Λίβερπουλ – Γουότφορντ 2-0: Και οι «άσχημες» νίκες... δίνουν τίτλο (vid)

Λίβερπουλ – Γουότφορντ 2-0: Και οι «άσχημες» νίκες... δίνουν τίτλο (vid)

Λίβερπουλ – Γουότφορντ 2-0: Και οι «άσχημες» νίκες... δίνουν τίτλο (vid)

bet365

Δίχως ρυθμό και φρεσκάδα, απέναντι σε μια οργανωμένη και δίχως ιδιαίτερη τόλμη, Γουότφορντ, η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει τη νίκη με το 2-0, να πιάσει κορυφή και να βάλει πλέον αφόρητη πίεση στην Μάντσεστερ Σίτι!

Η Λίβερπουλ με το καλύτερο εντός έδρας σερί για τη φετινή σεζόν έφτασε στα 19 παιχνίδια δίχως ήττα στο «Άνφιλντ» και τις 10 διαδοχικές νίκες σε αυτό το γήπεδο με γκολ 28 υπέρ και 2 κατά.

Ο Κλοπ ήθελε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα για να βοηθήσει τους κουρασμένους ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν από τις εθνικές ομάδες των χωρών τους, ωστόσο, η εικόνα του ματς ήταν τέτοια που δεν βοηθούσε και ιδιαίτερα τον κόσμο στο γήπεδο.

Η τεράστια διαφορά στο ματς έγινε στο 22ο λεπτό, με διαφορά μόλις 34 δευτερολέπτων. Αρχικά ο Κούτσκα μπήκε στην περιοχή της Λίβερπουλ από αριστερά και πλάσαρε με τον Άλισον να διώχνει με τα πόδια και στη συνέχεια της φάσης οι «κόκκινοι» σκόραραν στην απέναντι εστία.

Ο Τζο Γκόμες που αντικατέστησε τον Αλεξάντερ – Άρνολντ δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Ζότα με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Φόστερ, έκανε το 1-0, σκόραρε για 20η φορά μέσα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και έστειλε την ομάδα του στην κορυφή. Ο τρόπος που η Γουότφορντ είχε όλα τα κορμιά πίσω από τη μπάλα σε μικρές αποστάσεις έκανε δύσκολη και ανέφικτη κάθε προσπάθεια της Λίβερπουλ.

Οι παίκτες του Κλοπ προσπάθησαν να δώσουν ένταση στο δεύτερο μέρος, αλλά αυτό γρήγορα έδωσε τη θέση του στο ίδιο τέμπο που επικρατούσε και στο πρώτο ημίχρονο. Με την Λίβερπουλ να έχει ανούσια υπεροχή και την Γουότφορντ πίσω να περιμένει και να βγαίνει στην επίθεση υπό προϋποθέσεις όταν θα είχε χώρους.

Στο 57' ο Ζοάο Πέδρο προκάλεσε... χτυποκάρδια στο «Άνφιλντ» όταν ολομόναχος σούταρε με δύναμη και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Άλισον. Κάτι προσπάθειες των Ζότα και Φαν Ντάικ από... αέρος δεν είχαν στόχο για τους «κόκκινους», οι οποίοι τελικά διεύρυναν το προβάδισμα στο 89'.

Ο Κούτσκα ανέτρεψε τον Ζότα εκτός φάσης στα μαρκαρίσματα στην περιοχή της Γουότφορντ από στατική φάση, ο VAR είπε στον ρέφερι να πάει στο βίντεο κι εκείνος αποφάσισε την παράβαση. Από την άσπρη βούλα ο Φαμπίνιο ευστόχησε για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τζόουνς (62' Φαμπίνιο), Χέντερσον, Τιάγκο (90' Μίλνερ), Σαλάχ (69' Μανέ), Φιρμίνο, Ζότα

Γουότφορντ: Φόστερ, Φεμένια, Καμπασέλε, Σαμίρ, Καμαρά, Λούσα (78' Κλέβερλι), Σαρ, Σισοκό, Κούτσκα, Ερνάντες (78' Ντένις), Ζοάο Πέδρο (78' Κινγκ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα