Τούχελ: «Ο Ρούντιγκερ θα φύγει από την Τσέλσι, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι λόγω των κυρώσεων»

Τούχελ: «Ο Ρούντιγκερ θα φύγει από την Τσέλσι, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι λόγω των κυρώσεων»

bet365

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ θα αποτελέσει παρελθόν από την Τσέλσι στο τέλος της σεζόν όπως επιβεβαίωσε ο Τόμας Τούχελ, καθώς ο σύλλογος δεν μπορούσε να «ματσάρει» τις απαιτήσεις του λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και κατά συνέπεια στο κλαμπ.

Πεδίο ελεύθερο προς τους μνηστήρες του Αντόνιο Ρούντιγκερ άφησε ουσιαστικά ο Τόμας Τούχελ, επιβεβαιώνοντας μετά το τέλος του αγώνα της Τσέλσι κόντρα στη Γουέστ Χαμ πως ο Γερμανός στόπερ αποχωρεί από τους Μπλε στο φινάλε της σεζόν.

Το συμβόλαιο του Ρούντιγκερ εξέπνεε το καλοκαίρι του 2022 και τους τελευταίους μήνες οι δύο πλευρές είχαν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ενδεχόμενο ανανέωσης. Ωστόσο, μετά τον Αντρέας Κρίστενσεν που θα φύγει ως ελεύθερος με προορισμό την Μπαρτσελόνα, ο διεθνής Γερμανός πήρε επίσης την απόφαση να μην υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Από την πλευρά τους, οι Λονδρέζοι είχαν κάθε πρόθεση να τον κρατήσουν στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ωστόσο, όπως ανέφερε και ο Τόμας Τούχελ στις ίδιες δηλώσεις του, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και το «πάγωμα» στα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου κατέστησαν ανέφικτη την υπέρβαση στην περίπτωση του Ρούντιγκερ.

«Ο Ρούντιγκερ θα φύγει, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις προσφορές που έχει στα χέρια του λόγω των κυρώσεων. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια αλλά δεν μπορούσαμε να το παλέψουμε άλλο οικονομικά. Θέλει να φύγει από την ομάδα. Με ενημέρωσε σε μια ιδιωτική συζήτηση που είχαμε. Αλλά δεν το παίρνουμε προσωπικά, είναι απόφασή του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούχελ για τον Ρούντιγκερ, ο οποίος βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να μετακομίσει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ο 29χρονος θα ολοκληρώσει τη θητεία του στην Τσέλσι κατά πάσα πιθανότητα με πάνω από 200 συμμετοχές (προς το παρόν μετράει 196), έχοντας επίσης 12 γκολ και 7 ασίστ και απολογισμό τίτλων ένα Champions League, ένα Europa League, ένα FA Cup, ένα Ευρωπαϊκό Super Cup κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα