Λιντς - Άρσεναλ 0-1: «Τρένο» οι Gunners με υπογραφή Σακά - Ράμσντεϊλ και παραμονή στην κορυφή

Νίκος Κικίδης
Λιντς - Άρσεναλ 0-1: «Τρένο» οι Gunners με υπογραφή Σακά - Ράμσντεϊλ και παραμονή στην κορυφή

bet365

Αν και... δεινοπάθησε στην έδρα της Λιντς, η Άρσεναλ με σκόρερ τον Σάκα και ήρωα τον... κέρβερο Ράμσντεϊλ άλωσε το «Ελαντ Ρόουντ» με 1-0 και ξέφυγε προσωρινά στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πέρασε από χίλια κύματα αλλά στο τέλος πέτυχε το σκοπό της. Σε ένα ματς που ξεκίνησε με 40 λεπτά καθυστέρηση λόγω διακοπής ρεύματος στο «Ελαντ Ρόουντ», η Άρσεναλ άντεξε στην πίεση της Λιντς με ήρωες τους Σακά - Ράμσντεϊλ και έφυγε με το διπλό (0-1) για να παραμείνει στην κορυφή της Premier League.

Μετά την πρώτη προειδοποιητική βολή που έριξε η Λιντς με μακρινό σουτ του Σινιστέρα στο 3΄, η Άρσεναλ πήρε τα ηνία του αγώνα και έκλεισε καλά τα Παγώνια στο δικό τους μισό με στόχο το προβάδισμα. Στο 21΄ και κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι πάντως σπατάλησαν ακόμα μια καλή στιγμή με προβολή του Στρούικ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα η Άρσεναλ απάντησε με χαμένο τετ-α-τετ του Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Το ματς ξαφνικά απέκτησε άγρια ομορφιά και η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε τα νέα δεδομένα για να ανοίξει το σκορ. Στο 35΄και έπειτα από λάθος μπαλιά στο μισό της Λιντς, οι Gunners έκλεψαν ψηλά, με τον Σακά να εκτελεί από πλάγια θέση στον ουρανό των διχτύων για το 0-1. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πάντως η Λιντς καρδιοχτύπησε την Άρσεναλ με το... καλησπέρα, αφού στο 46΄ο Μπάμφορντ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε ρυθμούς... ισοφάρισης και λίγο έλειψε να τη βρουν στο 65΄.

Ο Σαλιμπά έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο Κάβανα έδωσε το πέναλτι, όμως ο Ράμσντεϊλ νίκησε τον Μπάμφορντ από τα έντεκα βήματα και κράτησε το μηδέν. Μια παρέμβαση του VAR στις καθυστερήσεις για να ανατρέψει κόκκινη κάρτα στον Γκάμπριελ και δεύτερο πέναλτι στη Λιντς σφράγισε τη νίκη της Άρσεναλ, που έφτασε τα τέσσερα σερί τρίποντα και ξέφυγε προσωρινά στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

«Φρένο» για τη Γουέστ Χαμ στο Σαουθάμπτον

Η Γουέστ Χαμ δεν κατάφερε να κάνει τρεις τις σερί νίκες της στην Premier League, αφού έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Σαουθάμπτον και πέταξε βαθμούς. Οι Άγιοι μάλιστα ευτύχησαν να χαμογελάσουν πρώτοι στην αναμέτρηση όταν άνοιξαν το σκορ με γκολ του Περό στο 20΄. Οι Λονδρέζοι βρήκαν την απάντηση με τον Ράις στο 64΄, έψαξαν την ανατροπή δίχως όμως αποτέλεσμα που τους περιόρισε στη 12 θέση της βαθμολογίας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα