Κριστιάνο Ρονάλντο: Υπάρχουν λόγοι για τις σκέψεις φυγής (vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Υπάρχουν λόγοι για τις σκέψεις φυγής (vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Υπάρχουν λόγοι για τις σκέψεις φυγής (vids)

bet365

Μετά από εκείνον, το απόλυτο χάος στην Γιουνάιτεντ. Από τη μια του αρέσει που είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, από την άλλη αυτό εμποδίζει τις «φιλοδοξίες» του. Και αφού ο Κριστιάνο βλέπει ότι η Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να πορευτεί στον δικό του δρόμο, κάνει σκέψεις...

Λένε πως υπάρχουν στιγμές που ίσως θα πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου πρώτο και αν κάτι δεν σε καλύπτει απόλυτα, όσο κι αν το αγαπάς, τότε οφείλεις να το αφήσεις για να βρεις αυτό που θα «κουμπώσει» με τα «θέλω» σου.

Κάπως έτσι, ενδεχομένως, να σκέφτεται και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αν και στην προκειμένη μιλάμε για μια επαγγελματική απόφαση. Ναι, το συναίσθημα υπάρχει ακόμα στο ποδόσφαιρο για όσους επιλέγουν πεισματικά να παραμείνουν ρομαντικοί με το άθλημα και στο χρώμα και το έμβλημα της φανέλας να βλέπουν κάτι πιο σημαντικό από το χαρτί του συμβολαίου και τον αριθμό που θα αυξάνεται κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό.

Ο CR7, ωστόσο, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι έχει βρεθεί σε μια κατάσταση που σκέφτεται να βάλει τέλος σε κάτι που δεν μπορεί να καλύψει τις φιλοδοξίες του. Όχι, τουλάχιστον, αυτά τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, αφού, μόλις αποσυρθεί, η σχέση του με την Γιουνάιτεντ θα συνεχιστεί γιατί είναι τέτοια καρδιάς κι όχι απλά εργοδότη – εργαζόμενου.

  • Οι εκφράσεις του μαρτυρούσαν την ανάγκη να δει αλλαγή

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του ακατάλληλου, λόγω του επιπέδου στο οποίο κλήθηκε να βρεθεί ως προπονητής δίχως να έχει τα προσόντα, Ραλφ Ράνγκνικ, στο φινάλε της περασμένης σεζόν έχασε την τετράδα, κατέγραψε την χειρότερη επίδοση συγκομιδής βαθμών από καταβολής Premier League και είχε και το χειρότερο παθητικό τερμάτων. Και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι το βίωνε αυτό το πράγμα. Γιατί όλα πήγαιναν καλά στην έναρξη αυτής της δεύτερης θητείας του στον σύλλογο, αλλά από νωρίς έπρεπε να καταλάβει πως τελικά εκείνος «ξελάσπωνε» συνεχώς την ομάδα.

Διόλου τυχαίο είναι πως χωρίς εκείνον στο πρωτάθλημα δεν ήρθε ούτε μια νίκη. Λίγο μετά το 4-0 της Λίβερπουλ με τεράστια άνεση στο «Άνφιλντ», στο ματς όπου ο Πορτογάλος απουσίασε λόγω του χαμού του μικρού αγοριού από τα δίδυμα που κυοφόρησε η Χεορχίνα, ήρθε το 3-1 από την Άρσεναλ σε ένα απόγευμα που απογοήτευσε τον Κριστιάνο. Το κλείσιμο των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του Ράνγκνικ ήταν τέτοιο που ήρθε «χαστούκι» άνευ προηγουμένου από την Μπράιτον με το 4-0 στο Amex και το 1-0 από την Πάλας στην τελευταία αγωνιστική.

Στο παιχνίδι με τους «γλάρους», ο Ρονάλντο χαμογελούσε αμήχανα. Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Και ήταν τόσο... σκορπισμένη η Γιουνάιτεντ που μάλλον οι σκέψεις είχαν ήδη μπει στο μυαλό του. Δεν γινόταν να παραμείνει έτσι η κατάσταση. Ή θα άλλαζε η ομάδα, ή θα έπρεπε εκείνος να πάρει αποφάσεις...

  • Είναι ο απόλυτος σταρ, αλλά η βοήθεια είναι μηδενική

Φυσικά είναι ποδοσφαιριστής και χαρακτήρας που θέλει τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω του. Όλοι ξέρουν ότι θέλει να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ακόμα κι αν στην Γιουνάιτεντ τώρα που επέστρεψε δεν ήταν εκείνος που είχε το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, ήταν πιο αρχηγός από τον Χάρι Μαγκουάιρ και συνεχώς βοηθούσε και έδινε οδηγίες στους πιο νεαρούς συμπαίκτες του, αλλά και σε όσους ήθελαν ν' ακούσουν τις συμβουλές του.

Ο Κριστιάνο ακόμα και στην ηλικία των 37 ετών κατάφερε για 16η διαδοχική αγωνιστική περίοδο να φτάσει στα 20+ τέρματα μέσα σε μια σεζόν σε συλλογικό επίπεδο και ασφαλώς ήταν πρώτος σκόρερ των «κόκκινων διαβόλων» στην Premier League με 18 γκολ. Μέσα στην ποδοσφαιρική χρονιά που ολοκληρώθηκε, ο Ρονάλντο ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες τελικές (110), τις περισσότερες προσπάθειες εντός στόχου (43), συνεπώς σκόραρε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του.

Πέρα από τον Μπρούνο που τον βοηθούσε κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι, δεν «τράβηξε» κανείς. Ούτε ο Σάντσο, ούτε ο Ράσφορντ, ο Καβάνι δεν θεωρήθηκε βασική επιλογή, ο Ελάνγκα προσπάθησε όσο μπορούσε και... τέλος. Και ο Κριστιάνο τη θέλει πλέον τη βοήθεια. Θέλει την έμπνευση. Θέλει το κίνητρο και θέλει το υψηλότερο επίπεδο. Θέλει να συνυπάρχει με ποδοσφαιριστές που ξέρει ότι είναι από το... πρώτο ράφι, για να δουλέψει και να τους ξεπεράσει στον αγωνιστικό χώρο. Στην Γιουνάιτεντ γνωρίζει πως είναι εκείνος και μετά έρχονται όλοι οι υπόλοιποι. Κι αυτό δεν θ' αλλάξει.

Δεν χρειάζεται καν να κάνει προσπάθεια. Και αφού στα 37 του έχει ακόμα αυτή την «κάψα» και την φιλοδοξία για να βρίσκει καταστάσεις να του δίνουν ώθηση, στο Μάντσεστερ ίσως δεν υπάρχει πια κάτι τέτοιο. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα να του εγγυηθεί πως η νέα σεζόν θα έχει τίτλους και διεκδίκηση της κορυφής της Premier. Γιατί μια θέση στην τετράδα, δεν είναι για τον Κριστιάνο.

  • Μπήκε Ιούλιος, δεν μπήκε κανένα νέο πρόσωπο στο «Κάρινγκτον»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά μετά από το 2010 δεν πραγματοποιεί καμία μεταγραφή μέσα στον Ιούνιο. Ο Έρικ Τεν Χαγκ ανέλαβε την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του μετακομίζοντας από τον Άγιαξ στην Premier League, κάνει κάποιες προσπάθειες για ενίσχυση, αλλά αυτή έχει αργήσει κι αυτό δεδομένα δεν αρέσει καθόλου στον CR7.

Όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος, ο Πορτογάλος έχει θετική άποψη για τον Ολλανδό κόουτς. Απλά τον απασχολεί έντονα να δει κάτι ν' αλλάζει στην ομάδα και αυτό δεν έγινε ούτε στο ελάχιστο μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Ναι μεν υπάρχει ο κλεισμένος Μαλάσια για την άμυνα, ωστόσο, το θέμα του Φρένκι Ντε Γιόνγκ δείχνει να «ναυαγεί» μετά τη δήλωση του Λαπόρτα πως δεν πωλείται. Επιπλέον υπάρχει αναμονή στο ζήτημα του Άντονι από τον Άγιαξ, όσο κι αν το κλαμπ του Μάντσεστερ έχει κάνει την προσέγγισή του στον παίκτη και τον Αίαντα. Μηδέν εις στο πηλίκο στις πρώτες μέρες του Ιούλη, με την Γιουνάιτεντ να ετοιμάζεται για την προγραμματισμένη καλοκαιρινή περιοδεία της.

Ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα στο μυαλό του Κριστιάνο Ρονάλντο αυτή τη στιγμή να είναι το Champions League και η διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Και αυτά τα δυο, τουλάχιστον για τη νέα σεζόν, δεν... προβλέπονται για τους «κόκκινους διαβόλους». Και ο CR7 δεν έχει χρόνο για να περιμένει...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα