Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1-1: Ετσι δεν πάει πουθενά…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1-1: Ετσι δεν πάει πουθενά…

bet365

Αυτή η Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να ελπίζει ούτε σε θαύμα! Ο Κριστιάνο έσωσε τον βαθμό στο ντέρμπι με την Τσέλσι (1-1), αλλά η εικόνα θλίψης την κρατάει μακριά από το Champions League.

Ακόμα μια εικόνα θλίψης από τη Γιουνάιτεντ και μπορεί να μην ηττήθηκε από την Τσέλσι, ωστόσο η ισοπαλία (1-1) στο Ολντ Τράφορντ έβαλε τέλος στις ελάχιστες ελπίδες για τετράδα. Παράλληλα, η φετινή ομάδα της Μάντσεστερ θα καταγράψει αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην Premier League και θα περάσει στην ιστορία. Στο -5 από την Άρσεναλ και με δυο ματς περισσότερα!

Τραγική η Γιουνάιτεντ, κράτησε το μηδέν ο Ντε Χέα

«Σα να βλέπουμε κύπελλο ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα κι έναν σύλλογο της Τσάμπιονσιπ» σχολίαζε απογοητευμένος στο ημίχρονο ο Ρόι Κιν, με τον Γκάρι Νέβιλ να προσθέτει οργισμένος: «Είναι ντροπή, περπατούν στο γήπεδο... Ελπίζω να τα βλέπει ο Τεν Χαγκ». Ναι, στο α' μέρος του... ντέρμπι, η Τσέλσι είχε τον απόλυτο έλεγχο, αρκετές τελικές, αλλά όχι και τον τρόπο να νικήσει τη Μάντσεστερ. Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ ήταν τραγική, ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με παίκτες να κινούνται χωρίς να ξέρουν που βρίσκονται και τι πρέπει να κάνουν.

Από το πρώτο λεπτό όλοι περίμεναν την Τσέλσι να σκοράρει, αλλά ο Ντε Χέα με μεγάλες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν. Ο Ισπανός γκολκίπερ είχε εξαιρετική αντίδραση τόσο στο 27’ και στο 28’ όσο και στο 36’ στις προσπάθειες του Χάβερτς, ενώ με τις τοποθετήσεις του σε τελικές του Βέρνερ και του Τζέιμς κράτησε το μηδέν. Οσο για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ; Από το 18ο λεπτό και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τα… έχωναν στους ιδιοκτήτες της ομάδας. Οι Μπλε είχαν 11 τελικές, την ώρα που οι γηπεδούχοι με το ζόρι έφτασαν τις τρεις και μόνο σε μια, αυτή του Μπρούνο απείλησαν την Τσέλσι.

Το... έσωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν διαφορετικό. Στο 60ο λεπτό οι Μπλε κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Τζέιμς μοίρασε από δεξιά, ο Χάβερτς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Μάρκος Αλόνσο ο οποίος με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, η αντίδραση της Μάντσεστερ ήταν άμεση και 59 δευτερόλεπτα αργότερα ισοφάρισε. Ο εξαιρετικός Καντέ έκανε το πρώτο του μεγάλο λάθος στο ματς, ο Μάτιτς έσκαψε ιδανικά και ο Ρονάλντο πέτυχε το 1-1. Αλλωστε, είναι ο παίκτης που έχει πετύχει τα πέντε τελευταία γκολ της ομάδας του.

Η Τσέλσι προσπάθησε να μην επηρεαστεί, ο Τούχελ πέρασε στο παιχνίδι τον Λουκάκου και τον Πούλισικ και η πίεση στα καρέ του Ντε Χέα συνεχίστηκε. Στο 80ο λεπτό οι Λονδρέζοι είχαν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν. Καντέ, Μάουντ και Τζέιμς έκρυψαν τη μπάλα, αλλά το σουτ του τελευταίου βρήκε στο δοκάρι. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να… κλέψει τη νίκη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αν υπάρχει ακόμα ένα θετικό για τους «Κόκκινους» είναι το ντεμπούτο του 17χρονου Γκαρνάτσο Φερέιρα.

Βαθμολογία

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα