Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Δεν είχε Χάαλαντ, αλλά είχε Ντε Μπρόινε και πάτησε προσωρινά κορυφή (vid)

bet365

Ο Χάαλαντ έμεινε εκτός αποστολής για πρώτη φορά φέτος και ο «διόσκουρός» του, Κέβιν Ντε Μπρόινε ανέλαβε δράση. Με απευθείας φάουλ-αριστούργημα, ο Βέλγος υπέγραψε τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στο... πούλμαν της Λέστερ (0-1) και την έστειλε προσωρινά στην κορυφή.

Ήταν μια νέα πρόκληση. Χωρίς τον Mr. 17 γκολ σε 11 ματς, ονόματι Έρλινγκ Χάαλαντ, η Μάντσεστερ Σίτι έπρεπε να φτιάξει διαφορετικά τον δρόμο της προς τη νίκη, απέναντι στην ανεβασμένη Λέστερ των τριών νικών στα τελευταία πέντε ματς. Και μπορεί η απουσία του Νορβηγού να της έκανε τη ζωή δύσκολη, αλλά για κάτι τέτοια απογεύματα ή βράδια υπάρχει ο άμεσος συνεργάτης του. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, με μια ακόμα στιγμή απαράμιλλης ποιότητας στο γεμάτο highlights ενεργητικό του, παραβίασε το «τείχος» των Αλεπούδων που αμύνονταν για μεγάλο διάστημα με 11 παίκτες στο αμυντικό τους τρίτο και υπέγραψε το τρίποντο (1-0) που έστειλε προσωρινά τους Σίτιζενς στην κορυφή, πάνω από την Άρσεναλ.

Οι προθέσεις των δύο ομάδων φάνηκαν με το καλησπέρα. Από τα πρώτα λεπτά, η Σίτι έθεσε τον ρυθμό της με διαρκή κυκλοφορία της μπάλας και η Λέστερ απαντούσε έχοντας πολύ χαμηλά τις γραμμές της, καθιστώντας δύσκολο έως αδύνατον για τη Σίτι να δημιουργήσει ρήγματα χωρίς τον πολιορκητικό κριό από τη Νορβηγία. Παρ' όλα αυτά, στο πρώτο τέταρτο η Σίτι έφτιαξε τις πιο σημαντικές φάσεις της στο πρώτο μέρος. Αφού προειδοποίησε με δύο έξυπνες γυριστές κεφαλιές από Γκουντογκάν και Ρόδρι, ο Μπερνάρντο Σίλβα στο 16' απείλησε με δυνατό μονοκόμματο σουτ έπειτα από το «στρώσιμο» της μπάλας από τον Ντε Μπρόινε, με τον Γουόρντ να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.

Η Λέστερ πάτησε πρώτη φορά την αντίπαλη περιοχή στο 24', με την κούρσα και το επικίνδυνο γύρισμα του Μπαρνς που έβγαλε ο Έντερσον στην κλειστή του γωνία. Από κει και πέρα, η Σίτι απείλησε μόνο με ένα ευθύβολο σουτ του Ντε Μπρόινε που κατέληξε πάνω στον Γουόρντ και στα μισά του πρώτου μέρους η αποστολή της αποδεικνυόταν αρκετά δύσκολη.

Οι ισορροπίες, όμως, άλλαξαν νωρίς στο β' μέρος. Μόλις στο 46', ο Ρόδρι χτύπησε το «καμπανάκι» με προβολή, στέλνοντας την μπάλα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η στιγμή που ακόμα και η σφιχτή άμυνα της Λέστερ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις ορέξεις της διάνοιας με τα αρχικά KDB. Από το αχρείαστο φάουλ που έκανε ο νεοεισελθών, Μεντί, ο Ντε Μπρόινε έστησε την μπάλα και με αριστοτεχνικό, άπιαστο χτύπημα, την έστειλε πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στο απέναντι δίχτυ για το 0-1. Γκολ Νο42 του Βέλγου στην Premier League έξω από την περιοχή, τα περισσότερα από τη σεζόν 2017-18 και ο τρίτος με το υψηλότερο ποσοστό από τα συνολικά του γκολ (πίσω από Μπέκαμ και Έρικσεν).

LEICESTER CITY 0-1 MANCHESTER CITY
⚽ 49' Kevin De Bruyne (#ManCity)pic.twitter.com/CWmHyPjqFD

— All goals replay (@goalsreplayg) October 29, 2022

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς απάντησε άμεσα, με τον Τίλεμανς να «τραντάζει» το οριζόντιο δοκάρι με βολέ και τον Έντερσον χάρη στην επέμβασή του με τα ακροδάχτυλα να αποσοβεί το άμεσο 1-1. Ήταν, όμως, μόλις στο 80' που οι γηπεδούχοι άρχισαν πραγματικά να αποκτούν τον έλεγχο του ματς. Η πίεση της Λέστερ αυξήθηκε στο φινάλε, οι τελικές της επίσης με μπροστάρη τον Ιεανάτσο, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ κι έτσι για τέταρτη σερί σεζόν η Σίτι έφυγε με τη νίκη και καθαρό παθητικό από το «King Power Stadium».

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Γουόρντ, Καστάν, Αμάρτεϊ, Φαέζ, Σογιουντσού (72' Ντάκα), Τζάστιν, Τίλεμανς, Ντιούσμπερι-Χολ (46' Μεντί), Μάντισον, Μπαρνς, Βάρντι (72' Ιεανάτσο)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Ακάντζι (72' Ντίας), Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Σίλβα, Άλβαρες (727' Φόντεν), Γκρίλις

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα