Άρσεναλ – Μαν. Γιουνάιτεντ 3-1: Αστεράτες «κανονιές» σε δεύτερο σερί ντέρμπι! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Άρσεναλ – Μαν. Γιουνάιτεντ 3-1: Αστεράτες «κανονιές» σε δεύτερο σερί ντέρμπι! (vids)

bet365

Μετά την τεσσάρα στην Τσέλσι, η Άρσεναλ έφτασε και στο 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τ' άστρα του Champions League την καλούν ακόμα πιο δυνατά! Χάνεται η τετράδα για τους «κόκκινους διαβόλους».

Μπορεί το πρώτο γκολ να ήρθε στην πρώτη φάση του παιχνιδιού και τα υπόλοιπα δυο κόντρα στη ροή του αγώνα, μπορεί οι «κανονιέρηδες» να είχαν και τρομερή τύχη αφού η Γιουνάιτεντ είχε τρία δοκάρια συμπεριλαμβανομένου και του χαμένου πέναλτι του Μπρούνο, όμως, η ιστορία έγραψε.

Το 3-1 επιτρέπει στην Άρσεναλ να συνεχίζει να ορίζει τη μοίρα της για το επόμενο Champions League με back-to-back νίκες σε ντέρμπι, ενώ, την ίδια ώρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» απομακρύνονται επικίνδυνα από την 4άδα. Γκολ, 100άρης στην Premier και τιμή στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

  • Ευτυχία της Άρσεναλ, «εφιάλτης» το ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ

Ν' αφήνεις τον Μαγκουάιρ στον πάγκο και να βλέπεις αμέσως την άμυνά σου να κάνει γκάφα και να οδηγεί σε γκολ του αντιπάλου... Αυτό αντίκρισε ο Ραλφ Ράνγκνικ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το ξεκίνημα του ντέρμπι απέναντι στην Άρσεναλ και θα μπορούσε ο τρόπος έναρξης του ντέρμπι να έχει προκαλέσει και ψυχολογική κατάρρευση των «κόκκινων διαβόλων».

Οι Λονδρέζοι από το πουθενά άνοιξαν το σκορ από την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 3ο λεπτό ο Τζάκα από αριστερά έψαξε τον Σάκα, η μπάλα πέρασε από Βαράν και Τέλες, ο Άγγλος έκανε το αριστερό σουτ, ο Ντε Χέα απέκρουσε και από το ριμπάουντ ο Ταβάρες έκανε το 1-0.

  • Πάλευαν οι «κόκκινοι διάβολοι», γκολ – οφσάιντ – πέναλτι και 2-0 οι «κανονιέρηδες»

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε ν' αντιδράσει και η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση των μεσοεπιθετικών της (Σάντσο, Κριστιάνο, Μπρούνο, Ελάνγκα) ήταν τέτοια που μπορούσε να προκαλέσει ελπίδα.

Κι αφού χάθηκαν ευκαιρίες, με τον Ράμσντεϊλ να νικάει τον Ελάνγκα, τον Γκάμπριελ να προλαβαίνει τον Μπρούνο και το δοκάρι να λέει «όχι» στον Ντάλοτ στο 24', ήρθε το δεύτερο γκολ για την Άρσεναλ!

Ο Όντεγκααρντ με εκπληκτική μπαλιά έβγαλε τον Σάκα στην πλάτη της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων», αυτός βρήκε τον Ενκέτια που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο VAR έλεγξε πρώτα τη φάση όπου υπήρχε οφσάιντ, όμως, πριν από το οφσάιντ εντοπίστηκε και πέναλτι. Η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και ο Σάκα ευστόχησε, όπως και στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για το 2-0 στο 32'!

  • 100άρης ο Κριστιάνο, άτυχος και άστοχος ο Μπρούνο

Η Γιουνάιτεντ ξανά αντέδρασε σωστά και αμέσως μείωσε στο σκορ για να παραμείνει το ντέρμπι εντυπωσιακό. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 34' ανάμεσα από Ταβάρες και Γκάμπριελ έκανε το αριστερό πλασέ από τη σέντρα του Μάτιτς, μείωσε, έφτασε στα 100 γκολ στην Premier, αφιέρωσε το γκολ στον αδικοχαμένο γιο του και η ομάδα του Ράνγκνικ παρέμενε στο παιχνίδι.

Θα μπορούσε να έχει ξαναμπεί κανονικότατα και στη διεκδίκηση της νίκης από νωρίς, όμως, ο Μπρούνο στο 56ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από εκτέλεση πέναλτι.

Ο Ταβάρες έκανε ανόητη παράβαση απλώνοντας το χέρι σε διεκδίκηση της κεφαλιάς με τον Μάτιτς, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα, όμως, ο Πορτογάλος χαφ της Γιουνάιτεντ δεν βρήκε δίχτυα.

  • Και τρίτο δοκάρι, υπεροχή, αλλά ο Τζάκα το τελείωσε

Έμεινε να προσπαθεί η Γιουνάιτεντ για την ισοφάριση, να διατηρείται απόλυτα δραστήρια, να ψάχνει τρόπους ν' απαντήσει και στο δεύτερο γκολ της Άρσεναλ, όμως, στάθηκε ξανά άτυχη στο 63'. Ο Κριστιάνο άνοιξε από δεξιά στον Ντάλοτ που είχε πατήσει περιοχή, όμως εκείνος είδε τον Ράμσντεϊλ να κάνει επαφή και το δοκάρι να κρατάει τη μπάλα έξω από την εστία του.

Κι αφού έφυγε κι αυτή η φάση, κόντρα στη ροή του αγώνα οι «κανονιέρηδες» σκόραραν και τελείωσαν το ματς. Ο Τζάκα με αριστερό «κεραυνό» στο 70' και τον Ντε Χέα να κοιτάζει αλλού για τη μπάλα μη προλαβαίνοντας να πέσει αριστερά, η Άρσεναλ έγραψε το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Σέντρικ (90' Τομιγιάσου), Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Τζάκα, Ελνένι, Σάκα (74' Χόλντινγκ), Όντεγκααρντ, Σμιθ – Ρόου (64' Μαρτινέλι), Ενκέτια

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τέλες, Βαράν, Λίντελοφ, Μάτιτς (77' Ράσφορντ), Νταλότ, ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες (84' Μάτα), Σάντσο, Ρονάλντο, Ελάνγκα (77' Λίνγκαρντ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα