Βραζιλιάνικη παροικία στο Λονδίνο

Βραζιλιάνικη παροικία στο Λονδίνο

Βραζιλιάνικη παροικία στο Λονδίνο

bet365

Ο Γκάμπριελ Ζεσούς έρχεται προστεθεί στη λίστα των «κανονιέρηδων» από τη χώρα της σάμπα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους κορυφαίους Βραζιλιάνους, που έχουν αγωνιστεί στην Άρσεναλ.

Σιλβίνιο: Η Άρσεναλ ήταν ο πρώτος σταθμός στην ευρωπαϊκή καριέρα του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ και ταυτόχρονα ο ίδιος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από τη χώρα της σάμπα στην ιστορία των «κανονιέρηδων». Ο Σιλβίνιο πήρε στην πρώτη του σεζόν φανέλα βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Νάιτζελ Γουίντερμπερν και έγινε γρήγορα ένας από τους αγαπημένους της εξέδρας. Ωστόσο, το ίδιο διάστημα είχε ανέβει από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα ο Άσλεϊ Κόουλ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ο Σιλβίνιο σταδιακά τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Έτσι, το 2001 αποχώρησε από Χάιμπουρι και συνέχισε την καριέρα του στην Ισπανία.

sil

Εντού: Η μεταγραφή του στην Άρσεναλ καθυστέρησε ένα εξάμηνο, καθώς το καλοκαίρι του 2000 παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με το διαβατήριο του. Τελικά, τον Ιανουάριο του 2001, ο Βραζιλιάνος χαφ έγινε «κανονιέρης», χωρίς να πιάνει θέση ξένου (απέκτησε ιταλικό διαβατήριο). Η παρουσία πολλών αστέρων εκείνο το διάστημα στη μεσαία γραμμή των Λονδρέζων δεν του επέτρεψε να θεωρηθεί ποτέ βασικός, όμως ο Αρσέν Βενγκέρ τον είχε μόνιμο μέλος του rotation και του έδινε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο Εντού κατέκτησε δύο φορές την Premier League με την Άρσεναλ και συμμετείχε στο αήττητο πρωτάθλημα της σεζόν 2003-04. Το καλοκαίρι του 2005 αποχώρησε από την ομάδα, ενώ αυτή τη στιγμή συνεισφέρει ξανά στο σύλλογο, από τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

edu

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Οι εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του 2002, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο με την εθνική ομάδα της χώρας του, ήταν αυτές που του έδωσαν ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Εκείνο το καλοκαίρι, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πήρε μεταγραφή από την Ατλέτικο Μινέιρο στην Άρσεναλ, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2008 (όταν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού). Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος δημιούργησε ένα απροσπέλαστο δίδυμο στον άξονα, μαζί με τον Πατρίκ Βιεϊρά, ενώ ήταν ένας από τους “Invincibles” τη σεζόν 2003-04, όταν οι Λονδρέζοι κατέκτησαν αήττητοι την Premier League. Μέχρι και σήμερα, αποτελεί το Βραζιλιάνο με τις περισσότερες συμμετοχές (243) στην ιστορία του συλλόγου.

gil

Ζούλιο Μπαπτίστα: Η Άρσεναλ προσπάθησε να τον κάνει δικό της το 2005, όμως βγήκε χαμένη στην κόντρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βραζιλιάνος φορ κατέληξε στο Μπερναμπέου, ωστόσο ένα χρόνο μετά, ο ίδιος έμελλε να γίνει κάτοικος Λονδίνου. Οι δύο ομάδες συμφώνησαν να κάνουν ανταλλαγή, με τη μορφή δανεισμού, τους Ρέγες και Μπαπτίστα, με το «θηρίο» να καταλήγει τελικά στους «κανονιέρηδες». Ο ίδιος άργησε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Premier League, με τις καλύτερες εμφανίσεις του να γίνονται στο League Cup. Συνολικά πέτυχε δέκα γκολ σε 35 συμμετοχές και με την ολοκλήρωση του δανεισμού του επέστρεψε στη Ρεάλ.

bap

Νταβίντ Λουίζ: Η Άρσεναλ αποτέλεσε τον τελευταίο ευρωπαϊκό σταθμό στην πλούσια καριέρα του στη Γηραιά Ήπειρο, μετά την Μπενφίκα, την Τσέλσι (δις) και την Παρί Σεν Ζερμέν. Το καλοκαίρι του 2019, ο Νταβίντ Λουίζ άλλαξε γειτονιά στο Λονδίνο, μετακομίζοντας από το Στάμφορντ Μπριτζ στο Εμιρέιτς. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός πήρε αμέσως φανέλα βασικού στους «κανονιέρηδες», κατακτώντας στην πρώτη του χρονιά το κύπελλο Αγγλίας, νικώντας στον τελικό την πρώην ομάδα του. Στη δεύτερη σεζόν του, οι συμμετοχές μπορεί να μειώθηκαν, όμως ο ίδιος παρέμεινε στις αρχικές επιλογές του Μικέλ Αρτέτα. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2021, ο Ισπανός προπονητής ανακοίνωσε την αποχώρηση του Βραζιλιάνου και την επιστροφή στην πατρίδα του.

dav

Γουίλιαν: Μετά από μία εκπληκτική επταετία στην Τσέλσι, ο κύκλος του Βραζιλιάνου εξτρέμ έκλεισε στο Στάμφορντ Μπριτζ το 2020. Ο ίδιος έμεινε ελεύθερος και απλά άλλαξε γειτονιά στο Λονδίνο, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με την Άρσεναλ. Μόνο που η παρουσία του στους «κανονιέρηδες» ήταν πολύ πιο μικρή από όσο υπολόγιζε. Μόλις ένα τέρμα σημείωσε ο Γουίλιαν σε όλες τις διοργανώσεις τη σεζόν 2020-21, με τις δύο πλευρές να έχουν πολλά προβλήματα γενικότερα και να λύνουν άρον άρον τη συνεργασία τους το καλοκαίρι του 2021. «Ήταν η χειρότερη περίοδος στην καριέρα μου», ήταν το σχόλιο του Βραζιλιάνου μετά την αποχώρησή του από την Άρσεναλ.

wil

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα