Αντρέας Γκέοργκσον: Το δεξί χέρι του Αρτέτα και νυν αθλητικός διευθυντής της Μάλμε στο 2nd Football 360 Summit

Newsroom
Αντρέας Γκέοργκσον: Το δεξί χέρι του Αρτέτα και νυν αθλητικός διευθυντής της Μάλμε στο 2nd Football 360 Summit

bet365

Ο Σουηδός Αντρέας Γκέοργκσον, με θητεία σε Μπρέντφορντ και Άρσεναλ, όπου αποτέλεσε το δεξί χέρι του Αρτέτα, νυν αθλητικός διευθυντής της Μάλμε, μιλάει στο 2nd Football 360 Summit!

Ένα ακόμα σημαντικό όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα μιλήσει στο 2nd Football 360 Summit, ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά συνέδρια παγκοσμίως. Ο Αντρέας Γκέοργκσον, αθλητικός διευθυντής της Μάλμε, της πιο επιτυχημένης ομάδας στη Σουηδία, θα μοιραστεί τις σκέψεις του για το πώς οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό αν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ρυθμιστούν σωστά.

Ο 36χρονος πήγε επικεφαλής στη Μάλμε, αφού νωρίτερα είχε κάνει το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα του, αποτελώντας το δεξί χέρι του Μικέλ Αρτέτα στην Άρσεναλ. Από την 1η Αυγούστου 2020 μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021 ο Σουηδός ήταν στο πλευρό του Ισπανού προπονητή στους «κανονιέρηδες». Όταν αποχώρησε από την ομάδα του Λονδίνου, είπε:

«Ήταν δύσκολο να φύγω από την Άρσεναλ. Ο Μικέλ Αρτέτα έδειξε μεγάλη πίστη σε μένα όταν με πήρε από τη Μπρέντφορντ. Και η διαδικασία για να με πάρει από εκεί δεν ήταν καθόλου εύκολη. Επένδυσε μέρος της εμπιστοσύνης και του χρόνου του για να με πάρει μαζί του στην Άρσεναλ». Κατά τη θητεία του στη Μπρέντφορντ ήταν επικεφαλής των στατικών φάσεων και της ατομικής εξέλιξης, ενώ νωρίτερα στην καριέρα του δούλεψε στη Μάλμε ως προπονητής ακαδημιών, επικεφαλής μεθοδολογίας για δέκα χρόνια, αλλά και στο κομμάτι του σκάουτινγκ. Για μια διετία ήταν βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα του σουηδικού κλαμπ, προπονητής στην K21, ώσπου έκανε το βήμα για το Νησί.

Το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν εκπληρώθηκε ποτέ και οι αγωνιστικές του μέρες πέρασαν στα ερασιτεχνικά κλιμάκια του σουηδικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα, σπούδασε. Έκανε μεταπτυχιακό στα οικονομικά και στα 24 δέχτηκε την πρόταση να δουλέψει στα τμήματα υποδομής της Μάλμε, η οποία βρίσκεται στην καρδιά του.

«Δεν νομίζω ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο για το παιχνίδι, απλά έχω πραγματικό πάθος. Και από τους γονείς μου έμαθα ότι αν είσαι αρκετά ταπεινός για να μαθαίνεις κάθε μέρα, μπορείς να γίνεις αυτό που θέλεις. Αυτός ήταν ο μόνος μου στόχος, να λέω συνεχώς: "Πώς μπορώ να το βελτιώσω αυτό; Πώς μπορούμε ως σύλλογος να βελτιώσουμε τα σχέδιά μας σχετικά με το σκάουτινγκ των νέων, με αναπτυξιακά σχέδια και τη μεθοδολογία;". Έτσι, συνέχισα να πιέζω τα αφεντικά μου σε αυτούς τους τομείς που ένιωθα ότι έπρεπε να βελτιώσουμε» ανέφερε στο «Athletic».

Μη χάσετε την ομιλία του στο 2nd Football 360 Summit, στο οποίο θα τοποθετηθούν κι άλλα σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως οι Μάνουελ Μπάουμ και ο Ρέιμοντ Φερχάιγεν.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή: https://www.football360.gr

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα