Τότεναμ - Μπέρνλι 1-0: Με σούπερ Κέιν τα «σπιρούνια» νίκησαν και ονειρεύονται τα αστέρια! (vid)

Κώστας Τόπας
Τότεναμ - Μπέρνλι 1-0: Με σούπερ Κέιν τα «σπιρούνια» νίκησαν και ονειρεύονται τα αστέρια! (vid)

bet365

Η ξέφρενη πορεία της Τότεναμ συνεχίζεται, καθώς αυτή τη φορά επικράτησε 1-0 της Μπέρνλι, πέτυχε το 2Χ2 και «σκαρφάλωσε» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Champions League. Στο +2 από την Άρσεναλ τα «σπιρούνια» με ματς περισσότερο.

Η Τότεναμ, η οποία ερχόταν με φόρα ύστερα από την σπουδαία επικράτησή της με 3-0 επί της Άρσεναλ την περασμένη αγωνιστική, μπήκε δυνατά στο ματς με την Μπέρνλι, προκειμένου να κλειδώσει από νωρίς τη νίκη. Λίγο έλειψε να ανοίξει από νωρίς το σκορ, όταν στο 12’ ο Σον εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Πόουπ με εντυπωσιακή επέμβαση του είπε «όχι».

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 17’, ήταν σειρά του Χάρι Κέιν να απειλήσει. Ο υψηλόσωμος φορ της Τότεναμ, έπειτα από σέντρα στην περιοχή, πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους τους αντιπάλους του και έστειλε την μπάλα προς το οριζόντιο δοκάρι. Η άμυνα της Μπέρνλι όμως κατάφερε να απομακρύνει τελευταία στιγμή.

Τελικά ότι δεν κατάφερε στο 17’ το πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημίχρονου. Ο διαιτητής έπειτα από έλεγχο του VAR γύρισε πίσω τη φάση και παραχώρησε πέναλτι στην Τότεναμ για χέρι του Μπαρνς. Την εκτέλεση δεν θα μπορούσε να την αναλάβει άλλος πέραν του Χάρι Κέιν, ο οποίος ευστόχησε, έβαλε σε ρόλο οδηγού την ομάδα του και έφτασε τα 16 τέρματα τη φετινή σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο, με την Τότεναμ να αποκτά δίκαια το σκορ βάσει της εικόνας της στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπέρνλι ισορρόπησε τα πράγματα και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει. Συγκεκριμένα, στο 62’ όταν το σουτ του Μπαρνς σταμάτησε στο δοκάρι του Γιορίς. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Τότεναμ έπειτα από ωραία συνεργασία, η μπάλα κατέληξε στον Σον, ο οποίος έκανε το σουτ από θέση βολής, αλλά ο Πόουπ απέκρουσε με τα πόδια, κρατώντας το 1-0 στο παιχνίδι. Οσο κυλούσαν τα λεπτά και το ματς όδευε προς το τέλος του, η Τότεναμ διατηρούσε το προβάδισμα και κρατούσε τους επιθετικούς της Μπέρνλι, μακριά από την εστία της.

Τελικά, το 1-0 χάρη στο γκολ του Χάρι Κέιν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, κράτησε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με αποτέλεσμα η Τότεναμ να πανηγυρίσει την δεύτερη της συνεχόμενη νίκη, μετά το τρίποντο επί της Άρσεναλ. Πλέον, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε «πάτησε» στην τέταρτη θέση, έχοντας συγκεντρώσει 68 βαθμούς ούσα στο +2 από τους «κανονιέρηδες», η οποία έχει ματς λιγότερο κι αντιμετωπίζει τη Νιουκάστλ το βράδυ της Δευτέρας (16/05, 22:00). Από την άλλη η Μπέρνλι παρέμεινε στην 17η θέση της κατάταξης, έχοντας συγκεντρώσει 34 βαθμούς και θα δώσει μάχη στα τελευταία δύο παιχνίδια της, για να παραμείνει κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον (90' Ρόντον), Μπεντακούρ, Χόιμπιεργκ, Σέσενιον, Μόουρα (79' Κουλοσέφσκι), Σον, Κέιν

Μπέρνλι: Πόουπ, Ρόμπερτς, Λόουτον (78' Λένον), Λόνγκ, Τέιλορ, Μακνίλ, Κορκ, Μπράουνχιλ, Κορνέ, Μπαρνς (78' Bερχόρστ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1235

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα