Κριστιάνο, μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις στάση;

Κριστιάνο, μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις στάση;

Κριστιάνο, μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις στάση;

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρακολουθεί εδώ και καιρό το «σήριαλ» Ρονάλντο και αναρωτιέται μήπως έφτασε η στιγμή που ο CR7 πρέπει να αλλάξει ρότα στα «θέλω» του.

Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Champions League. Μία διοργάνωση, η οποία έχει ταυτιστεί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες κατακτήσεις (5), με τις περισσότερες συμμετοχές (183) και με τα περισσότερα γκολ (140). Αν στις δύο τελευταίες κατηγορίες τον ξεπεράσει ο Λιονέλ Μέσι, είναι κάτι που δεν το ξέρουμε ακόμα, όμως ακόμη κι αν γίνει αυτό, ο CR7 είναι ο απόλυτος legend της διοργάνωσης. Μέχρι και την περσινή χρονιά, στα 36 του, σχεδόν μόνος του οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι τα νοκ άουτ, με έξι τέρματα σε επτά παιχνίδια. Αμφιβάλλει κανείς, πως σε όποια ομάδα κι αν αγωνιζόταν την επόμενη σεζόν θα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής; Ακόμα κι αν αυτή η ομάδα συμμετείχε στο Champions League και μάλιστα είχε υψηλούς στόχους; Ουδείς. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά...

ron

Πολλοί ποδοσφαιριστές αυτού του επιπέδου κάνουν ένα μεγάλο λάθος στη δύση της καριέρας τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος τους χτυπάει την πόρτα. Είτε λόγω εγωισμού, είτε λόγω ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Ποια είναι αυτή; Ότι ο σημερινός 37άρης Κριστιάνο βάζει κάτω τους περισσότερους 25άρηδες σε φυσική κατάσταση, σε αντοχή και σε επαγγελματισμό. Για να μην πούμε για το ταλέντο. Θα πει κανείς, τότε που υπάρχει το λάθος στη σκέψη του Πορτογάλου; Ότι στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει η ομάδα του... ενός. Κανένας μεγάλος σύλλογος δε θα θελήσει να χαλάσει τις ισορροπίες σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια (Μπάγερν) για να αποκτήσει έναν αστέρα του βεληνεκούς του Κριστιάνο, όσο κι αν ο ιδιοκτήτης του (Τσέλσι) επιθυμεί να τον αποκτήσει για να εκτοξεύσει τη δημοτικότητά του. Πόσο μάλλον κάποια (Ατλέτικο Μαδρίτης) στην οποία ο CR7 αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς της. Αν ο Ρονάλντο ήταν δέκα χρόνια νεότερος, ίσως να το συζητούσαμε.

ron

Ο άνθρωπος με τους περισσότερους followers στο Instagram παγκοσμίως, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει «εμπορικό κομμάτι» στο ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να ξέρει (κι αν δεν ξέρει ο ίδιος, θα έπρεπε να το συμβουλεύσουν οι άνθρωποι γύρω του) ότι καμία μεγάλη ομάδα δε θα του έδινε αυτή τη στιγμή συμβόλαιο με 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Όσα, δηλαδή, εισπράττει αυτή τη στιγμή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Γιατί; Μα πολύ απλά επειδή είναι 37 ετών. Όσο αποτελεσματικός κι αν είναι εντός αγωνιστικού χώρου, αυτά τα χρήματα είναι εκτός πραγματικότητας στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο για έναν παίκτη αυτής της ηλικίας. Ναι, ακόμη κι αν αυτός είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που με την υπογραφή του θα εκτοξεύσει τα εμπορικά έσοδα της οποιασδήποτε ομάδας.

ron

Θα πει κανείς ότι ο ίδιος δέχεται να κάνει... εκπτώσεις στα χρήματά του, αλλά και πάλι, πόσες να είναι αυτές; Πιθανότατα, ούτε με γενναία μείωση αποδοχών θα βρει αυτό που ψάχνει. Δηλαδή, σύλλογο από το πάνω ράφι, που να είναι ανταγωνιστικός στο Champions League. Το τρίπτυχο Χρήματα-Μεγάλο club-Champions League δεν υπάρχει πλέον στον ορίζοντα για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και ο ίδιος θα πρέπει να αποδεχθεί ότι κάτι από τα τρία θα κάνει στην άκρη. Και τα ενδεχόμενα είναι ως εξής:

-Θα μείνει στη Γιουνάιτεντ; Θα είναι σε μεγάλη ομάδα, με τα χρήματα που ζητά, αλλά χωρίς Champions League.

-Θα πάει σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα; Ενδεχομένως πάλι να είναι εκτός Champions League και με λιγότερα χρήματα.

-Θα φύγει εκτός Ευρώπης; Θα κάνει συμβόλαιο με πολλά μηδενικά, αλλά χωρίς καμία φιλοδοξία.

ron

Δυστυχώς, ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους. Ποιος 60αρης δε θα ήθελε να είναι 40αρης; Και ποιος 40αρης δε θα ήθελε να είναι 20αρης; Και επαναλαμβάνω (για να μην παρεξηγηθώ), ο Κριστιάνο στα 37 του, στα 38 του, στα 39 του και στα 40 του ακόμα, θα είναι ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου και το κορμί του θα αντέχει. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι σκληρή και ο ίδιος πρέπει να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει στάση και να γίνει πιο διαλλακτικός στα «θέλω» του. Ή μένει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αγωνίζεται στο Europa League (και Premier League, μην ξεχνιόμαστε) ή στρέφει το βλέμμα του σε Κατάρ, Ασία και Ηνωμένες Πολιτείες. Για τους πιο ρομαντικούς, γιατί όχι και στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που ξεκίνησε την καριέρα του. Εκτός κι αν ο πολυμήχανος ατζέντης του, Ζόρζε Μέντες, έχει κάποιον άσο στο μανίκι του...

ron

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα