Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το αφεντικό της ομάδας παραδέχτηκε σε οπαδούς ότι «σπαταλήσαμε τα λεφτά»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το αφεντικό της ομάδας παραδέχτηκε σε οπαδούς ότι «σπαταλήσαμε τα λεφτά»

Newsroom
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το αφεντικό της ομάδας παραδέχτηκε σε οπαδούς ότι «σπαταλήσαμε τα λεφτά»

bet365

Ο επικεφαλής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίτσαρντ Άρνολντ, αναγνώρισε τεράστια λάθη στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου κατά τη διάρκεια μιας συγκλονιστικής συνομιλίας του με οπαδούς.

Το Σάββατο (18/6) μια ομάδα περίπου δώδεκα οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχεδίαζε να διαδηλώσει έξω από το σπίτι του CEO του συλλόγου -θυμίζουμε ότι το 2020 αντίστοιχο γκρουπ οπαδών είχε επιτεθεί στο σπίτι του προηγούμενου διευθύνοντα συμβούλου Εντ Γούντγουορντ με τον σύλλογο να καταδικάζει το συμβάν-. Αυτή τη φορά ο Ρίτσαρντ Άρνολντ αποφάσισε να συναντηθεί με τους αγανακτισμένους υποστηρικτές του κλαμπ σε pub κοντά στο σπίτι του.

Ο CEO των «κόκκινων διαβόλων» παραδέχτηκε στη συνομιλία τους ότι η Γιουνάιτεντ σπατάλησε πολύ γρήγορα τα μετρητά της με καταστροφικές επιλογές στη μεταγραφική αγορά και περιέγραψε τους τελευταίους 12 μήνες ως «εφιάλτη». Παραδέχτηκε ότι οι νεαροί παίκτες του συλλόγου πέρασαν «δύσκολες στιγμές» αφού επέστρεψαν από το Euro 2020, με πληγή στην αυτοπεποίθησή τους. Κατέκρινε τις επιλογές του Γούντγουορντ και παρακάλεσε επίσης τους οπαδούς να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες που έχουν καταστρέψει τη διάθεση στο Ολντ Τράφορντ.

Οι ειλικρινείς δηλώσεις μαγνητοσκοπήθηκαν κρυφά από οπαδούς της ομάδας που δέχθηκαν την επιλογή του να συναντηθεί μαζί τους με χαρά, καθώς την ερμήνευσαν ως ενδεικτική της επιθυμίας του συλλόγου να είναι πιο ειλικρινής και διαφανής με τους υποστηρικτές του.

Θυμίζουμε ότι ο Άρνλοντ διορίστηκε να διαδεχθεί τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Εντ Γούντγουορντ τον Φεβρουάριο και η πρώτη του σημαντική κίνηση ήταν να φέρει τον Έρικ Τεν Χαγκ στο «Όλντ Τράφορντ».

Σε μια ειλικρινή αποτίμηση της σεζόν είπε λοιπόν στους οπαδούς: «Ξοδέψαμε ένα δισεκατομμύριο λίρες σε παίκτες, περισσότερο από οποιονδήποτε στην Ευρώπη. Δεν είμαι ενθουσιασμένος εκεί που βρισκόμαστε. Δεν μου είναι εύκολο και ανησυχώ πώς θα τακτοποιήσουμε αυτό το θέμα για το μέλλον. Αυτό που συνέβη είναι ότι έχουμε καεί από μετρητά. Δεν μπορείς να πας στο προπονητικό μας γήπεδο και να πεις: 'δείξε μου πού είναι το 1 δισεκατομμύριο λίρες', επειδή δεν έχουμε ξοδέψει καλά τα χρήματα ιστορικά. Έχουμε ξεπεράσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό».

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ ανησυχούν ότι υστερούν περισσότερο από τη Σίτι και τη Λίβερπουλ που έχουν ήδη κάνει μεγάλες μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Ο επιθετικός στόχος του Τεν Χαγκ, Ντάργουιν Νούνες, εντάχθηκε στη Λίβερπουλ και οι διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα για τον Ολλανδό μέσο, ​​Φρένκι ντε Γιονγκ, αξίας 70 εκατομμυρίων λιρών, αποδεικνύονται περίπλοκες, παρόλο που ο σύλλογος θέλει να πουλήσει για να συγκεντρώσει επαρκή κεφάλαια.

Ο Άρνολντ επέμεινε ότι παρά την αποτυχία να προκριθεί στο Champions League, υπάρχει προϋπολογισμός για να ενισχυθεί η ομάδα που έχασε πρόσφατα τους Πολ Πογκμπά, Τζέσι Λίνγκαρντ, Έντινσον Καβάνι, Χουάν Μάτια, Νεμάνια Μάτιτς.

«Για αυτό το καλοκαίρι, τα χρήματα που θέλει ο προπονητής και ο διευθυντής ποδοσφαίρου είναι εκεί. Για το μέλλον, επενδύοντας σε ένα νέο γήπεδο και ένα πιο πρόσφατο και καλύτερο γήπεδο προπόνησης, πρέπει να κάνουμε κάτι. Πρέπει να προσελκύσουμε επενδυτές. Το χρειάζομαι για να κάνω αυτό που θέλω για τον σύλλογο. Πρέπει να έχω περισσότερα μετρητά από όσα έχουμε τώρα. Κανένας σύλλογος στον κόσμο δεν έχει χρήματα για να φτιάξει ένα νέο γήπεδο χωρίς να τα πάρει από κάποιον. Ή το δανείζεσαι ή κάποιος το επενδύει. Τα χρήματα πρέπει να έρθουν από κάπου, και μπορεί να μην σας αρέσουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες μας, αλλά αν θέλετε να έρθει κάποιος άλλος, πρέπει να κοιτάξει και να πει "εντάξει, οι οπαδοί τους αγαπούν τον σύλλογο και αγαπούν την ομάδα, είναι θετικό". Βλέπω την περσινή χρονιά σαν εφιάλτη, ήταν ένας εφιάλτης. Μισούσα κάθε παιχνίδι.».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα