Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Oι «Πολίτες» αποχαιρετούν το 2021 με +8 από την Τσέλσι!

Βασίλης Μπαλατσός
Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Oι «Πολίτες» αποχαιρετούν το 2021 με +8 από την Τσέλσι!

bet365

Η Σίτι... ζορίστηκε στην έδρα της Μπρέντφορντ, ωστόσο το γκολ του Φόντεν, ήταν αρκετό για να της δώσει το διπλό (1-0) και να την εκτοξεύσει στο +8 από την Τσέλσι.

Η Τσέλσι «προδόθηκε» από την άμυνά της στο 90+1', αντίθετα η Μάντσεστερ Σίτι λυτρώθηκε χάρη στην ποιότητά της. Μια εντυπωσιακή ασίστ του Ντε Μπρόινε κι ένα ιδανικό τελείωμα του Φόντεν ήταν αρκετά για να της δώσουν την εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Μπρέντφορντ (1-0) και να τη στείλουν στο +8 από τη 2η Τσέλσι. Οι «Πολίτες» αποχαιρετούν ιδανικά το 2021 και την Πρωτοχρονιά κόντρα στην Άρσεναλ θα επιδιώξουν να κάνουν ακόμα ένα βήμα τίτλου.

Η Μπρέντφορντ ήταν πιο απειλητική στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και θα μπορούσε να προηγηθεί σε τρεις περιπτώσεις. Στο 13' ο Γένσεν είδε τον Έντερσον μακριά από την εστία του και προσπάθησε να τον «κρεμάσει» με σουτ από το κέντρο, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 14' ο Γουίσα έκανε κάτι ανάμεσα σε πάσα και σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ντίας και ανάγκασε τον Έντερσον σε μια εκπληκτική επέμβαση. Στο 15' οι γηπεδούχοι έφτασαν εκ νέου μια ανάσα από το γκολ με το Τονεϊ να τσιμπάει τη μπάλα από τον τερματοφύλακα της Σίτι και τον Κανσέλο να διώχνει πάνω από τη γραμμή.

Η Μάντσεστερ Σίτι έβγαλε αντίδραση και στο 16' άνοιξε το σκορ. Ο Ντε Μπρόινε έκανε μια εξαιρετική σέντρα και ο Φόντεν με κεφαλιά νίκησε τον Φερνάντεθ. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός σκόραρε για 5η φορά στη τρέχουσα Premier League, ενώ ο Βέλγος μοίρασε τη πρώτη του ασίστ στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη του μέσα στη σεζόν.

Το πρώτο μέρος συνεχίστηκε με τις δυο ομάδες να κερδίζουν συνεχόμενες στατικές φάσεις, όμως να μη μπορούν να απειλήσουν με προϋποθέσεις. Τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα ήταν ένα σουτ του Φερναντίνιο που χτύπησε δυνατά στο κεφάλι του Γιάνσεν.

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι μπήκε δυνατά και απείλησε με φάση... «καρμπόν» με το γκολ. Ο Ντε Μπρόινε έβγαλε μια γλυκιά σέντρα, ο Φόντεν έπιασε τη κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του κίπερ της Μπρέντφορντ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Μπρόινε σούταρε από το ημικύκλιο και ο Φερνάντεθ μπλόκαρε τη μπάλα.

Η Μπρέντφορντ ήταν μαχητική και πίεσε τη Σίτι, όμως οι «Πολίτες» ήταν αυτοί που έφτασαν... εκατοστά από το γκολ. Στο 86' ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ από διαγώνια θέση έξω από τη περιοχή, ο Λαπόρτ έπιασε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Γαλλο-Ισπανός ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ και το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπορτ, Άκε, Φερναντίνιο, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Ζεσούς, Γκρίλις, Φόντεν

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Φερνάντεθ, Σόρενσεν, Γιάνσον, Πίνοκ, Τόμπσον (82' Γκόντος), Ονιέκα (75' Μπίντστρουπ), Γιάνσεν, Μπαπτίστ, Ράσμουσεν, Γουίσα (69' Κάνος), Τόνεϊ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα