Τότεναμ - Λέστερ 6-2: Σον «εξπρές», παρέσυρε με εξάρα το φάντασμα των Αλεπούδων!

Νίκος Κικίδης
Τότεναμ - Λέστερ 6-2: Σον «εξπρές», παρέσυρε με εξάρα το φάντασμα των Αλεπούδων!

bet365

Με τον Σον να περνάει αλλαγή στο 60΄ και να... σμπαραλιάζει τη Λέστερ με χατ τρικ σε 13 λεπτά, η Τότεναμ διέλυσε 6-2 τις αποκαρδιωτικές Αλεπούδες και έπιασε προσωρινά τη Σίτι στην κορυφή της Premier League.

Μπορεί ποτέ να μην επιζήτησε τη δόξα, αλλά εκείνη δείχνει να τον ακολουθεί! Με τέτοιες εμφανίσεις άλλωστε ο Σον αποδεικνύει ακόμα και στους πιο δύσπιστους πως ανήκει στην ελίτ του κορυφαίου πρωταθλήματος, με τη Λέστερ να αντικρίζει με μαρτυρικό τρόπο την κεφάτη εκδοχή του. Ακόμα κι αν πέρασε αλλαγή με μονάχα μισή ώρα αγώνα να απομένει στο ρολόι, ο Κορεάτης πρόλαβε να πετύχει χατ τρικ «εξπρές» μέσα σε 13 λεπτά και να σφραγίσει μια επιβλητική νίκη για την Τότεναμ, που διέλυσε 6-2 τις Αλεπούδες και έπιασε προσωρινά τη Σίτι στην κορυφή.

Πριν από την παράσταση του Σον ωστόσο, στο Λονδίνο είχαμε ματς... ροντέο! Μόλις στο 6΄άλλωστε η Λέστερ φρόντισε να σοκάρει την Τότεναμ, όταν ο Τζάστιν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σάντσες, κερδίζοντας το πέναλτι. Προς στιγμήν οι Λονδρέζοι πανηγύρισαν όταν ο Γιορίς απέκρουσε την εκτέλεση του Τίλεμανς, όμως ο ρέφερι διέταξε επανάληψη, με τον Βέλγο τη δεύτερη φορά να ευστοχεί!

Το γρήγορο προβάδισμα των Αλεπούδων ωστόσο δεν εκτροχίασε τους Spurs που βρήκαν άμεση απάντηση με κεφαλιά του Κέιν στο 8' ύστερα από υπέροχη ασίστ του Κουλουσέφσκι. Στο 21΄ο Ντάιερ ανέτρεψε το σκορ με σκαφτή κεφαλιά, όμως 20 λεπτά αργότερα το φοβερό μονοκόμματο του Μάντισον επανέφερε την ισορροπία. Το β΄μέρος ξεκίνησε με την Τότεναμ να παίρνει ξανά το προβάδισμα με το πρώτο γκολ του Μπεντανκούρ ως μέλος των Λονδρέζων, με τη Λέστερ να ψάχνει στη συνέχεια την ισοφάριση αλλά να πέφτει πάνω στον Γιορίς.

Στο 60΄ωστόσο ο Κόντε αποφάσισε να κάνει την κίνηση - ματ, ρίχνοντας στη μάχη τον Σον και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Αρχικά στο 73΄και στο 84΄πέτυχε δυο γκολάρες με σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 87΄έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 6-2 με όμορφο τελείωμα. Μια εντυπωσιακή εμφάνιση για τον εκρηκτικό Κορεάτη, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Τότεναμ που πετυχαίνει χατ τρικ ως αλλαγή στην Premier League για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του και να κρατήσει τη Λέστερ δέσμια στην τελευταία θέση.

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Σάντσες (59΄Ρομέρο), Ντάιερ, Λενγκλέ, Χόιμπεργκ, Μπεντανκούρ, Πέρισιτς (55΄Έμερσον) , Σεσενιόν, Κουλουσέφσκι (70΄Μπισούμα), Ριτσάρλισον (59΄Σον), Κέιν

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Γουόρντ, Καστάνιε, Έβανς, Φαές, Τζάστιν, Εντιντί, Τίλεμανς, Ντιούσμπερι - Χολ (74΄Ιεανάτσο), Μάντισον, Μπαρνς, Ντάκα (74΄Βάρντι)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα