Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 3-1: Κυνικοί «Διάβολοι» τής έσπασαν το σερί και στο -3 από την κορυφή! (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 3-1: Κυνικοί «Διάβολοι» τής έσπασαν το σερί και στο -3 από την κορυφή! (vid)

bet365

Φερνάντες δημιουργός, Ράσφορντ «εκτελεστής», Άντονι πρωταγωνιστής και σκόρερ στο ντεμπούτο του και η... κυνική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε το απόλυτο της Άρσεναλ (3-1), κάνοντας δικό της τέσσερα-στα-τέσσερα και πλησιάζοντας στο -3 από την κορυφή!

Μετά το πέρας δύο αγωνιστικών, ούτε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της δεν μπορούσε καν να φανταστεί μια τόσο άμεση αλλαγή αγωνιστικής εικόνας και κυρίως, ταυτότητας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προτίμησε τον «οικονομικό» τρόπο για να ξεπεράσει τα εμπόδια των Σαουθάμπτον-Λέστερ εκτός έδρας, όπως φυσικά και του μεγάλου ντέρμπι με τη Λίβερπουλ που ουσιαστικά γύρισε τον διακόπτη. Και απέναντι στην Άρσεναλ, την πρωτοπόρο του απόλυτου σερί που βίωνε την καλύτερη εκκίνηση της 18ετίας, το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ τελειοποίησε την τέχνη του. Σθεναροί αμυντικά, «κυνικοί» επιθετικά, οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν χαρίστηκαν στους Κανονιέρηδες του Μίκελ Αρτέτα, τιμώρησαν την αφέλειά τους στην φάση άμυνας και τους έσπασαν το σερί, σφραγίζοντας το δικό τους τέσσερα στα τέσσερα που ξαφνικά τους φέρνει στο -3 από την κορυφή!

Κυριαρχική Άρσεναλ και κόντρα στη ροή... Άντονι!

Με τον Άντονι βασικό με το... καλησπέρα, μόλις πέντε μέρες μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του, η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυναμικά στο ματς και έστειλε την πρώτη απειλή στο ματς με το βολέ του Έρικσεν στο 8'. Η απάντηση της Άρσεναλ ήταν άμεση, με αρκετά άστοχο τελείωμα του Σαλιμπά ένα λεπτό αργότερα σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» ξανά στο 12' με διαγώνιο τελείωμα του Σάντσο που εξουδετέρωσε ο Ράμσντεϊλ.

Η ομάδα του Αρτέτα πανηγύρισε το γκολ στο 15' με τον Μαρτινέλι, αλλά μόνο πρόσκαιρα. Ο Τίρνεϊ κατόπιν εξέτασης της φάσης στο μόνιτορ, άλλαξε την απόφαση σε επιθετικό φάουλ του Όντεγκααρντ στον Έρικσεν και η ισορροπία παρέμεινε, κάτι που πείσμωσε ακόμα περισσότερο τους Λονδρέζους. Με επίπεδα κατοχής άνω του 75% κατά διαστήματα, η Άρσεναλ επέβαλε τον ρυθμό της μετά το 15' χάρη εν πολλοίς στους διαρκώς δραστήριους και κινητικούς Ζεσούς, Μαρτινέλι, Όντεγκααρντ, περιόρισε σε παθητικό ρόλο την καλά οργανωμένη ωστόσο Γιουνάιτεντ και έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Μαρτινέλι στο 32' που εξουδετέρωσε ο Ντε Χέα με το ένα χέρι, έπειτα από φοβερή μπαλιά του Νορβηγού κάπτεν στο δεύτερο δοκάρι. Το προβάδισμα, όμως, τελικά βρέθηκε στην αντίπερα όχθη, από τον μίστερ «100 εκατομμύρια ευρώ».

Σε μια εξαιρετική μετάβαση της μπάλας από Μπρούνο Φερνάντες και Σάντσο, ο Ράσφορντ έβγαλε στον σωστό χρόνο την τελική πάσα για τον Άντονι, ο οποίος ξεχασμένος νίκησε ψύχραιμα τον Ράμσντεϊλ στο τετ-α-τετ και άνοιξε λογαριασμό για το 1-0 στο 35'. Απόσβεση από νωρίς και ενθουσιασμός στις εξέδρες για τον 22χρονο «ζογκλέρ», ο οποίος έγινε ο πρώτος που σκοράρει φέτος απέναντι στην Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο!

Μπρούνο στην πλάτη της άμυνας, Ράσφορντ «εκτελεστής»

Η Γιουνάιτεντ ενεργοποίησε με το 1-0 στην ανάπαυλα το τρομακτικό ρεκόρ της που κρατάει από το 1984: να μην έχει χάσει ποτέ δηλαδή σε παιχνίδι πρωταθλήματος στο «Ολντ Τράφορντ» που προηγούνταν στο πρώτο ημίχρονο. Η Άρσεναλ, όμως, άξιζε το γκολ βάσει της εικόνας της και κυρίως της δυναμικής της αρχής στο β' μέρος, προειδοποιώντας στο 53' με διπλή ευκαιρία Όντεγκααρντ-Σάκα από ισάριθμα σοβαρά λάθη των Μαρτίνες-Μαλάσια, αλλά και με τη σέντρα σουτ του Σάκα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι στο 55'. Ο ίδιος παίκτης πέντε λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα, μετά από εξαιρετικό χτίσιμο επίθεσης και την πάσα του Όντεγκααρντ στην «τρύπα» που δημιουργήθηκε στην καρδιά της άμυνας, με τον Ζεσούς να «σπάσει» την μπάλα στον Άγγλο για το άνετο 1-1.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, οι παίκτες του Τεν Χαγκ είχαν να αποδείξουν πολλά. Κυρίως τον χαρακτήρα τους απέναντι στην υπέροχη δημιουργικά Άρσεναλ που είχε και το μομέντουμ. Οι «παλιοί» και ηγετικοί παράγοντες αυτής της Γιουνάιτεντ, όμως, έκαναν την εμφάνισή τους. Ο Μπρούνο Φερνάντες με «μαγική» κάθετη πάσα με το εξωτερικό στην πλάτη της (υπερβολικά ψηλά τοποθετημένης) άμυνας των Λονδρέζων έβγαλε τον Ράσφορντ στον κενό χώρο κι εκείνος με ιδανικό τελείωμα έγραψε το 2-1 στο 66'. Ήταν η ασίστ Νο23 του Πορτογάλου σε open-play από την ημέρα που έκανε ντεμπούτο στην PL, περισσότερες από κάθε άλλον.

Κι αφού η Άρσεναλ μπήκε ξανά στη διαδικασία εύρεσης ενός γκολ ισοφάρισης, η Γιουνάιτεντ φρόντισε να την τιμωρήσει για δεύτερη φορά με παρόμοιο τρόπο. Σούπερ πάσα του Φερνάντες στον κενό χώρο για τον Έρικσεν, ασίστ πάρε-βάλε του MVP της αναμέτρησης στον επερχόμενο Ράσφορντ και «έκρηξη» στο «Ολντ Τράφορντ». Το 3-1 ήταν σκορ στο οποίο η Άρσεναλ δεν είχε απάντηση και έμεινε μέχρι τέλους, οδηγώντας έτσι τη Γιουνάιτεντ στην πέμπτη θέση και το -3 από τους Κανονιέρηδες, όπως και στο -2 από τη συμπολίτισσα Σίτι!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαρτίνες (80' Μαγκουάιρ, Μαλάσια, ΜακΤόμινεϊ, Έρικσεν, Άντονι (58' Ρονάλντο), Φερνάντες, Σάντσο (68' Φρεντ), Ράσφορντ (80' Κασεμίρο)

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (80' Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (74' Νκέτια), Τζάκα, Λοκόνγκα (74' Βιέιρα), Σάκα, Όντεγκααρντ (74΄ Σμιθ-Ρόου), Μαρτινέλι, Ζεσούς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα