Ranking: Tα 20 γήπεδα των ομάδων της Premier League από το χειρότερο στο καλύτερο

Ranking: Tα 20 γήπεδα των ομάδων της Premier League από το χειρότερο στο καλύτερο
Ο χρόνος για τη σέντρα της Premier League μετράει αντίστροφα και εμείς βάζουμε στη σειρά τα είκοσι γήπεδα των ομάδων, που θα δούμε φέτος να αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα αποκλειστικά από το Novasports.

Η Premier League αποτελεί το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου σχεδόν για κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Είτε αγωνίζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ είτε η Μπράιτον με την Φούλαμ, κάθε ματς στο Νησί έχει τη δική του χάρη και προσφέρει μοναδικό θέαμα. Γήπεδα γεμάτα ένθερμους φιλάθλους, τεράστιοι παίκτες με αστείρευτο ταλέντο και φάσεις που «κόβουν» την ανάσα. Όλα αυτά τα κομμάτια συνθέτουν το παζλ του αγλλικού ποδοσφαίρου.

Το ευχάριστο της υπόθεσης τώρα είναι πως από τις 6 Αυγούστου 2022 έως και το 2028, θα μπορούμε να παρακολουθούμε όλα τα παιχνίδια της Premier League στο Novasports, καθώς εξασφάλισε για τους συνδρομητές του τη δυνατότητα να απολαύσουν και τις 380 συναρπαστικές αναμετρήσεις, ετησίως, του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Παράλληλα, με το EON Sports Mode θα μπορούν να δουν ζωντανά αποτελέσματα αγώνων, συνθέσεις ομάδων, στατιστικά παικτών και βαθμολογίες από τις κορυφαίες διοργανώσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή ένας λάτρης των αριθμών και φαν των αναλυτικών στατιστικών. Από το πόσα φάουλ έγιναν στο γήπεδο, μέχρι το πόσες κάρτες έχει βγάλει από το τσεπάκι του ο διαιτητής της αναμέτρησης..

Και το καλύτερο; Με την επιλογή timeshift μπορείς να έχεις τον έλεγχο κάθε φάσης, καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να γυρίσεις πίσω σε έναν αγώνα και να παρακολουθήσεις ξανά μια ευκαιρία για γκολ, ένα φάουλ ή μια επίμαχη φάση. Σε οποιαδήποτε συσκευή, όπου κι αν είσαι. Το σπίτι σου σίγουρα θα μετατραπεί σε γήπεδο με τις νέες υπηρεσίες που φέρνει το Novasports, ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά στα γήπεδα της Premier League που θα μας απασχολήσουν φέτος.

Με τον χρόνο για τη σέντρα του πρωταθλήματος να μετρά αντίστροφα, στο Gazzetta προσπαθήσαμε να τα βάλουμε σε μια σειρά (εντελώς υποκειμενικά) από το χειρότερο (λέμε τώρα) στο καλύτερο. Πάμε να τα δούμε:

20. Dean Court

Σύλλογος: Μπόρνμουθ

Χωρητικότητα: 11.364

Έτος κατασκευής: 1910

Το Dean Court άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους φιλάθλους το μακρινό 1910. Είναι το μικρότερο σε χωρητικότητα γήπεδο της Premier League, ωστόσο είναι σίγουρο πως η Μπρόνμουθ θα δώσει σκληρές μάχες στις τέσσερις γραμμές του.

19. Brentford Community Stadium

Σύλλογος: Μπρέντφορντ

Χωρητικότητα: 17.250

Έτος κατασκευής: 2020

Μετά από 116 χρόνια στο πολυαγαπημένο σπίτι της στο Griffin Park, η Μπρέντφορντ έχει επιτέλους ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο, κατάλληλο για την Premier League. Απέχει ελάχιστα από την προηγούμενη έδρα της, που έγινε διάσημη για την ύπαρξη μιας παμπ σε κάθε γωνία της. Η νέα πανεπιστημιούπολη, δίπλα στον ποταμό Τάμεση στα δυτικά του Λονδίνου, περιλαμβάνει ένα στάδιο 17.500 κατοικιών, 910 σπίτια και μια νέα μεγάλη πλατεία.

18. Craven Cottage

Σύλλογος: Φούλαμ

Χωρητικότητα: 19.359

Έτος κατασκευής: 1896

Ένα από τα πιο γνωστά γήπεδα στο Νησί με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα. Η έδρα της Φούλαμ μπορεί να μην είναι υπερσύγχρονη, ωστόσο είναι ένα γήπεδο στο οποίο κάθε φίλαθλος απολαμάβει το ποδόσφαιρο.

17. Selhurst Park

Σύλλογος: Κρίσταλ Πάλας

Χωρητικότητα: 25.486

Έτος κατασκευής: 1924

Το σχετικά μικρό Selhurst Park της Κρίσταλ Πάλας δίνει στους οπαδούς της την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ματς σαν να βρίσκονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

16. Falmer Stadium

Σύλλογος: Μπράιτον

Χωρητικότητα: 31.800

Έτος κατασκευής: 2011

Ένα γήπεδο μόλις λίγων ετών, το οποίο αποτελεί την έδρα της Μπράιτον. Διαθέτει από σουίτες και δωμάτια, μέχρι αίθουσες συνδεδριάσων και ειδικό χώρο για τα παιδιά.

15. City Ground

Σύλλογος: Νότιγχαμ Φόρεστ

Χωρητικότητα: 30.445

Έτος κατασκευής: 1898

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, μία από τις παλαιότερες ομάδες του βρετανικού ποδοσφαίρου, έχει ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας της. Οι «νεοφώτιστοι» θα υποδεχθούν όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Premier League στο City Ground, το γήπεδό τους χωρητικότητας 30.445 φιλάθλων.

14. King Power Stadium

Σύλλογος: Λέστερ

Χωρητικότητα: 32.312

Έτος κατασκευής: 2002

Το King Power πρόκειται για ένα μοντέρνο γήπεδο με σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά και μια απολαυστική ατμόσφαιρα κάθε φορά που η Λέστερ φιλοξενεί έναν σύλλογο της Premier League. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι φίλαθλοί της πανηγύρισαν εδώ και το πρωτάθλημα.

13. Molineux Stadium

Σύλλογος: Γουλβς

Χωρητικότητα: 32.050

Έτος κατασκευής: 1889

Μια επίσκεψη σε έναν μεγάλο εντός έδρας αγώνα της Γουλβς, στο κατάμεστο Molineux αρκεί για να καταλάβει κανείς την δυναμική που έχει αυτό το γήπεδο. Άνοιξε το 1889 τις πόρτες του κι από τότε αποτελεί το σπίτι των «λύκων».

12. Elland Road

Σύλλογος: Λιντς

Χωρητικότητα: 37.792

Έτος κατασκευής: 1897

Το Elland Road είναι το «σπίτι» ενός εκ των πιο διάσημων ποδοσφαιρικών συλλόγων του Νησιού. Μπορεί η Λιντς να μην έχει σήμερα την ίδια αίγλη με το παρελθόν, ωστόσο το «Marching on Together», το δημοφιλέστερο σύνθημα των οπαδών της, ηχεί στο γήπεδο κάθε αγωνιστική.

11. Goodison Park

Σύλλογος: Έβερτον

Χωρητικότητα: 39.414

Έτος κατασκευής: 1892

Το Goodison Park είναι από τα γήπεδα που πρέπει να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου. Εκεί αγωνίζεται η Έβερτον και η ατμόσφαιρα μετατρέπεται σε εκρηκτική κάθε φορά που η γειτονική Λίβερπουλ έρχεται για κάποιον αγώνα.

10. St Mary's Stadium

Σύλλογος: Σαουθάμπτον

Χωρητικότητα: 32.384

Έτος κατασκευής: 2001

Ένας σύλλογος με ιστορία και φανατικούς οπαδούς. Η Σαουθάμπτον στα εντός έδρας παιχνίδια της στο St Mary's Stadium μεταμορφώνεται χάρη στη βοήθεια των οπαδών της. Ένα καινούργιο γήπεδο, στο οποίο χαίρεσαι να παρακολουθείς ποδόσφαιρο.

9. Stamford Bridge

Σύλλογος: Τσέλσι

Χωρητικότητα: 41.837

Έτος κατασκευής: 1877

Το Stamford Bridge είναι ένα από τα πιο διάσημα στάδια στο Λονδίνο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποτελεί το παλαιότερο γήπεδο της Premier League και μέσα σε αυτό η Τσέλσι έχει πανηγυρίσει πολλούς τίτλους.

8. Villa Park

Σύλλογος: Άστον Βίλα

Χωρητικότητα: 42.785

Έτος κατασκευής: 1897

Κατασκευασμένο το 1897, το Villa Park είναι ένα παραδοσιακό βρετανικό γήπεδο ποδοσφαίρου όπου κάθε κερκίδα είναι διαφορετική, στέκεται μόνη της και έχει τον χαρακτήρα της. Το Holte End έχει ακόμα την αρχική του πρόσοψη από τούβλα. Κανένα άλλο βρετανικό στάδιο δεν μπορεί να ξεπεράσει την αυθεντικότητα του σταδίου της Άστον Βίλα.

7. London Stadium

Σύλλογος: Γουέστ Χαμ

Χωρητικότητα: 60.000

Έτος κατασκευής: 2012

Το Στάδιο του Λονδίνου (γνωστό και ως Ολυμπιακό Στάδιο) είναι ένα στάδιο πολλαπλών χρήσεων στο Ολυμπιακό Πάρκο Queen Elizabeth στην περιοχή Στράτφορντ του Λονδίνου. Kατασκευάστηκε ειδικά για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και χρησιμοποιήθηκε για την έναρξη, τη λήξη, αλλά και τους αγώνες στίβου. Μετά τους Αγώνες, ανακαινίστηκε για χρήση πολλαπλών χρήσεων και τώρα λειτουργεί κυρίως ως το «σπίτι» της Γουέστ Χαμ.

6. Tottenham Hotspur Stadium

Σύλλογος: Τότεναμ

Χωρητικότητα: 62.850

Έτος κατασκευής: 2019

Το νέο στάδιο της Τότεναμ άνοιξε τις πόρτες του στους φιλάθλους το 2019. Είναι ένα από τα πιο καινούργια γήπεδα στο Νησί και αντικατέστησε το φημισμένο White Hart Lane. Με χωρητικότητα 62.850 θέσεων, είναι το τρίτο μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Αγγλία και το μεγαλύτερο στο Λονδίνο.

5. Etihad Stadium

Σύλλογος: Μάντσεστερ Σίτι

Χωρητικότητα: 53.400

Έτος κατασκευής: 2002

Τι να πούμε για το γήπεδο της Πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι; Χωράει κάτι παραπάνω από 53.000 οπαδούς, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να πανηγυρίζουν αρκετά γκολ από την ομάδα τους. Η ατμόσφαιρα είναι ζωντανή στα εντός έδρας ματς, ενω το στάδιο προσφέρει όλες τις ανέσεις.

4. Emirates Stadium

Σύλλογος: Άρσεναλ

Χωρητικότητα: 60.260

Έτος κατασκευής: 2006

Όταν η Άρσεναλ άφησε το Highbury για να μετακομίσει στο υπερσύγχρονο Emirates, o σύλλογος άλλαξε σελίδα. Το γήπεδο είναι πιο «ποδοσφαιρικό», έχει καλή ακουστική, ενώ οι κερκίδες βρίσκονται κοντά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας καλύτερη ατμόσφαιρα.

3. St James' Park

Σύλλογος: Νιούκαστλ

Χωρητικότητα: 52.405

Έτος κατασκευής: 1880

Το δεύτερο παλαιότερο στάδιο στην Premier League, μοιάζει λες και πρώτα χτίστηκε αυτό και μετά όλη η υπόλοιπη πόλη του Νιούκαστλ. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και τις Κυριακές, όταν έχει αγώνα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική.

2. Anfield

Σύλλογος: Λίβερπουλ

Χωρητικότητα: 53.394

Έτος κατασκευής: 1884

Μιας και μιλάμε για ατμόσφαιρα, δεν υπάρχει κανένα γήπεδο στην Premier League που να τα βάζει με την έδρα τη Λίβερπουλ. Το Άνφιλντ είναι ο «ναός» των οπαδών της ομάδας του λιμανιού και για πολλούς το καλύτερο γήπεδο στο Νησί.

1. Old Trafford

Σύλλογος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Χωρητικότητα: 74.140

Έτος κατασκευής: 1909

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που θα πουν πως το «Θέατρο των Ονείρων», το OId Trafford δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, είναι κάτι παραπάνω. Εδώ έχουν μεγαλουργήσει τεράστιοι παίκτες, από τον Τζορτζ Μπεστ και τον Ερίκ Καντονά, μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η είσοδος τόσο τω παικτών όσο και των φιλάθλων προκαλεί δέος.

Όλα αυτά τα γήπεδα, μαζί με κορυφαίες ομάδες και παγκόσμιας κλάσσης παίκτες έρχονται σπίτι σου μέσα από το Novasports. Με την προσθήκη της Premier League, οι συνδρομητές Nova-Wind πλέον απολαμβάνουν το πιο πλούσιο αθλητικό premium περιεχόμενο στην Ελλάδα μέσα από 12 αθλητικά κανάλια με LIVE αγώνες από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου - όπως η ισπανική La Liga, η γερμανική Bundesliga, η γαλλική Ligue 1. Εσύ ακόμη να διαλέξεις το αγαπημένο σου γήπεδο;

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα