρνμουθ από 0-2. Καταιγιστική Νιούκαστλ, 4-0 την Άστον Βίλα.

Εφιαλτική επιστροφή για τον Γκρέιαμ Πότερ στο Μπράιτον! Ο προπονητής που εκτόξευσε τους Γλάρους και πήγε με... μεταγραφή 20 εκατομμυρίων ευρώ στην Τσέλσι επέστρεψε ως αντίπαλος και γνώρισε τη συντριβή με 4-1.

H πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους στο 4' με τον Τροσάρ αλλά ο Τιάγκο Σίλβα έδιωξε τη μπάλα πάνω από τη γραμμή. Στο 5' ο Βέλγος ήταν πιο εύστοχος, όταν μετά από ασίστ του Μιτόμα πέρασε τον Κέπα και πλάσαρε για το 1-0. Η... αυτοκαταστροφική Τσέλσι «κατάφερε» να βάλει δυο αυτογκόλ στο πρώτο ημίχρονο με τους Λόφτους Τσικ (14') και Τσάλομπα (42') πρώτη φορά που οι Λονδρέζοι δέχτηκαν δυο αυτογκόλ σε επίπεδο Premier League. Στο 48' ο Χάβερτς μείωσε με κεφαλιά και στο 90+2΄ ο Πάσκαλ Γκρος διαμόρφωσε το θριαμβευτικό 4-1.

Ανατροπάρα με «buzzer beater» για την Τότεναμ από 0-2

Μεγάλη νίκη για την Tότεναμ! Οι Σπερς βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στην έδρα της Μπόρνμουθ αλλά πήραν τη νίκη με 3-2 και επέστρεψαν στην τρίτη θέση της Premier League. Tα Κεράσια προηγήθηκαν στο 22' με τον Μουρ μετά από εξαιρετιή αντεπίθεση και ο Ουαλός φορ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του στο 49' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σμιθ. Ο Σεσενιόν μείωσε στο 57΄και ο Ντέιβις έφερε το ματς στα ίσα στο 73' με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πέρισιτς. Στο 90+2' μετά από φάση διαρκείας από νέα εκτέλεση κόρνερ ο Μπεντακούρ έκανε το 3-2 και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

Φοβερή Νιουκάστλ στην τέταρτη θέση!

To αήττητο σερί της επέκτεινε η Νιουκάστλ (η μοναδική της ήττα ήρθε στις 31 Αυγούστου κόντρα στην Λίβερπουλ) συντρίβοντας με 4-0 την Άστον Βίλα στο «St. James' Park». Ο χορός των γκολ άνοιξε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γουίλσον στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Άγγλο φορ να διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα και τα τέρματα της ομάδας του στο 56΄ με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Τρίπιερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Γουίλσον είδε τον Όλσεν να του στερεί το χατ-τρικ με μια σπουδαία επέμβαση, όμως ο Ζοέλιντον καραδοκούσε και έκανε το 3-0 παίροντας το ριμπάουντ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 67ο λεπτό ο Μιγκέλ Αλμιρόν με το έβδομο γκολ του στο πρωτάθλημα με πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής. Οι «καρακάξες» έφτασαν έτσι στους 24 βαθμούς και την τέταρτη θέση, ενώ η Βίλα έχει 12 και είναι 15η.

Πολύτιμη νίκη για την Κρίσταλ Πάλας που «βύθισε» την Σαουθάμπτον

Νίκη-χρυσάφι με 1-0 πήρε η Κρίσταλ Πάλας απέναντι στην αξιόμαχη Σαουθάμπτον παίρνοντας σημαντική απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη και την 18η Γουλβς. Οι «αετοί» επικράτησαν χάρη στο γκολ του Εντουάρ στο 38' που προήλθε από υποδειγματική εκδήλωση επίθεσης από τους παίκτες του Βιεϊρά. O Zαχά έβγαλε τον Μίτσελ στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, εκείνος έκανε το γύρισμα προς την μικρή περιοχή και ο Εντουάρ πρόλαβε τα στόπερ των «Αγίων» για να ανοίξει το σκορ. Αυτή ήταν η έβδομη φετινή ήττα σε 13 ματς για την Σαουθάμπτον που βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη επικίνδυνη ζώνη.

Μοιρασιά στο δυτικό Λονδίνο ανάμεσα σε Μπρέντφορντ και Γουλβς

Σε ένα ισορροπημένο ματς στο «Community Stadium» Μπρέντφορντ και Γουλβς αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 με τα γκολ του Μι και του Νέβες που σημειώθηκαν με απόσταση δύο λεπτών στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον πολύπειρο Άγγλο να σκοράρει με ένα απίθανο αριστερό γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Εμπουεμό, ενώ οι «λύκοι» ισοφάρισαν με εξίσου πανέμορφο πλασέ του Νέβες από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Η ομάδα του Στιβ Ντέιβις τελείωσε το ματς με 10 ποδοσφαιριστές λόγω απευθυείας αποβολής του Ντιέγκο Κόστα στις καθυστερήσεις και δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού μένοντας 18η με 10 βαθμούς. Στον αντίποδα, η Μπρέντφορντ βρίσκεται στην 11η θέση με συγκομιδή 15 πόντων σε αυτές τις 13 πρώτες αγωνιστικές.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα