Η Σίτι δεσμεύτηκε να μιλήσει στους οπαδούς της για τα απαράδεκτα συνθήματα για το Χίλσμπορο

Newsroom
Η Σίτι δεσμεύτηκε να μιλήσει στους οπαδούς της για τα απαράδεκτα συνθήματα για το Χίλσμπορο

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι θα μιλήσει στους οπαδούς της για τα συνθήματα που σχετίζονται με την καταστροφή του Χίλσμπορο ενόψει του επόμενου αγώνα της εναντίον της Λίβερπουλ.

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι ακούστηκαν να τραγουδούν προσβλητικά συνθήματα για την καταστροφή του 1989, που οδήγησε σε 97 νεκρούς, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ». Η Συμμαχία Υποστήριξης Επιζώντων του Χίλσμπορο επικοινώνησε με τη Σίτι για να τους ζητήσει να κάνουν δημόσια δήλωση καταδικάζοντας τα συνθήματα.

Η απάντηση από τους «πολίτες» ήταν: «Λυπούμαστε που διαβάζουμε ότι εσείς και άλλες οικογένειες επηρεαστήκατε από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Κυριακή, ιδιαίτερα λόγω των προσωπικών σας συνδέσεων με την τραγωδία της καταστροφής στο Χίλσμπορο. Ως σύλλογος καταδικάζουμε σθεναρά τα τραγούδια ή τα συνθήματα με συνειρμούς σε ποδοσφαιρικές τραγωδίες και θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις σε εκείνα τα άτομα που θεωρούνται υπεύθυνα για τέτοια συμπεριφορά.

Παράλληλα με την καταδίκη της συμπεριφοράς αυτής της φύσης, στεκόμαστε δίπλα στους οπαδούς της Λίβερπουλ στον εορτασμό της επετείου του Χίλσμπορο κάθε χρόνο για να θυμόμαστε όσους έχασαν δυστυχώς τη ζωή τους. Ταυτόχρονα, επαινούμε επίσης τις ενέργειες πολλών οργανώσεων που συνεχίζουν να εκπαιδεύουν το ευρύτερο κοινό για την τραγωδία και εκείνων που ζητούν να αναληφθεί θετική δράση μέσω της εκστρατείας Hillsborough Law.

Πριν από την επόμενη συνάντηση μεταξύ των συλλόγων μας, θα επικοινωνήσουμε με όλα τα μέλη των εισιτηρίων διαρκείας και των αγώνων για να επαναλάβουμε ότι αυτό το είδος μίσους σε συνθήματα και τραγούδια δεν έχει θέση στο παιχνίδι και ζητάμε στη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας, που δεν έχουν ποτέ υιοθετήσει με τέτοια συμπεριφορά, να φωνάξει και να αναφέρει οποιοδήποτε άτομο το επιλέξει».

Η Σίτι δεν δημοσίευσε την απάντησή της δημόσια και όταν επικοινώνησε το «Athletic», είπε ότι ήταν ένα ιδιωτικό email.

Η επόμενη «συνάντηση» των δύο συλλόγων θα είναι στο «Έτιχαντ» την 1η Απριλίου 2023.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα