Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6-3: Χάαλαντ, Φόντεν και... τρόμος (vid)

bet365

Ο ανεπανάληπτος Έρλινγκ Χάαλαντ (τρία γκολ, δύο ασίστ) είχε συνεργό στα χατ-τρικ τον Φιλ Φόντεν και η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μείωσε στο φινάλε από 6-1 σε 6-3, αποδεικνύοντας ότι η ψαλίδα στο Derby of Manchester δεν έχει κλείσει.

Σκορ αλά FIFA, Χάαλαντ βγαλμένος από βιντεοπαιχνίδι, Γιουνάιτεντ πίσω στις ηχηρές συντριβές. Πολλοί θα μπορούσαν να είναι οι τίτλοι για να χαρακτηρίσουν το πιο «τρελό» ντέρμπι του Μάντσεστερ τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας. Στο τέλος της ημέρας, όμως, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από αυτό που άρμοζε στις εμφανίσεις των δύο ομάδων. Πρωτίστως, στην ακαταμάχητη Σίτι, που είδε να ζωντανεύει... ρέπλικα του Νορβηγού «πολυβόλου» στο πρόσωπο του Φιλ Φόντεν (χατ-τρικ έκαστος) και με ενορχηστρωτές τους Κέβιν Ντε Μπρόινε (δύο ασίστ) και Μπερνάρντο Σίλβα διέσυρε τον μεγάλο της αντίπαλο (6-3), ακυρώνοντας οποιαδήποτε πρόοδο κατέγραψε το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ το περασμένο διάστημα.

Η μοίρα του αγώνα ουσιαστικά προδιαγράφηκε από το ξεκίνημα. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκαν στγο ματς με ορμή και στόχο να μην επιτρέψουν στη Γιουνάιτεντ να πάρει ανάσα, κάτι που έγινε ευκολότερο από το πόσο παθητική ήταν η στάση της τελευταίας και πόσο δύσκολο θα ήταν να κυριαρχήσει με μόλις έναν καθαρόαιμο χαφ (ΜακΤόμινεϊ) και τους Έρικσεν-Φερνάντες ως οκτάρια. Ήταν όμως και θέμα διάθεσης. Οι Διάβολοι ήταν... απόντες και έτσι η Σίτι μπορούσε να απειλεί με κάθε τρόπο, πατώντας όποτε ήθελε περιοχή. Κι αφού έστειλε την πρώτη, τριπλή απειλή στο 4', η πρωταθλήτρια Αγγλίας πήρε προβάδισμα στο 8' χάρη σε άψογο τελείωμα του Φόντεν από ασίστ του Μπερνάρντο Σίλβα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Γιουνάιτεντ πάσχιζε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της, αλλά και όταν το έκανε, ενέδιδε μάξιμουμ μετά από πέντε πάσες στην πίεση των Πολιτών. Το σφυροκόπημα συνεχίστηκε, ο Γκουντογκάν είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 18', για να έρθει νομοτελειακά η (πρώτη) στιγμή του Έρλινγκ Χάαλαντ στο 34'. Εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρόινε, κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής από τον Νορβηγό και η μπάλα πέρασε τη γραμμή προ της απομάκρυνσης του Μαλάσια για το 2-0. Πριν καν προλάβει να το... πανηγυρίσει, το απόλυτο cheat code της φετινής Premier League, η συνεργασία Ντε Μπρόινε-Χάαλαντ, χάρισε ένα κομψοτέχνημα. Ο Βέλγος βρήκε με σέντρα-μοιρογνωμόνιο ανάμεσα σε Βαράν και Ντε Χέα τον Χάαλαντ, ο οποίος σκόραρε με τρομερή προβολή, κάνοντας ξανά το δύσκολο να μοιάζει εύκολο. Η ασίστ του KDB ήταν η υπ' αριθμόν 94 ως παίκτης της Σίτι στην Premier League, επίδοση με την οποία πάτησε στην πεντάδα των κορυφαίων δημιουργών της Λίγκας και ξεπέρασε τον Νταβίντ Σίλβα στην ιστορία των Πολιτών.

Το ημίχρονο έκλεισε με... επικίνδυνες διαστάσεις. Αυτή τη φορά, ο Χάαλαντ έγινε δημιουργός και με ασίστ πάρε-βάλε ο Φόντεν ανταπέδωσε την ντοπιέτα, σφραγίζοντας το τέταρτο παιχνίδι που η Γιουνάιτεντ δέχεται τέσσερα γκολ από το πρώτο 45λεπτο από την αρχή της σεζόν 2020-21 (καμία άλλη ομάδα δεν έχει πάνω από δύο).

Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο κάζο του πρώτου μέρους ήρθε μόνο και μόνο από μια εξεζητημένη ατομική προσπάθεια: το απίθανο curler του Άντονι από δύσκολη γωνία στο 56' που κατέληξε στη γωνία του Έντερσον. Ωστόσο, ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν είχε πει τις τελευταίες του λέξεις. Στο παρθενικό του Derby of Manchester και με τις συνθήκες πέρα για πέρα ευνοϊκές, βάλθηκε να γράψει ιστορία. Και το πέτυχε, σφραγίζοντας το χατ-τρικ στο 64', το τρίτο του σε οκτώ παιχνίδια Premier League. Ξαναλέμε, τρίτο στις πρώτες οκτώ συμμετοχές του στην PL, όταν ο προηγούμενος που κατείχε το ρεκόρ με τα λιγότερα παιχνίδια που χρειάστηκε ήταν ο Μάικλ Όουεν με... 48! Παράλληλα, ο Χάαλαντ άφησε εποχή καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία της λίγκας που σκοράρει χατ-τρικ σε τρία σερί παιχνίδια εντός έδρας! Αρκεί για να καταλάβει κανείς το τι έχει πετύχει, ότι ισοφάρισε σε αγγλικά χατ-τρικ τον Κριστιάνο Ρονάλντο με... 224 συμμετοχές λιγότερες!

Αυτή τη φορά, μάλιστα, είχε άξιο συμπαραστάτη. Ο Φιλ Φόντεν που στα πρώτα του επτά ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ δεν είχε σκοράρει, πέτυχε τρία μέσα σε ένα ματς, γράφοντας το εμφατικό 6-1 στγο 73' από τη δεύτερη ασίστ του Νορβηγού. Ξεπέρασε έτσι τα 50 γκολ με τη φανέλα της Σίτι αλλά και τον Λιονέλ Μέσι, ως τον νεότερο παίκτη που φτάνει... μισό αιώνα τερμάτων υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα. Αυτή ήταν επίσης μόλις η τρίτη περίσταση στην Premier League που μια ομάδα έχει δύο παίκτες με χατ-τρικ στο ίδιο ματς, μετά την Άρσεναλ το 2003 (Πέναντ-Πιρές) και τη Λέστερ το 2019 (Αγιόθε Πέρεθ-Βάρντι).

Με μεγάλη μερίδα των οπαδών της να έχει αποχωρήσει από το ημίχρονο, η Γιουνάιτεντ το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει τις διαστάσεις της ήττας λίγο πιο γήινες, σκοράροντας δύο φορές με τον Μαρσιάλ (84, 90+1' πέναλτι) στο φινάλε. Η «ζημιά» ακόμα μιας βαριάς ήττας με κάτω τα χέρια δεν διορθώνεται τόσο εύκολα και σε ένα ακόμα παιχνίδι αποδείχθηκε ότι η ψαλίδα των δύο ομάδων παραμένει μεγάλη. Έτσι, η Σίτι πλησίασε ξανά την πρωτοπόρο Άρσεναλ στο -1, ενώ η Γιουνάιτεντ υποχώρησε από την εξάδα.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (41΄ Γκόμεθ), Ακάντζι, Ακέ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Σίλβα, Φόντεν, Χάαλαντ, Γκρίλις (

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν (40' Λίντελοφ), Μαρτίνες, Μαλάσια (46' Μαλάσια), ΜακΤόμινεϊ (59' Κασεμίρο), Έρικσεν, Άντονι, Φερνάντες, Σάντσο (70' Φρεντ), Ράσφορντ (59' Μαρσιάλ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα