«Ελεγχόμενη έκρηξη» η αποχώρηση του Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι!

«Ελεγχόμενη έκρηξη» η αποχώρηση του Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι!

«Ελεγχόμενη έκρηξη» η αποχώρηση του Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι!

bet365

Ηταν... βόμβα η τοποθέτηση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς; Γιατί συνέβη τώρα; Ποιος θα... κουμαντάρει την Τσέλσι το επόμενο διάστημα; Ο Ρώσος μεγιστάνας τα έκανε όλα για να προστατεύσει την ομάδα της ζωής του!

Αποχωρεί ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι; Τον διώχνουν οι Βρετανοί; «Αυτή η κίνηση του Ρώσου μεγιστάνα μοιάζει με απόσπαση προσοχής. Εξακολουθεί να τη χρηματοδοτεί. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, είναι σύμμαχος του Πούτιν» απαντούν αυτοί που δεν τον θέλουν στο Νησί.

Η «βόμβα» της… αποχώρησης έπεσε το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά πριν εκραγεί, οι Μπλε θέλησαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, ώστε να μην πανικοβάλλουν τους οπαδούς της ομάδας. «Ο Αμπράμοβιτς θα παραμείνει ιδιοκτήτης της Τσέλσι και, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα του επιβληθούν κυρώσεις, μπορεί να επενδύσει χρήματα στον σύλλογο. Ωστόσο, έχει παραδώσει τη διαχείριση για τη λήψη αποφάσεων στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του συλλόγου, του οποίου επικεφαλής είναι ο Μπρους Μπακ. Ο σύλλογος δεν είναι και δεν θα είναι προς πώληση».

Τι οδήγησε τον ισχυρό άνδρα της Τσέλσι σε αυτή την ενέργεια; Τι προηγήθηκε; Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος στην ανακοίνωσή του δεν έκανε καμία αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας, έχει αντιμετωπιστεί από το 2019, ως ένας άνθρωπος που είχε άμεσες σχέσεις με τη ρωσική Κυβέρνηση σε σχέση με ενέργειες διαφθοράς και ανάλογες πρακτικές. Υπήρξαν δε αναφορές στο αγγλικό Κοινοβούλιο ότι η Κυβέρνηση της χώρας θα έπρεπε να τον αποκλείσει από κάθε δραστηριότητά του σε σχέση με το αγγλικό ποδόσφαιρο και φυσικά το να είναι ιδιοκτήτης της Τσέλσι.

Ο Βρετανός Βουλευτής των Εργατικών, Κρις Μπράιαντ ήταν εκείνος που επικαλέστηκε έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Ρώσο μεγιστάνα ρωτώντας γιατί δεν είχαν ληφθεί παραπάνω δράσεις για τα περιουσιακά στοιχεία του στην Αγγλία.

«Αυτό έχει γίνει πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Έπρεπε ο κ. Αμπράμοβιτς να έχει πλέον έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο σε αυτή τη χώρα; Σίγουρα θα έπρεπε να εξετάσουμε την κατάσχεση ορισμένων από τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών». Ο Αμπράμοβιτς αρνιόταν κατηγορηματικά ότι ήταν κοντά στο Κρεμλίνο ή ότι έκανε οτιδήποτε που θα του άξιζε να τιμωρηθεί. Νωρίτερα στην εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι ο Αμπράμοβιτς αντιμετωπίζει ήδη κυρώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου… Όταν προσπάθησε να το καλύψει ο εκπρόσωπός του ήταν πλέον αργά…

Τι πρόκειται να αλλάξει στην Τσέλσι μετά την κίνηση του Αμπράμοβιτς;

Ο Αμπράμοβιτς έχει δηλώσει ότι παρέδωσε τα κλειδιά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Τσέλσι, όμως θα παραμείνει ιδιοκτήτης της ομάδας, αλλά προς το παρόν δεν θα συμμετέχει δημόσια σε καμία λήψη αποφάσεων στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας αγγίζει τα 2.1 δις ευρώ, όμως ο ίδιος δεν θέλει να πουλήσει. Στόχος του είναι να προστατεύσει την Τσέλσι για όσο διάστημα υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας κατά της Ρωσίας. Αλλωστε, η σύνθεση της ανώτερης ηγεσίας της Τσέλσι δεν θα αλλάξει.

Ποιος θα είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις στην Τσέλσι;

Οι διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του συλλόγου θα βγαίνουν μπροστά για πράγματα που έκανε συνήθως ο Αμπράμοβιτς. Επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος είναι ο Μπρους Μπακ, ο πρόεδρος του συλλόγου. Οι άλλοι διαχειριστές είναι η Εμα Χάγιες μάνατζερ της γυναικείας ομάδας, ο Χιου Ρόμπερτσον, πρώην υπουργός Αθλητισμού. Οι ποδοσφαιρικές αποφάσεις — συμπεριλαμβανομένων των μεταγραφών — θα συνεχίσουν να είναι ευθύνη της διευθύντριας του ποδοσφαρικού τμήματος, Μαρίνα Γκρανόβσκαγια και του τεχνικού διευθυντή, Πετρ Τσεχ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...