Λιντς – Άρσεναλ 1-4: Πάρτι τετράδας οι Gunners! (vid)

Λιντς – Άρσεναλ 1-4: Πάρτι τετράδας οι Gunners! (vid)

bet365

Ακόμα μια δύσκολη βραδιά για τη Λιντς, ακόμα μια νίκη για την Άρσεναλ! Οι Λονδρέζοι διέλυσαν με 4-1 τη… μισή ομάδα του Μπιέλσα και βρέθηκαν στο +4 από τη Γουέστ Χαμ!

Λίγες ημέρες μετά το εκκωφαντικό 0-7 από τη Σίτι, η Λιντς παρουσιάστηκε κόντρα στην Άρσεναλ με μόλις… εννέα παίκτες από την πρώτη ομάδα κι έναν 15χρονο (Γκρέι). Δέκα απουσίες βασικών (τραυματισμοί και τιμωρίες) είχε ο Μπιέλσα και οι Λονδρέζοι βρήκαν την ευκαιρία για πάρτι! Οι Gunners επικράτησαν 4-1 και βρέθηκαν στο +4 από την 5η Γουέστ Χαμ. Τα «παγώνια» είναι μόλις στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη κι αν δεν αλλάξουν άμεσα εικόνα, τότε θα μπουν σε περιπέτειες.

Εφιαλτικό 45λεπτο για τη Λιντς!

Το 45λεπτο στο Elland Road ολοκληρώνεται και ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν ξέρει τι να πει στα αποδυτήρια για να αλλάξει την εφιαλτική εικόνα της Λιντς. Η Άρσεναλ σε αυτό το διάστημα πέτυχε τρία γκολ και είχε έντεκα σουτ εντός στόχου, τα περισσότερα που μέτρησε ομάδα στην Premier League από τη σεζόν 2003-04. Οι Λονδρέζοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς, οι παίκτες της Λιντς προσπαθούσαν να παίξουν τη μπάλα του Μπιέλσα, αλλά το αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους ήταν καταθλιπτικό.

Ο Μελιέ σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εντυπωσιακός και με τις τοποθετήσεις του κράτησε… χαμηλά το σκορ (0-3). Μόλις στο 5ο λεπτό η Άρσεναλ είχε τρεις τελικές προσπάθειες, αλλά Λακαζέτ, Σάκα και Πάρτεϊ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, με τον Μελιέ να κάνει δυο σημαντικές επεμβάσεις. Ωστόσο, στο 16’ ήρθε το γκολ. Λάθος του Φόρσοου, ο Λακαζέτ έκλεψε τη μπάλα και ο Μαρτινέλι πέτυχε γκολ σε δεύτερο σερί ματς.

Η Αρσεναλ κυκλοφορούσε εξαιρετικά, οι γηπεδούχοι είχαν κακές επιστροφές και στο 21’ λίγο έλειψε η ομάδα του Αρτέτα να σκοράρει, αλλά ο Μελιέ είχε σωστή τοποθέτηση στην προσπάθεια του Τίρνεϊ. Η Λιντς μια φορά βρήκε χώρο και πλησίασε στην ισοφάριση, αλλά στο 24΄ο Ραφίνια δεν κατάφερε με ωραία ατομική προσπάθεια να βρει δίχτυα. Η Άρσεναλ ήταν αποτελεσματική και στο 28’ βρήκε δίχτυα.

Ο Τσάκα έκανε την ασίστ και ο Μαρτινέλι πέτυχε για πρώτη φορά στην Premier δυο τέρματα σε ένα ματς. Ο Λακαζέτ νικήθηκε από τον Γάλλο γκολκίπερ στη συνέχεια, αλλά το εφιαλτικό πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 42’. Εξαιρετική κάθετη του Όντεγκααρντ, ο Σάκα έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Κλιχ και κατέληξε στα δίχτυα, με την άμυνα της Λιντς να είναι ακόμα μια φορά… εκτός γηπέδου! Ο Μελιέ ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων και πριν το 45λεπτο είχε δυο ακόμα καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Σάκα, Όντεγκααρντ.

Γλίτωσε μια νέα εκκωφαντική ήττα!

Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετικό. Η Λιντς δεν ήταν έτοιμη να υποστεί δεύτερη σερί εκκωφαντική ήττα, μπήκε πιο επιθετική, είχε γρήγορες επιστροφές, πίεσε αρκετά την Άρσεναλ και διαχειρίστηκε καλύτερα την κατάσταση. Οι παίκτες του Αρτέτα δυσκολεύονταν στο να βγάλουν φάσεις, αν και το 3-0 τους έδινε μαξιλαράκι ασφαλείας. Μάλιστα, στο 74’ οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα! Ο Γκέρχαρντ ανατράπηκε από τον Γουάιτ και ο Ραφίνια πέτυχε το 1-3. Ο Αρτέτα πέρασε στο 78’ τον Σμιθ Ρόου και ο 21χρονος έκανε αμέσως τη διαφορά. Εξι λεπτά μετά την είσοδό του, εκμεταλλεύθηκε την άψογη ασίστ του Όντεγκααρντ και διαμόρφωσε το 4-1.

Λιντς: Μελιέ, Άιλινγκ, Ντάλας, Κοχ, Ντράμε, Κλιχ (78' Γκρίνγουντ), Φόρσοου, Χάρισον (31' Σάμερβιλ), Ρόμπερτς, Ραφίνια, Γκέρχαρντ

Αρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τίρνεϊ, Τομιγιάσου (64' Σοάρες), Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τσάκα, Πάρτεϊ, Οντεγκααρντ (85' Ταβάρες), Λακαζέτ, Σάκα (78' Σμιθ Ρόου), Μαρτινέλι

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα