Μάντσεστερ Σίτι - Μπράιτον 3-0: «Καθάρισε» στο δεύτερο και παραμένει... αφεντικό στο κόλπο του τίτλου (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπράιτον 3-0: «Καθάρισε» στο δεύτερο και παραμένει... αφεντικό στο κόλπο του τίτλου (vid)

bet365

Ο πρώτος λόγος για τη φετινή Premier League παραμένει στα χείλη των Πολιτών. Η Μάντσεστερ Σίτι «καθάρισε» τη Μπράιτον με γκολ των Μαχρέζ, Φόντεν, Σίλβα στο δεύτερο μέρος (3-0) και προσπέρασε εκ νέου με +1 τη Λίβερπουλ στην κορυφή, έξι ματς πριν το φινάλε.

Μία-μία θα περνούν αγωνιστικές, στην αναζήτηση ενός στραβοπατήματος. Είτε από τη γαλάζια, είτε από την κόκκκινη πλευρά. Και οι δύο, όμως, μοιάζουν ακάθεκτες. Αφού αλληλοεξουδετερώθηκαν στο ντέρμπι, η κούρσα του τίτλου συνεχίστηκε με τους ίδιους όρους, η Λίβερπουλ πρόσθεσε άλλη μια συντριβή στο ενεργητικό της απέναντι στη «μισητή» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το «καθήκον» της κόντρα στη Μπράιτον (3-0), ανανεώνοντας έτσι το ενδιαφέρον της αμφίρροπης μεταξύς τους μάχης για την 33η αγωνιστική, έκτη από το τέλος της σεζόν.

Στην εμφάνιση του Ρούμπεν Ντίας μετά τις αρχές Μαρτίου και του Κέβιν Ντε Μπρόινε που προφυλάχθηκε στον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στους Reds, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απέδωσε καρπούς μετά την ανάπαυλα. Έπειτα από ένα άγονο πρώτο 45λεπτο, η «μηχανή» των Σίτιζενς ξεκόλλησε στο 53', όταν ο Μαχρέζ χάρη σε αρκετές κόντρες επωφελήθηκε και πλάσαρε τον Σάντσες, επίσης μετά από επαφή της μπάλας σε αμυνόμενο.

Η αρχή είχε γίνει και οι πρωταθλητές Αγγλίας πάτησαν γκάζι, δίνοντας βαρύτητα στην τελική προσπάθεια. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ μετατράπηκε σε δημιουργός και σέρβιρε το 2-0 στον Φόντεν στο 65', απλοποιώντας τα πράγματα για τη συνέχεια. Το τελικό 3-0 έγραψε ο Μπερνάρντο Σίλβα, μετά από άλλη μία φετινή συνεισφορά για γκολ από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε (15 στην PL, 11 γκολ, 4 ασίστ).

Έτσι, η Σίτι προπορεύεται σταθερά με +1 στην κούρσα, έχοντας βατό εμπόδιο την προσεχή αγωνιστική, εντός έδρας κόντρα στη Γουότφορντ (η Λίβερπουλ έχει το εντός έδρας ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ κόντρα στην Έβερτον).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς (65’ Ζιντσένκο), Λαπόρτ, Ακέ (46’ Ντίας), Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε (83’ Ζέσους), Σίλβα, Φόντεν

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα