Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Πρώτη γκέλα με Ράνγκνικ, στο -7 από την τετράδα (vid)

Νίκος Κικίδης
Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Πρώτη γκέλα με Ράνγκνικ, στο -7 από την τετράδα (vid)

bet365

Ο Καβάνι από μόνος του δεν ήταν αρκετός... Η απογοητευτική Γιουνάιτεντ έχασε τους πρώτους της βαθμούς επί εποχής Ράνγκνικ, έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Νιούκαστλ και περιορίστηκε στο -7 από την πρώτη τετράδα.

Οι τρεις σερί νίκες άφηναν υποσχέσεις για το μέλλον. Υποσχέσεις πως με τον Ράνγκνικ στον πάγκο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα καταφέρει να αφήσει οριστικά πίσω της τα «σκαμπανεβάσματα» του παρελθόντος και να μπει σε τροχιά που θα της εξασφαλίσει (τουλάχιστον) τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League. Η εμφάνιση όμως απέναντι στη Νιούκαστλ έρχεται να υπενθυμίσει πως οι Κόκκινοι Διάβολοι χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμα...

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Έντισον Καβάνι, η ομάδα του Μάντσεστερ δεν κατάφερε να αποφύγει τη γκέλα απέναντι στην χειρότερη άμυνα από καταβολής Premier League και μοιραία έμεινε στην ισοπαλία (1-1) που την κράτησε στο -7 (με δυο ματς λιγότερα) από την τέταρτη στη βαθμολογία, Άρσεναλ.

Η αναμέτρηση μάλιστα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χειρότερα για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 7΄ ο Βαράν έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, η Νιούκαστλ πάτησε γκάζι στην κόντρα, με τον Σεν Μαξιμέν να αναλαμβάνει ρόλο εκτελεστή και να ανοίγει το σκορ με υπέροχο τελείωμα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν από νωρίς αυτό που αναζητούσαν, γεγονός που τους επέτρεψε να γυρίσουν πίσω και να περιμένουν την Γιουνάιτεντ. Μια Γιουνάιτεντ ωστόσο που για 45 λεπτά δεν μπορούσε να δημιουργήσει καν υποψία ευκαιρίας, με εξαίρεση μια έξυπνη μπαλιά του Μπρούνο προς τον Ράσφορντ στα τέλη του ημιχρόνου (42΄).

Ο Ράνγκνικ γνώριζε πως έπρεπε κάτι να αλλάξει δραστικά στο δεύτερο μέρος και πέρασε στο 46΄τους Σάντσο και Καβάνι. Και μπορεί ο πρώτος να παρέμεινε για το υπόλοιπο του ματς στην αφάνεια, όμως ο δεύτερος προκάλεσε κρότο! Αφού πρώτα ο Ντε Χέα κράτησε ζωντανή την ομάδα του σε δυο περιπτώσεις (47΄, 63΄), ύστερα έδωσε την σκυτάλη στον Ουρουγουανό! Στο 71΄ ο Νταλότ γύρισε υπέροχα στο πέναλτι και ο αμαρκάριστος Καβάνι δεν συγχώρησε από κοντά, σημειώνοντας το γκολ υπ΄αριθμόν 113 των Κόκκινων Διάβολων κόντρα στις Καρακάξες, τα περισσότερα δηλαδή που έχουν πετύχει ποτέ απέναντι σε κάποιον αντίπαλο.

Γκολ ωστόσο που χάρισε... ρεκόρ και στη Νιούκαστλ, η οποία πλέον έχει δεχτεί 80 μέσα στο 2021 και έγραψε αρνητική ιστορία με τα περισσότερα που έχει δεχθεί ποτέ σύλλογος από καταβολής Premier League μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος! Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα ο Ουρουγουανός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να...διανθίσει το ρεκόρ και να φέρει μόνος του τούμπα το ματς, όμως η μπάλα απομακρύνθηκε προτού περάσει τη γραμμή. Κι αφού η Γιουνάιτεντ δεν το γύρισε, παραλίγο να το πληρώσει, όμως δοκάρι και Ντε Χέα την έσωσαν από τα... δόντια της Νιούκαστλ (88΄), χαρίζοντάς της έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Ντουμπράφκα, Κραφθ, Σκαρ, Λασέλς, Μανκίγιο, Σέλβεϊ, Λόνγκσταφ, Φρέιζερ (74΄Αλμιρόν), Σεν Μαξιμέν (84΄Γκέιλ), Ζοέλιντον, Γουίλσον (45΄Μέρφι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαγκουάιρ, Τέλες, Φρεντ (46΄Σάντσο), ΜακΤόμινεϊ (78΄Μάτιτς), Φερνάντες, Ράσφορντ, Γκρίνγουντ (46΄Καβάνι), Ρονάλντο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα